Volkswagen Transportbilars modellprogram - Amarok, Transporter, Crafter, Caddy och ID. Buzz

Om Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Transportbilar i Sverige är ledande inom lätta transportbilar, campingbilar och minibussar. Med populära modeller som till exempel Amarok, Caddy, Transporter, Crafter, California, Grand California, Multivan, ID. Buzz och ID. Buzz Cargo visar vi vägen framåt för Sveriges företagare, äventyrare och barnfamiljer. Med över 90 försäljningsställen runt om i landet, och ännu fler auktoriserade serviceställen, finns vi alltid nära tillhands för våra kunder med personlig och förstklassig service.

Autostadt i Wolfsburg

Mot ledarskap inom miljövänlig mobilitet

Volkswagen Group är en av världens största biltillverkare. Nu tar man också nästa steg mot det långsiktiga målet att bli ett helt klimatneutral företag senast år 2050. Detta avser både produktionsledet och produktens hela livscykel. Samtidigt söker man ledarskap inom framtidens mobilitetstjänster genom att till exempel utveckla självkörande fordon för både person- och godstransporter. Genom att utveckla och erbjuda applikationer och tjänster för en ny era vill man visa vägen framåt för framtida generationer och deras mobilitetskrav.

Way to Zero: Ett holistiskt närmande till klimatmedveten mobilitet

Volkswagen Way to Zero logo på landskap

Vi står inför den största utmaningen i vårt företags historia. Kanske är det även en av de historiskt största utmaningarna sett till mobilitet – där vi tar ansvar för vår del av fordonens värdekedja. Därför engagerar vi oss för att följa Parisavtalet, med målet att bli koldioxidneutrala till 2050. Vi gör oss därför redo att driva den dekarbonisering som krävs genom att välja en ny väg. Vi vill att alla deltar i denna väg till förändring, genom att välja innovativa drivsystem. Tillsammans kan vi nå det gemensamma målet.

Det här är vår Way to Zero. Och den börjar här.

1.
Hos Volkswagen undviks och reduceras CO2-utsläppen i största möjliga mån. Uppströmsleverantörer är således skyldiga att undvika och reducera sina utsläpp. Utsläpp som inte kan undvikas eller reduceras av Volkswagen, eller av motsvarande skyldigheter längs leveranskedjan, kompenseras genom certifierade projekt som står upp för klimatet.
 • ID. Buzz

  I över 70 år har folkabussen inspirerat människor runt om i världen. Med samma inspiration som grund har vi utvecklat ID. Buzz för en ny elektrisk era. En folkabuss för hela familjen och alla typer av äventyr. 

 • ID. Buzz Cargo

  Nästa generations transportbil visar vägen framåt med 100% eldriven mobilitet för alla typer av företag. En bil som använder varje kubikcentimeter av sitt utrymme för att ge dig mer plats för det ditt arbete kräver.

 • Multivan eHybrid

  Vad sägs om att färdas genom staden helt elektriskt? Nya Multivan eHybrid (med bränslekompensation i liter per 100 km: kombinerade 1.6-1.5; strömförbrukning i kWh/100 km: kombinerad 14.6-14.5; CO2-utsläpp i g/km: kombinerad 37-34; effektivitetsklass: A­+) gör detta möjligt. Den nya drivlinan tar körupplevelsen hos nya Multivan till en helt ny nivå och fordonet är utformat så att genomsnittsdistanser upp till 49 km kan täckas helt av el.

  För dig innebär detta mer körglädje, lägre bränsleförbrukning, koldioxidneutral drift i el-läge och flexibilitet vad gäller räckvidd.

  Multivan erbjuds just nu endast med TDI-motor. Multivan eHybrid (laddhybrid) väntas åter under senare delen av 2024.

  2.
  Den helt elektriska räckvidden är baserad på rullande-väg-testbädd enligt WorldwideHarmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Vid testet användes den mest fördelaktiga specifikationen (beträffande räckvidd) för nya Multivan. Den faktiska elektriska räckvidden via WLTP kan variera beroende på utrustning. Den helt elektriska räckvidden, som uppnås under verkliga förhållanden, varierar beroende på körsätt, hastighet, användning av bekvämlighetsfunktioner och extrautrustning, omgivningstemperatur, antal passagerare/belastning och topografi.

En gemensam satsning för ett ökat klimatskydd

Varje steg räknas på vägen mot koldioxidneutral mobilitet för alla. Därför arbetar vi med att reducera utsläpp genom hela värdekedjan och etablera nya standarder för både människor och miljö. Genom att köra eldrivna bilar kan du som privatperson bidra till ett långsiktigt lågt klimatavtryck.

Elli Naturstrom - logo

Elli genererar grön kraft både hemma och på språng

Hållbar mobilitet startar med ett elektriskt uttag. Med ID. Charger från vårt dotterbolag Elli erbjuder vi inte bara en smart lösning för laddning på hemmaplan, utan även hållbar el för alla. Det speciella med Volkswagen Naturstrom är att det genereras från 100% förnybara energikällor i certifierade vattenkraftverk – och att det således möjliggör grön el, med koldioxidneutral balans, till alla hushåll.

3.
Säljs via Elli, ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH.

Upp till 50.000 i klimatpremie – så här fungerar det!

Från och med den 13 februari 2024 kan företag, kommuner samt regioner ansöka om en klimatpremie. Premiebeloppet för eldrivna lätta lastbilar, så som ID. Buzz Cargo, uppgår till maximalt 50 000 kronor under år 2024. Vi har sammanställt information om premien, hur du ansöker och svaren på de vanligaste frågorna.

Nostalgi

Folkabussens historia

Det finns inte så många gemensamma nämnare mellan den ursprungliga folkabussen med 25 hk och dagens Transporter, Multivan, Caravelle eller California. Här kan du se hur bilen under årens lopp har utvecklats och blivit rymligare, starkare och bekvämare.

Fem generationer Caddy

Det har hänt mycket på snart 40 år. Om du jämför dagens Caddy med den som såg dagens ljus 1982 är det helt olika bilar trots att de bär samma namn. Den gemensamma nämnaren är att det alltid varit en liten praktisk och ekonomisk skåpbil.

Kostnadsfri återvinning

Är det dags för din Volkswagen transportbil att slutligen lämna vägarna? Då kommer certifierade återvinningsföretag att säkerställa att 95 % av din bil återvinns och återanvänds. På den här sidan kan du läsa mer om återvinningsprocessen och de lagstadgade villkoren som gäller för att lämna tillbaka din bil utan kostnad.

Återkallelse av Takata-krockkuddar

Ange ditt chassinummer (VIN) och kontrollera ifall ditt fordon är berört. 

Mer information

Hjälp och support
Kontakta oss

Volkswagen Transportbilar
Pressmeddelanden

Mer information