Jetpack har utrustat sin fordonsflotta med Fleet Connect för enklare kontroll över bilarna

Fleet Connect
Full kontroll på fordonsflottan

Vill du ha full koll på dina bilar? Bilar i dag registrerar en stor mängd information, utan att den egentligen berättar den för någon. Med en uppkopplad bil via Fleet Connect har du full kontroll på din fordonsflotta, och din verkstad kan på distans se eventuella problem eller när det är dags för service. Vi följde med till Norrköping när Jetpak fick det nya systemet installerat i sina bilar.

text: Richard Sjösten foto: Peter Gunnars

Pontus Tilly Lindberg monterar Fleet Connect-modulen på en av Jetpaks bilar
Pontus Tilly Lindberg monterar Fleet Connect-modulen på en av Jetpaks bilar.

– HÄR INNE, BAKOM OBD-uttaget sätter vi fast modulen. Här sitter den skyddad och det finns ingen risk att den plockas ur och inte sätts tillbaka, säger teknikern Pontus Tilly Lindberg på Söderbergs Bil i Norrköping.

Enheten, som är liten som en tändsticksask, skapar en direkt förbindelse mellan bilen, fordonsägaren och verkstaden. Datan som samlas upp skickas löpande, och kan enkelt avläsas via en smartphone-app eller dator. Är bilen låst, hur mycket bränsle återstår, är oljenivån ok? Fleet-verktyget ger alltid en realtidsinformation med en rad viktig info om alla företagets uppkopplade bilar, och via GPS kan man också enkelt se var bilen befinner sig. Via ett automatiskt system får fordonsansvarige också påminnelse om service, eller till om med bokning av service.

"Vi kommer spara 10 timmars jobb varje månad."