VW Transporter 6.1 Skåpbil på en arbetsplats

Om Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Transportbilar marknadsför modellerna Caddy, Transporter 6.1, Caravelle 6.1, Multivan 6.1, California 6.1, Crafter, och Grand California. Vi har 66 auktoriserade återförsäljare med 98 försäljningsställen samt 127 auktoriserade Volkswagenverkstäder över hela Sverige.

År 2018 levererade Volkswagen Transportbilar drygt 19 000 nya transportbilar. Det motsvarar en marknadsandel på ca 30% vilket gör oss störst i Sverige på transportbilar.

Autostadt i Wolfsburg

En av världens ledande biltillverkare

Volkswagen Group är en av världens ledande biltillverkare och den största i Europa. I Västeuropa är mer än var fjärde bil som rullar på våra vägar tillverkad av Volkswagen. 2015 levererade Volkswagen Commercial Vehicles mer än 430 800 fordon till kunder i hela världen.

Huvudkontoret ligger i Wolfsburg i Tyskland, och det är från Wolfsburgs stadsvapen med en varg och en borg som Volkswagens emblem har uppkommit.

Lär känna oss bättre

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Transportmagasinet är Sveriges största transportbilstidning och ges ut av Volkswagen Transportbilar. Här varvas nyheter om våra bilar med inspirerande resereportage och intressanta intervjuer. Föredrar du att läsa tidningen som pdf, så finns alla nummer att ladda ner i vårt tidningsarkiv.

Folkabussens historia

Det finns inte så många gemensamma nämnare mellan den ursprungliga folkabussen med 25 hk och dagens Transporter, Multivan, Caravelle eller California. Här kan du se hur bilen under årens lopp har utvecklats och blivit rymligare, starkare och bekvämare.

Fem generationer Caddy

Det har hänt mycket på snart 40 år. Om du jämför dagens Caddy med den som såg dagens ljus 1982 är det helt olika bilar trots att de bär samma namn. Den gemensamma nämnaren är att det alltid varit en liten praktisk och ekonomisk skåpbil.

Blue Driving & Safety
Förarutbildning

När tog du körkort senast? Fräscha upp dina kunskaper med Volkswagen Transportbilars förarutbildning Blue Driving & Safety för företag och privatpersoner. För ökad säkerhet och minskade kostnader på en tid och plats som passar dig.

Kostnadsfri återvinning

Minst 95% används till återvinning och återanvändning. I enlighet med förordningen om producentansvar för bilar, SFS 2007:185, erbjuds Volkswagens bilägare att kostnadsfritt lämna in sina uttjänta bilar för återvinning. För mer information om hur Volkswagen arbetar för att underlätta och förenkla återvinningen gå in på vwgroup.se

Mer information

Hjälp och support
Kontakta oss

Volkswagen Transportbilar
Pressmeddelanden

Mer information