Mekaniker utför service på en Volkswagen

Volkswagen Basservice

Är din Volkswagen Caddy av årsmodell 2016 eller tidigare? Vi har gjort det enkelt och förmånligt för dig genom Volkswagen Basservice – ett serviceprogram i 12 punkter med 100 % Volkswagen-kvalitet till ett lägre pris: 1 995 kr. I det ingår också Vägassistans i ett helt år, en extra trygghet på vägen.

Så välkommen med din Volkswagen Caddy till experterna på Volkswagen Transportbilar. Inte minst när det gäller servicen, som är viktig för att din bil ska fungera länge och problemfritt.

Vägassistansförsäkring ingår

I Basservice ingår även Vägassistansförsäkring under ett år. Vägassistans innebär att du får hjälp på plats om du får driftstopp, dygnet runt, 365 dagar om året. Det spelar ingen roll var du befinner dig – ring journumret nedan, så får du all den hjälp du behöver. Vägassistans gör att du aldrig blir stående och gäller alla Volkswagen-modeller, förutsatt att du har utfört en Basservice.

Vid driftstopp ring journummer 020-66 55 00

Vid genomförd Basservice får du ett serviceprotokoll. Detta serviceprotokoll ska kunna uppvisas för att vägassistansförsäkringen ska vara giltig.

Volkswagen Basservice – Vilka servicepunkter?

Vid Volkswagen Basservice ingår följande moment och kontrollpunkter: 

Byte av motorolja
Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.

Byte av oljefilter
För att oljereningen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.

Byte av kupéfilter
Förbättrar luftkvaliteten i bilen och filtrerar bort t.ex. pollen, damm och slitagepartiklar från vägbanan.

Avläsning av felminne
Är bilen utrustad med felminne läser vi av det och, vid behov, informerar vi om ev. fel. Vi nollställer även serviceintervallindikeringen. Omställning av indikeringen sker till 12 månader/1500 mil, vilket som inträffar först.

Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå. Vi fyller även på destillerat vatten vid behov.

Kontroll av avgassystem
För att undvika att bilavgaser tränger in i bilens kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att bilens bromssystem ska fungera tillfredställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.

Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare
Läckage av bilens motor och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.

Kontroll av drivaxeldamasker
För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxeldamasken är fri från skador.

Kontroll av skick på däck samt mönsterdjup
Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil ska vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick och mönsterdjup.

Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek samt bromsskivornas kondition.

Kontroll av yttre belysning
Vi kontrollerar belysning, avläser felminne samt nollställer serviceindikering

Volkswagen Basservice – Vad kostar den? 

Priset på vår förmånliga Volkswagen Basservice är 1 995 kr inklusive moms. I det priset ligger ersättning för arbete, olja, reservdelar och en premie för Vägassistansförsäkringen.

Två män inspekterar motorrummet i en Volkswagen

Boka service online

Ange registreringsnummer, välj verkstad och välj vilken service du vill göra. Boka snabbt och enkelt online.
 

Du kanske också är intresserad av:

Garantier och assistans

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Du kanske också är intresserad av: