Volkswagen Amarok drar båt

Transportmagasinet skriver om Amarok

Nyfiken på Volkswagen Amarok? Transportmagasinet, Sveriges största tidning i sin genre, har genom åren följt utvecklingen av denna populära SUV. Här hittar du alla artiklar.

Helt nya Amarok - Bättre på alla sätt

Sveriges i särklass mest älskade och köpta pickup är tillbaka. Nya Amarok är längre, bredare, rymligare och utrustad med över 20 nya assistans- och säkerhetssystem. Korta överhäng, kraftfull motor och 80 cm vadningsdjup. Nya Amarok är bättre än någonsin offroad.
 

Amarok V6
Polisens nya hundbil

När polisen påbörjade projektet med att ta fram nästa generations polishundbilar stötte de tidigt på patrull. Hundpatrullbilarna ställde höga krav på burarnas storlek som personbilarna inte klarade att uppfylla. Skulle det gå att basera hundpatrullbilarna på Amarok?
 

Specialbyggd Amarok
Jägarnas favorit

Tillsammans med klädmärket Chevalier har vi skapat en Amarok V6 som är optimerad för jägarnas behov. Kolla själv!

Rally i Sydafrika
The Spirit of Amarok

I en av världens mest extrema miljöer koras den bästa offroad-föraren. Här är det 100% Amarok som gäller. Vi åker till Sydafrika och deltar i världsfinalen. Sida vid sida med leoparder, flodhästar och en lagom galen gammal rallylegend - provar vi lyckan i Spirit of Amarok. Följ med in i dubbelhytten och in i djungeln!

Provkörd
Mer effekt i Amarok V6

V6-dieseln i Amarok har trimmats från 224 till 258 hästkrafter och vridmomentet har hoppat upp från 550 till 580 Newtonmeter. Det betyder silkeslen kraft som skjuter på hur mycket som helst redan från 1 400 varv per minut och när helst du behäver. Vi tar den på en första runda i Sverige och kan inte annat än imponeras.

Med max 272 hästar under huven
Mer kraft i Amarok


Vi är i ökenlandet Oman och under huven på vår Amarok ruvar en riktig best. Eller vad sägs om en effekt på 272 hästkrafter och nära 600 newtonmeter i overboost-läget?

Megastjärnan Helen Fischer
Amarok på scen

När den tyska megastjärnan Helene Fischer åker på turné med sin stora show “Stadion Tournee” gör hon det med en Amarok. Och då inte bakom ratten – utan på taket! Den rosa Amarok V6:an fungerar nämligen som en förlängning av scenen i den påkostade showen, och på taket sitter ett specialbyggt takräcke för att artisten ska kunna stå stabilt när pickupen kör.

Provkörd
Amarok V6 Comfortline

Den mäktiga Amarok V6 erbjuds nu i en något enklare variant kallad Amarok Comfortline. En lillebror med ett attraktivt pris, men med massor av kraft under huven.

Amarok
Livräddare på språng

Den tyska livräddningsföreningen DLRG i norra Tyskland är alltid i tjänst. Deras helt nya och specialutrustade Amarok V6 är ett välkommet tillskott i organisationens tuffa vardag. “Du hittar inte en bil med denna specifikation någon annanstans.”

En stark sexa tack!
Provkörd: Amarok V6 TDI

Ny inredning, nya bekväma säten och en ny stark och kraftfull V6-motor under huven gör nya Volkswagen Amarok till bilen vi alltid drömt om.

Maffig och magnifik – häng med på provkörningen av 2010-talets mesta pickup!

Amarok
Mikkey Dee: Jag är en helt vanlig kille – som spelar jävligt bra trummor

En helt vanlig göteborgare som spelat trummor i rockbandet Motörhead i nästan 25 år och åkt varv på varv runt jorden på världsturnéer. Transportmagasinets Erik Gustafsson träffar Mikkey Dee och pratar rockstjärneliv, flygande tv-apparater och den svenska jantelagen.

Nästa steg

Mer om Nya Amarok

Hitta bästa pickup/flakbil

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Nästa steg