2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Eldrivna transportbilar från Volkswagen Transportbilar

Eldrift.

Eldrivna transportbilar är framtiden.

Framstegen som gjorts när det gäller elektriska motorer och drivsystem de senaste fem åren är betydande. Idag är dessa motorer kraftfulla, batterierna små och laddningstiden så kort att ett skifte till eldrivna fordon nu kan vara lönsamt. Det gäller både om ditt företag har en hel vagnpark eller enbart en enstaka bil.

Bästa kombinationen av transportbil och elbil.

Volkswagen e-Crafter med batteriet monterat under golvet

Smart placering av batteri och elsystem.

Allt fler företagare tänker framåt och väljer eldrivna alternativ. Oavsett om du väljer e-Crafter, ABT e-Transporter eller ABT e-Caddy är de nya litiumjon-batterierna monterade under golvet för att spara utrymme. På så sätt är fortfarande lastutrymmet lika stort som tidigare.

 • Motorn

  Hög prestanda, låg vikt.

  Under motorhuven sitter en kompakt och lätt elektrisk motor som nästan är utsläppsfri. Dessa motorer är mycket tysta och behöver inte underhåll i samma utsträckning som traditionella motorer. Från stillastående har de ett konstant och högt vridmoment genom hela fartregistret.

 • Kraftelektronik

  Från batteri till rörelse.

  De elektroniska komponenterna är en central del i det
  elektriska motorsystemet. De är länken till det kraftfulla batteriet och förser systemet med energi.

 • Bromsåtervinning

  Spara energi när du bromsar.

  Den friktion som uppstår vid inbromsning kan återvinnas genom att den omvandlas till elektrisk energi. Med hjälp av en generator lagras energin i batteriet och kan användas som drivkälla för det elektriska systemet och vid acceleration.

Spara både tid och kostnader.

Laddning av en Volkswagen e-Crafter

Allt fler laddningsmöjligheter.

Du bestämmer själv var du ska ladda ditt elektriska fordon. Med hjälp av en laddbox kan du ladda elbilen där hemma. Denna box ger en betydligt högre strömstyrka än ett vanligt eluttag och har ett säkerhetssystem som gör att elen stängs av om något problem skulle uppstå. Allt fler företag har börjat investera i laddningsstationer som ett incitament för att medarbetare och kunder ska välja ett eldrivet fordon. Dessutom fortgår utbygganden av det allmänna nätet av laddningsstationer.

 • Combined Charging System (CCS)

  Snabbladda med CCS.

  Gör att både likström och växelström används för att ladda litiumjon-batteriet.
  Finns på publika platser och är även installerade på en del företag. CCS snabbladdningssystem ger 40 kW direktel och kan ladda ett 35,8 kWh-batteri till 80% på ca 45 minuter.

 • Laddbox

  Ladda hemma eller på jobbet.

  En lösning för företag och privatpersoner som kan användas för att ladda batteriet medan bilen är parkerad över natten. En 7,2 kW laddbox kan ladda ett batteri med 35,8 kWh på ca 5 timmar.

Volkswagen e-Crafter

Nya e-Crafter.

173 km räckvidd och snabbladdning på 45 minuter (80%).

Mer om våra eldrivna transportfordon.

Volkswagen Transporter ABT

Volkswagens elektrifiering

fortsätter med Caddy och Transporter.

Volkswagens elbilsprojekt

Allt drivs med elektricitet.

Volkswagen gör en omfattande och medveten satsning på hållbara alternativ vid sidan av gasbilar och mycket snåla bensin- och dieselmotorer.

Nästa steg.