Volkswagen e-Crafter

Crafter och e-Crafter
Alla artiklar ur Transportmagasinet

Transportmagasinet skriver om Crafter och nya e-Crafter. Här kan du på ett lättsamt sätt lära känna denna mångsidiga lätta lastbil.

Roadracingförare, fotograf, Instagramprofil och teamledare. Malin Kullberg har skapat sig en tydlig position i svensk roadracing. När det är tävlingsdags måste allt klaffa. Då betyder en bra transportbil allt. Under sommaren har hon provkört Crafter, Transporter och Caddy. På riktigt.

ABT e-Caddy och e-Crafter
Elfirman klarar transporterna på el

Hur fungerar det med elbilar på ett jobb med transportbehov? Efter ett år med en flotta av ABT e-Caddys samt en ABT e-Crafter är svaret från elföretaget Elektrikern i Dingtuna: Väldigt bra. De är dessutom övertygade om att lösningen passar de flesta företag.
 

Världsmästaren väljer Crafter för nytta och nöje

När sjufaldige världsmästaren i enduro, Anders Eriksson, skulle välja ny tjänstebil till sitt evenemangsbolag hade han högt ställda krav. Han fann sin matchning i Volkswagen Crafter. Grundkraven var att hela familjen skulle få plats och färdas bekvämt, all personlig utrustning skulle rymmas i bildelen. Och självklart en rymlig yta som kombinerar verkstad och garage för motorcyklar.

- När nya generation Crafter kom, så var jag fast direkt, förklarar Anders Eriksson. Det råder en personbilslik körkänsla i bilen. Dessutom drar jag ibland en över 6 meters husvagn efteråt och det märks knappt vid körning!
 

e-Crafter
Volkswagens Byggyoga

Många av Volkswagen Transportbilars kunder drabbas av förslitningsskador under arbetslivet. Då kom idén Byggyoga till, för att hjälpa kunderna till bättre hälsa utöver att erbjuda bilar med ergonomiska förarplatser, bekväma stolar och annat. Volkswagens byggyogabuss är en helt elektrisk e-Crafter där det generösa lastutrymmet har förvandlats till en bekvämt inredd yogastudio. Här kan yogainstruktören ta sig ut till kunderna och hålla yogapass eller föreläsningar kring hälsa.

Här hittar du alla övningar, såsom Fogsvansen, Tumstocken och Hammaren.
 

Alpina skidlandslaget
Vägen till framgång

Logistiken är en viktig pusselbit för att vårt alpina skidlandslag ska kunna leverera på topp. Vi möter tekniktränaren Helmut Grassl inför hemma-VM i Åre och pratar fyrhjulsdrift, hundradelar och hopfällbara gym.

e-Crafter
Transportlösning två punkt noll

Elektriska e-Crafter är en utsläppsfri transportlösning för distribution och varuleveranser i stadsnära miljö. Transportbilen, som på utsidan är nästan identisk med dieseldrivna Volkswagen Crafter, har en räckvidd på 114 kilometer. Vi tar den på en budbilstur runt Södertälje och imponeras av hur smidigt och häftigt det är att köra en stor transportbil som drivs av el till 100 procent.

De kompromisslösa
Elvira Lindh: Vägen mot guld

Den som vill nå framgång kan aldrig ta några genvägar. Aldrig kompromissa eller acceptera det näst bästa. Den enda vägen är hårt arbete, noggrannhet och omsorg om detaljerna.

Lär känna människorna som vägrar att kompromissa. Möt Elvira Lindh, svensk mästare i skotercross.

Syskonen ger en hjälpande hand
Crafter: Fullt skåp till Moldavien

Syskonen Susanne och Danne Stattin ägnar semestern åt att ge en hjälpande hand genom att bila ner med fönödenheter till Moldavien.

Crafter 4MOTION
Lekstuga i norr

Bakom ratten på en Crosskart Extreme gäller det att försöka hålla sig kvar på banan i lika höga hastigheter som en Supercar presterar runt en bana. Vi känner på den och på de Crafter 4MOTION som tog oss till Lapplandsgränsen i snö, kyla och is.

Nästa steg

Mer om Crafter

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Nästa steg