Volkswagen Grand California husbil på Gran Canaria

Transportmagasinet skriver om Grand California

Möt Grand California, en komplett husbil i två storlekar. Transportmagasinet provkör och provcampar. Här hittar du alla artiklar ur tidningen om Grand California.

5 enkla tips: Så väljer du rätt camping-/husbil

Köpguide med det viktigaste du bör tänka på när du ska köpa camping- eller husbil. Vi hjälper dig på vägen att hitta din drömbil.

Vanlife-liv i en plåtis

Volkswagen har ett starkt fäste i vanlife-kulturen och erbjöd en plåtis långt innan plåtis ens var ett begrepp på marknaden. Allt började med första generationen VW-bussar, Transporter 1. Från första början var det framförallt användarna till Folkabussarna själva som insåg att de också kunde resa och fricampa med samma fordon.
 

Grand California
Hemligheten som blev verklighet

Det började som en hemlighet när några designers och ingenjörer på fritiden skissade på en husbil baserad på nya Volkswagen Crafter. Idag är Grand California verklighet. Alexander Rühland har varit med från starten. Här berättar han om resan från ax till limpa och om skillnaderna mellan husbilen Grand California och campingbilen California. Och varför han själv helst kör husvagn!

Framtidspanelen: Barnens drömresa med husbil

Husbil är inte bara något som vi vuxna går och fantiserar om. Framtidens nya makthavare, våra allra minsta changemakers, drömmer också om det fria livet som en husbil för med sig. Vi har träffat tre smarta framtidsspanare, som målar upp just sin drömresa med husbil.
 

En komplett husbil
Grand California

Med förväntningar på topp, Folkabussen har ju en närmast ikonisk historisk tradition att förvalta, åker vi till Gran Canaria för att provköra den nya Grand California. Den här gången har fabriken tagit steget fullt ut och byggt en komplett husbil, så mycket mer än en campingbil... Med fyra bältade sittplatser, 177 hästars motor, automatlåda med åtta växlar, elegant kaross med förhöjt tak och 3,5 tons totalvikt retar den vår nyfikenhet. På mindre än två minuter omvandlas bilen från en resekompis till ett boende med valbar utsikt.

1 000 Grand California levererade

VÅREN 2019 STARTADE produktionen av den Crafter-baserade campingbilen Grand California. Redan nu så har bil nummer 1 000 lämnat fabriken i polska Września.

Större campingbuss snart i Sverige: Grand California 600 och 680

Volkswagen Grand California i detalj. Den nya större California-husbilen är snart här. Dags då för en närmare titt på planlösningar, detaljer och data. Modellen har en stolt tradition att föra vidare då “lillsyskonet” California, baserad på Transporter, sålts i inte mindre än 160 000 exemplar sedan 1988.

NYA GRAND CALIFORNIA
Världspremiär för två nya kompakta husbilar

Säg hej till Volkswagen Grand California, en helt ny campingbil från Volkswagen Transportbilar. Modellen som under konceptstadiet kallades XXL är större än California på alla ledder, men fortfarande i ett smidigt format. Grand California bygger på nya Crafter och kommer att finnas tillgänglig i två längder, 600 och 680 centimeter.

Nästa steg

Mer om Grand California

Upplev en ny Grand California bakom ratten

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Nästa steg