Volkswagen Caravelle i Tjernobyl

Transportmagasinet skriver om Caravelle

Volkswagen Caravelle är en riktig kameleont: Den kommer i skepnader som taxi, polisbil och familjebil. Följ med till polisbilsfabriken, eller till Tjernobyl i en riktig gammal trotjänare.

T6.1
Så jobbar Volkswagen med produktutveckling 

Hur utvecklar man en ikon som Folkabussen så att den blir ännu bättre och ännu mer omtyckt? Jo, genom att lyssna på de som använder bilen varje dag: förarna.

Volkswagen har ett helt team som arbetar med att samla kunder i fokusgrupper och gör intervjuer. Alla behov och önskemål översätts till tekniska lösningar och funktioner av ingenjörerna och nytta och kostnad vägs mot varandra. André Bertelsmeier innehar rollen som länk mellan kund och utvecklingsavdelning.

Volkswagen T6.1
Ikonen uppdaterad

Världspremiären av nya Folkabussen avslöjar att den blivit digitaliserad och topputrustad. Uppdateringen av T6 (sjätte generationens Folkabuss) kallas T6.1 för att poängtera att uppdateringen är bra mycket mer omfattande än vad som vanligtvis är brukligt vid en så kallad facelift.

– Vi har tagit den väl utprovade T6-serien (Transporter/Caravelle/Multivan/California) och uppdaterat assistanssystemen, infotainmentsystemen och uppkopplingsmöjligheten till ett “state-of-the-art”, berättar högste chefen Thomas Sedran.

Alpina skidlandslaget
Vägen till framgång

Logistiken är en viktig pusselbit för att vårt alpina skidlandslag ska kunna leverera på topp. Vi möter tekniktränaren Helmut Grassl inför hemma-VM i Åre och pratar fyrhjulsdrift, hundradelar och hopfällbara gym.

Skissen som födde idén om "Folkabussen"

Från en skiss i ett anteckningsblock till en av Sveriges populäraste transportbilar. Under sina 70 år har den välkända folkabussen varit allt från en hippiesymbol, campingvän och transportfordon.

Caravelle Syncro
Vi kör till Tjernobyl
30 år senare

I en gammal polisbuss från Sverige, genom Östeuropa och till Tjernobyl i Ukraina. Det är 30 år sedan världens allvarligaste kärnkraftsolycka inträffade – men nu vallfärdar turisterna till Europas mest ogästvänliga plats.

Så görs Multivan och Caravelle om i Polisbilsfabriken
Med sikte på buset

Från civilist till länsman på 15 dagar. Längre tid tar det inte för en Volkswagen att förvandlas till en fullfjädrad polisbil klar för leverans från det att den rullat in i polisbilsfabriken. Transportmagasinet Online besöker polisbilsfabriken i Södertälje och låter sig fängslas av beundran.

Nästa steg

Mer om Caravelle

Upplev en ny Caravelle
bakom ratten

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Nästa steg