2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24

Du läser: Transporter R Edition.

TRANSPORTER R EDITION
 

Ny på jobbet.

 

Likt det mindre märkessyskonet Caddy, erbjuds nu även rymliga Transporter i en begränsad specialupplaga kallad ”R”. Svart tak, svarta fälgar och matchande dekor gör att nya Transporter R sticker ut rejält i mängden.

Ur Transportmagasinet nummer 1-2018  |  text: Richard Sjösten  |  foto: Peter Gunnars

Nya Volkswagen Transporter R Edition är ett underhållande arbetsredskap minst sagt.

När vi rullar ut den rykande färska specialversionen på parkeringen hos Volkswagen i Södertälje och fotograf Peter Gunnars börjar bränna av blixtar börjar snön smälta på bilarna runt omkring. Transporter R är het. Kanske är det i och för sig blixtarna som smälter snön, men snacka om att bilen sticker ut och har karaktär.

De svarta, 8 tum breda och 18 tum höga lättmetallfälgarna med namnet ”Springfield” fyller upp hjulhusen snyggt med sina 225 millimeter breda däck med 45-profil. Addera svarta tröskelrör, svarta backspeglar och en svart diskret dekor så har vi nya snygga Transporter R.

Tröskelrören tillsammans med den unika dekoren skvallrar om en speciell Transporter.

»Snön smälter nästan runt nya heta Transporter R.«

Exklusiv läderklädsel – enbart i Transporter R Edition.

Under skalet hittar vi den stora dieselmotorn på 204 hästar kopplad till den automatiska DSG-växellådan. Tillsammans skapar de en snabb och ekonomisk framdrivning, minst sagt. Tillval är fyrhjulsdriftsystemet 4Motion, mot ett tillägg på 35 000 kronor. 

På insidan sitter en specialdesignad svart skinninredning med broderade loggor, och bakom de tre sätena på första raden sitter en komfortmellanvägg med snygg kolfibereffekt. Bakom ratten skapas en effektivt uppkopplad och säker arbetsplats med röststyrning, bluetooth, pekskärm och App-Connect. 

Transporter R går att beställa i nio stycken olika färger, förutom taket förstås. Det är svart. Ny på jobbet? Yes! Snyggast på jobbet? Antagligen.

»Smart look med smart insida är Transporter R i ett nötskal.«

Komfortmellanväggen med kolfibereffekt ger karaktär.