VW Transporter 6.1 Skåpbil på en arbetsplats

Om Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Transportbilar i Sverige är ledande inom lätta transportbilar, campingbilar och minibussar. Med populära modeller som till exempel Caddy, Transporter, Crafter, California och Multivan visar vi vägen framåt för Sveriges företagare, äventyrare och barnfamiljer. Med över 90 försäljningsställen runt om i landet, och ännu fler auktoriserade serviceställen, finns vi alltid nära tillhands för våra kunder med personlig och förstklassig service.

Autostadt i Wolfsburg

Mot ledarskap inom miljövänlig mobilitet

Volkswagen Group är en av världens största biltillverkare. Nu tar man också nästa steg mot det långsiktiga målet att bli ett helt klimatneutral företag senast år 2050. Detta avser både produktionsledet och produktens hela livscykel. Samtidigt söker man ledarskap inom framtidens mobilitetstjänster genom att till exempel utveckla självkörande fordon för både person- och godstransporter. Genom att utveckla och erbjuda applikationer och tjänster för en ny era vill man visa vägen framåt för framtida generationer och deras mobilitetskrav.

Way to Zero: Ett holistiskt närmande till klimatmedveten mobilitet

Volkswagen Way to Zero logo på landskap

Vi står inför den största utmaningen i vårt företags historia. Kanske är det även en av de historiskt största utmaningarna sett till mobilitet – där vi tar ansvar för vår del av fordonens värdekedja. Därför engagerar vi oss för att följa Parisavtalet, med målet att bli koldioxidneutrala till 2050. Vi gör oss därför redo att driva den dekarbonisering som krävs genom att välja en ny väg. Vi vill att alla deltar i denna väg till förändring, genom att välja innovativa drivsystem. Tillsammans kan vi nå det gemensamma målet.

Det här är vår Way to Zero. Och den börjar här.

1.
Hos Volkswagen undviks och reduceras CO2-utsläppen i största möjliga mån. Uppströmsleverantörer är således skyldiga att undvika och reducera sina utsläpp. Utsläpp som inte kan undvikas eller reduceras av Volkswagen, eller av motsvarande skyldigheter längs leveranskedjan, kompenseras genom certifierade projekt som står upp för klimatet.
  • Nya Multivan eHybrid

  • e-Crafter

En gemensam satsning för ett ökat klimatskydd

Varje steg räknas på vägen mot koldioxidneutral mobilitet för alla. Därför arbetar vi med att reducera utsläpp genom hela värdekedjan och etablera nya standarder för både människor och miljö. Genom att köra eldrivna bilar kan du som privatperson bidra till ett långsiktigt lågt klimatavtryck.

Elli Naturstrom - logo

Elli genererar grön kraft både hemma och på språng

Hållbar mobilitet startar med ett elektriskt uttag. Med ID. Charger från vårt dotterbolag Elli erbjuder vi inte bara en smart lösning för laddning på hemmaplan, utan även hållbar el för alla. Det speciella med Volkswagen Naturstrom är att det genereras från 100% förnybara energikällor i certifierade vattenkraftverk – och att det således möjliggör grön el, med koldioxidneutral balans, till alla hushåll.

3.
Säljs via Elli, ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH.

Lär känna oss bättre

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Transportmagasinet är Sveriges största transportbilstidning och ges ut av Volkswagen Transportbilar. Här varvas nyheter om våra bilar med inspirerande resereportage och intressanta intervjuer. Föredrar du att läsa tidningen som pdf, så finns alla nummer att ladda ner i vårt tidningsarkiv.

Folkabussens historia

Det finns inte så många gemensamma nämnare mellan den ursprungliga folkabussen med 25 hk och dagens Transporter, Multivan, Caravelle eller California. Här kan du se hur bilen under årens lopp har utvecklats och blivit rymligare, starkare och bekvämare.

Fem generationer Caddy

Det har hänt mycket på snart 40 år. Om du jämför dagens Caddy med den som såg dagens ljus 1982 är det helt olika bilar trots att de bär samma namn. Den gemensamma nämnaren är att det alltid varit en liten praktisk och ekonomisk skåpbil.

Kostnadsfri återvinning

Minst 95% används till återvinning och återanvändning. I enlighet med förordningen om producentansvar för bilar, SFS 2007:185, erbjuds Volkswagens bilägare att kostnadsfritt lämna in sina uttjänta bilar för återvinning. För mer information om hur Volkswagen arbetar för att underlätta och förenkla återvinningen gå in på vwgroup.se

Mer information

Hjälp och support
Kontakta oss

Volkswagen Transportbilar
Pressmeddelanden

Mer information