Anette Stierna och schäferhunden Rejza är frivilliga sjöräddare och kör Volkswagen Caddy

Alla artiklar ur Transportmagasinet om Caddy Cargo och Caddy Personbil

Caddy är den genom tiderna mest sålda bilmodellen från Volkswagen. Transportmagasinet har genom åren testat både Caddy Skåp och Caddy personbil och skrivit många artiklar om denna populära bil. Här har vi samlat dem alla.

Specialutrustad Caddy Maxi hjälper Missing People att rädda liv

Varje år anmäls cirka 26 000 människor försvunna i Sverige. Med hjälp av den specialutrustade Volkswagen Caddy Maxi som Missing People i Västerbotten använder sig av har förutsättningarna att hitta försvunna personer vid liv ökat. Vi träffade Martin Persson, insatsledare på Missing People i Umeå för att få lära oss mer om deras livsviktiga arbete och hur bilen bidrar.

Ombyggd Caddy Maxi
Vanlife-inspiration från @pegthevan

Att förena ett starkt intresse för inredning och fotografering med en vurm för smarta lösningar och praktiska prylar visade sig vara en rejält vinnande kombo. Det var precis den kombon som Anna Saxén och Tony Bergqvist visade sig ha – och resultatet är ett kärleksfullt vanbygge av en Caddy Maxi 2013 – och Instagramkontot @pegthevan.
 

Triss i transporttest med roadracingförare & instagramprofil

Roadracingförare, fotograf, Instagramprofil och teamledare. Malin Kullberg har skapat sig en tydlig position i svensk roadracing. När det är tävlingsdags måste allt klaffa. Då betyder en bra transportbil allt. Under sommaren har hon provkört Crafter, Transporter och Caddy. På riktigt.

ABT e-Caddy och e-Crafter
Elfirman klarar transporterna på el

Hur fungerar det med elbilar på ett jobb med transportbehov? Efter ett år med en flotta av ABT e-Caddys samt en ABT e-Crafter är svaret från elföretaget Elektrikern i Dingtuna: Väldigt bra. De är dessutom övertygade om att lösningen passar de flesta företag.
 

Vanlife-liv i en plåtis

Volkswagen har ett starkt fäste i vanlife-kulturen och erbjöd en plåtis långt innan plåtis ens var ett begrepp på marknaden. Allt började med första generationen VW-bussar, Transporter 1. Från första början var det framförallt användarna till Folkabussarna själva som insåg att de också kunde resa och fricampa med samma fordon.
 

Caddy Cargo i tufft test 

Vi har provkört Caddy Cargo i München och imponeras av komforten och smidigheten i denna lilla transportbil. Trots sitt kompakta yttre, är det fullt möjligt att lasta EUR-pallar på tvären. Caddy Cargo har dessutom marknadens lägsta koldioxutsläpp med möjlighet att köra på förnybar HVO 100-diesel. Den klarar därmed de högt ställda miljökraven hos företag och myndigheter. Med ett omfattande säkerhets- och assistanssystem, varav fem helt nya, bjuder Caddy Cargo på komfort som en personbil.
 

e-Caddy stärker programmet

Nu är det dags för storsäljaren Caddy att elektrifieras. Nykomlingen heter ABT e-Caddy och batteripaket på 37,3 kWh ryms under golvet. Priset då? Jo, det landar på 388 800 SEK exkl. moms.
 

Med gasdriven Caddy till Ultralöpningen i Yllesjärvi

Efter att ha färdats genom ett somrigt Sverige i en bättre begagnad gasdriven Caddy var vi nästan framme. Nu började snart den riktiga resan. 134 kilometer till fots.

Caddy Beach kommer till Sverige
Världens minsta husbil?

Nya kompakta Caddy Beach öppnar upp ett nytt segment med ultrakompakta husbilar, där maximalt utrymme och användarvänlighet utnyttas på ett minimalt utrymme. Vi säger välkommen till nytillskottet Caddy i familjen California.

Volkswagens elektrifiering fortsätter med Caddy och Transporter

Utvecklingen av eldrivna transportbilar har intensifierats under senare år, och det är ingen hemlighet att Volkswagen satsar stora resurser på att skapa ett komplett program av lätta transportbilar som drivs med elektricitet. På den stora transportbilsmässan i Hannover presenterade Volkswagen morgondagens transportlösningar under mottot “Transporting your Future” (“Transport av din framtid”). Produkterna som presenterades var både spännande och oväntade.

De kompromisslösa
Per Ericson: Till havs

Den som vill lyckas kan aldrig kompromissa eller ta några genvägar. Det näst bästa är aldrig gott nog. Den enda vägen för mot målet är hårt arbete, noggrannhet och omsorg om detaljerna. Oavsett om det gäller arbetet eller fritidsintresset.

Lär känna människorna som vägrar att kompromissa.

Caddy 1991

Första generationen Caddy såg dagens ljus redan 1979 på den amerikanska marknaden. Först några år senare lanserades modellen i Europa. Konceptet var enkelt: En Golf med flak!

Nästa steg