Arboristen Viktoria Carstens med sin hund bak i VW Multivan e-Hybrid

Transportmagasinet om Multivan

Multivan är den ultimata minibussen: rymlig, bekväm och praktisk. Lär känna Multivan på djupet i Transportmagasinets artiklar om denna mångsidiga van.

 

Superpappans superbuss

Snickaren, digitale kreatören och sexbarnspappan Victor Grankvists Volkswagen Multivan fixar det mesta, precis som han själv.

Multivan e-Hybrid
Det naturliga valet för arboristen

Mångfacetterad och orädd. Inte bara för att hon tävlingsklättrar högt och hanterar motorsågar med van hand. Utan för att hon står upp för den hon är och inspirerar andra att också ta klivet och våga följa sin dröm. Viktoria Carstens är arboristen som blivit influencer.

– När jag väljer bil är det viktigt att undvika bensindrift. El är framtiden, det finns ingen annan väg. Och med Multivan kan jag köra långt utan att behöva ladda, det är toppen.
 

Multivan T6.1

T6.1
Så jobbar Volkswagen med produktutveckling 

Hur utvecklar man en ikon som Folkabussen så att den blir ännu bättre och ännu mer omtyckt? Jo, genom att lyssna på de som använder bilen varje dag: förarna.

Volkswagen har ett helt team som arbetar med att samla kunder i fokusgrupper och gör intervjuer. Alla behov och önskemål översätts till tekniska lösningar och funktioner av ingenjörerna och nytta och kostnad vägs mot varandra. André Bertelsmeier innehar rollen som länk mellan kund och utvecklingsavdelning.

Bra, bättre...
Transporter 6.1

Transportmagasinet åker till Amsterdam för en första provkörning av uppdaterade Transporter och Multivan och imponeras av den digitala förarplatsen och alla avancerade förarassistanssystem. Dessutom har Folkabussen fått en skarpare look.

Multivan på Stockholm Horse Show
Multikonstnären

När Sveriges största hästfest intog nationalarenan Friends fick multikonstnären Multivan rycka in.

Volkswagen T6.1
Ikonen uppdaterad

Världspremiären av nya Folkabussen avslöjar att den blivit digitaliserad och topputrustad. Uppdateringen av T6 (sjätte generationens Folkabuss) kallas T6.1 för att poängtera att uppdateringen är bra mycket mer omfattande än vad som vanligtvis är brukligt vid en så kallad facelift.

– Vi har tagit den väl utprovade T6-serien (Transporter/Caravelle/Multivan/California) och uppdaterat assistanssystemen, infotainmentsystemen och uppkopplingsmöjligheten till ett “state-of-the-art”, berättar högste chefen Thomas Sedran.

Skissen som födde idén om "Folkabussen"

Från en skiss i ett anteckningsblock till en av Sveriges populäraste transportbilar. Under sina 70 år har den välkända folkabussen varit allt från en hippiesymbol, campingvän och transportfordon.

Transportmagasinet testar
På jakt efter vinden i nya Multivan

Med en klassisk surfbuss i ny kostym ger vi oss iväg på en resa för att testa sporten som var ballast på 80-talet – vindsurfing. Största utmaningen på resan visar sig dock inte vara surfandet.

Så görs Multivan och Caravelle om i Polisbilsfabriken
Med sikte på buset

Från civilist till länsman på 15 dagar. Längre tid tar det inte för en Volkswagen att förvandlas till en fullfjädrad polisbil klar för leverans från det att den rullat in i polisbilsfabriken. Transportmagasinet Online besöker polisbilsfabriken i Södertälje och låter sig fängslas av beundran.

Evolutionsexpert
Volkswagen typ 2, Generation 6

Den klassiska Folkabussen är i sin sjätte generation en produkt av ständig och genomtänkt evolution. Starkare, snålare, säkrare och snyggare. Kan den bli bättre?

Nästa steg

Den sjunde generationen folkabuss
Upptäck Multivan

Upplev en ny Multivan
bakom ratten

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Nästa steg