Familj framför en VW Caddy personbil

Caddy: Recenserad

Funderar du på en liten, smidig skåpbil eller en lite rymligare familjebil? Då kanske du vill veta vad andra, som testat både Caddy transportbil och personbil, tycker om dem. Här har vi samlat recensioner och biltester. Vad tycker motorjournalister och andra experter och blir det bäst i test?

Caddy biltester och recensioner

Triss i transporttest med roadracingförare & instagramprofil

Roadracingförare, fotograf, Instagramprofil och teamledare. Malin Kullberg har skapat sig en tydlig position i svensk roadracing. När det är tävlingsdags måste allt klaffa. Då betyder en bra transportbil allt. Under sommaren har hon provkört Crafter, Transporter och Caddy. På riktigt.

VW Caddy Cargo förarplatsen

Transportnytt provar: VW Caddy Cargo Maxi

VW Caddy känner de flesta till som en praktisk och funktionell hantverks- eller transportbil. Inte minst Postnord har anammat Caddyn och har nu cirka 2 500 stycken exemplar i sin flotta.

Totalt sett har Volkswagen skruvat ihop över 34 miljoner exemplar av Caddy under de 40 år den existerat. Det kan väl inte vara fel… eller?

VW Caddy Cargo - Bra val enligt Folksam

Folksam guidar

Säkraste hantverkarbilarna

Lätta transportbilar under 3,5 ton i stort test. Folksam tar fram guiden för att du som köpare ska kunna välja en ny transportbil med hög säkerhet och låga utsläpp. Endast tre märken och fyra modeller får märkningen Bra val. Volkswagen Caddy hamnar i topp.

Vanlige med en VW Caddy California

Högsta växeln testar

Caddy California
Husbilen som kan allt

Volkswagen Caddy California tar sig an segmentet för kompakta husbilar med många finurliga finesser men hela compact living-stuket är mer fokuserat på funktionalitet snarare än komfort.

Mycket av bilens charm grundar sig i dess enkelhet, men ju fler tillval man köper till som gör ens liv enklare, desto bättre. Utrustning som värmare, tält och liknande bidrar till att göra Caddy California till mer året runt-kompatibel.

Slutbetyg: 4/5

Caddy Cargo i tufft test 

Vi har provkört Caddy Cargo i München och imponeras av komforten och smidigheten i denna lilla transportbil. Trots sitt kompakta yttre, är det fullt möjligt att lasta EUR-pallar på tvären. Caddy Cargo har dessutom marknadens lägsta koldioxutsläpp med möjlighet att köra på förnybar HVO 100-diesel. Den klarar därmed de högt ställda miljökraven hos företag och myndigheter. Med ett omfattande säkerhets- och assistanssystem, varav fem helt nya, bjuder Caddy Cargo på komfort som en personbil.
 

Närbild på VW Caddy

Vi Bilägare: Provkörning av Volkswagen Caddy 

"Kan moderniserad teknik och förbättrad komfort få snurr på försäljningen av Volkswagens bruksiga transportbil Caddy? Utrymmena borde tilltala många trångbodda barnfamiljer."

Caddy rullar stadigt utan vingel trots det stora vindfånget
Tommy Wahlström
Vi Bilägare

Caddy fick 5 stjärnor av Euro NCAP

Caddy är en av de säkraste bilarna på marknaden enligt oberoende tester av Euro NCAP.

Säkerheten är en viktig aspekt vid ett bilköp. För att få en rättvis och transparent bild av hur säker en ny bil egentligen är testas många bilar av Euro NCAP och betygsätts med noll till maximalt fem stjärnor.

Euro NCAP tilldelar Caddy högsta betyg. Det betyder att Caddy har övergripande utmärkt prestanda när det gäller kollisionsskydd och att den är standardutrustad med flera aktiva säkerhetssystem som kan hjälpa till att undvika olyckor eller begränsa effekterna av dessa. 

Nästa steg