2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Overland camper. Volkswagen Transportbilar.

Resor och äventyr.

Följ med på inspirerande resor och hisnande äventyr med Transportmagasinet. För bästa läsupplevelse på mindre skärmar rekommenderas PDF-länkarna nedan. Trevlig läsning!

Bulli summer festival.

Med konvoj från Wolfsburg till Hannover.
Bulli summer festival med VW-bussar i konvoj.

Transportmagasinet drar till Tyskland och sommarens största bussfest! Häng med på en konvoj full med Folkabussar från den ena VW-huvudstaden till den andra.

På jakt efter vinden i nya Multivan.

Vindsurfing med nya Volkswagen Multivan.

Med en klassisk surfbuss i ny kostym ger vi oss iväg på en resa för att testa sporten som var ballast på 80-talet – vindsurfing. Största utmaningen på resan visar sig dock inte vara surfandet.

Overland camper.

Ett annorlunda sätt att nå vägs ände.
Volkswagen LT35 Doka Iglhaut 2013.

Med världens tuffaste husbil tar vi oss an en beryktad och bortglömd väg i Norge, långt från civilisationen. Utlämnad till naturens råhet och oländig terräng är målet slutligen – Nordkap. Men håller den nybyggda bilen ihop på dess jungfrufärd?

Arktisk Aloha.

Vintercamping med nya Volkswagen California.

Vi styrde nya Volkswagen California till en av världens nordligaste surfspots för ett arktiskt äventyr, och för att testa om det verkligen går att campa på vintern med en California.

30 år senare. Vi kör till Tjernobyl.

Volkswagen Caravelle Syncro på en sista tur till Tjernobyl.

I en gammal polisbuss kör vi från Sverige, genom Östeuropa och till Tjernobyl i Ukraina. Det är 30 år sedan världens allvarligaste kärnkraftsolycka inträffade – men nu vallfärdar turisterna till Europas mest ogästvänliga plats.

Sveriges mest avlägsna brevlådor.

Nya Caddy. Postnord.

Klockan har precis slagit 05.00. Kaffet är nybryggt och solen kämpar för att nå över trädtopparna. Det är morgon i Överkalix och framför oss ligger 30 mil med 130 hushåll som väntar på tidningen.

California möter Korsika.

Volkswagen California möter Korsika.

Genom ett regnigt Europa letar vi oss fram mot en solig och enslig strand på vackra Korsika med världens smidigaste husbil – nya Volkswagen California. Det blir ett riktigt familjeäventyr med stora leksaker fastspända på taket och hela familjen inpackad i bilen.

Frivilliga sjöräddare – för tryggare vatten.

Frivilliga sjöräddare.

Dag som natt – vinter som sommar. När som helst står Sjöräddningssällskapet redo att rädda såväl skeppare i nöd som medlemmar med soppatorsk. I Arkösund kortas responstid och verksamhetsområde breddas med hjälp av Volkswagen Amarok – och svenskbyggda båtar i världsklass.

Vi åker renfinka i samernas tjänst.

I samernas land.

Bortom Sveriges skidorter och storstadsliv finns ett urgammalt samhälle som lever i full symbios med naturen. Vi hälsar på hos Mittådalens sameby, råkar i luven på Moder Natur och spanar in landets fetaste renfinka.

Överlevaren.

Volkswagen Iltis.

Utvecklad för militären – men det var först när en tysk-svensk förare segrade i det legendariska ökenrallyt Paris-Dakar 1980 som världen fick upp ögonen för den lilla armébilen.

Med Crafter på sportläger.

Volkswagen Crafter på sportlägret Sports Camp.

Stadium Sports Camp lockar varje år 7 000 ungdomar, som under en vecka får sporta och leka på heltid – men utan bilen stannar även idrotten.

På drift med Hale Pua.

På drift med Hale Pua.

Vi hyr en VW-veteran i campingutförande och åker på äventyrsmässa i Arizona. Möter snöstorm, mäktiga naturscenerier och ökenhetta – och tvingas till ett ”älgtest” mitt i Los Angeles.

Gummiracing.

Transportmagasinet provar thundercatracing i Båstad.

Kallt, blött, jobbigt – och förbannat kul! Thundercat-racing är inget för soffpotatisar; det är extremt fysiskt krävande. Vår utsände Richard Sjösten åkte till vackra Båstad och gick till sjöss i ett båtrace han sent ska glömma.

Rally i Albanien.

Rally i Albanien med Volkswagen Taro.

Sten, sten, sten. Vi klättrar längs bergsidan uppåt, jagande en Suzuki Vitara. Det slår brutalt hårt i hjulställen och i hasplåten på vår VW Taro. För hårt? Stupet på minst 500 meter på vår högersida gör mig än mer torr i halsen än dammet från bilen framför, och jag håller löjligt hårt i ratten.

Amarok Ultimate: Vi provkör på vägar som Gud glömde.

Provkörning av Amarok Ultimate.

Albanien är lika med äventyr. Efter klassegern i Rally Albania i somras återvänder TransportMagasinets Richard Sjösten till äventyret för hårdkörning med nya Amarok Ultimate. ”Vägarna på landsbygden i Albanien är hårda, och kräver hårda fordon. Perfekt för Amarok…”

California Flyin’.

Skärmflygning med Hernan Hidalgo och Volkswagen California.

Att flyga som en fågel är livet, menar Hernan Hidalgo. Han är ständigt på jakt efter nya flygupplevelser som skärmflygspilot och hans grå Volkswagen California fungerar ypperligt som hemmabas på flygäventyren.

Vi provkör VW Amarok Special: Jakten på den stora tystnaden.

Ut i det vilda med Amarok Special.

Hundra mil tills vägen tar slut, 700 meter upp på Nalovardo, jakten på den stora tystnaden, 1 365 meter ner i underjorden – vår första bekantskap med nya Amarok Wolf Special blev händelserik.

Mer Transportmagasinet.