Familj framför en Volkswagen Caddy personbil

Caddy
Recenserad

Funderar du på en liten, smidig skåpbil eller en lite rymligare familjebil? Då kanske du vill veta vad andra, som testat både Caddy transportbil och personbil, tycker om dem. Här har vi samlat recensioner och biltester. Vad tycker motorjournalister och andra experter och blir det bäst i test?

Caddy biltester och recensioner

VW Caddy Cargo - Bra val enligt Folksam

Folksam guidar

Säkraste hantverkarbilarna

Lätta transportbilar under 3,5 ton i stort test. Folksam tar fram guiden för att du som köpare ska kunna välja en ny transportbil med hög säkerhet och låga utsläpp. Endast tre märken och fyra modeller får märkningen Bra val. Volkswagen Caddy hamnar i topp.

Caddy Cargo i tufft test 

Vi har provkört Caddy Cargo i München och imponeras av komforten och smidigheten i denna lilla transportbil. Trots sitt kompakta yttre, är det fullt möjligt att lasta EUR-pallar på tvären. Caddy Cargo har dessutom marknadens lägsta koldioxutsläpp med möjlighet att köra på förnybar HVO 100-diesel. Den klarar därmed de högt ställda miljökraven hos företag och myndigheter. Med ett omfattande säkerhets- och assistanssystem, varav fem helt nya, bjuder Caddy Cargo på komfort som en personbil.
 

Närbild på VW Caddy

Vi Bilägare: Provkörning av Volkswagen Caddy 

"Kan moderniserad teknik och förbättrad komfort få snurr på försäljningen av Volkswagens bruksiga transportbil Caddy? Utrymmena borde tilltala många trångbodda barnfamiljer."

Caddy rullar stadigt utan vingel trots det stora vindfånget
Tommy Wahlström
Vi Bilägare

Caddy fick 5 stjärnor av Euro NCAP

Caddy är en av de säkraste bilarna på marknaden enligt oberoende tester av Euro NCAP.

Säkerheten är en viktig aspekt vid ett bilköp. För att få en rättvis och transparent bild av hur säker en ny bil egentligen är testas många bilar av Euro NCAP och betygsätts med noll till maximalt fem stjärnor.

Euro NCAP tilldelar Caddy högsta betyg. Det betyder att Caddy har övergripande utmärkt prestanda när det gäller kollisionsskydd och att den är standardutrustad med flera aktiva säkerhetssystem som kan hjälpa till att undvika olyckor eller begränsa effekterna av dessa. 

Nästa steg

Nästa steg