Volkswagen e-Crafter på budtur i stan

Crafter
Hårdtestad

Crafter kommer i många utföranden: liten lastbil, skåpbil, chassi och buss. Vad tycker experterna om Crafter? Här har vi samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands. Se när de djupdyker i lastutrymme, mått, vikter och funktionalitet. Vad får Crafter för betyg, blir det bäst i test?

Crafter testad i text och film

Läs vad andra tycker om Volkswagen Crafter. Tester, provkörningar och recensioner med betyg. Eller se den i action, lär känna nya Crafter på djupet och få en kritisk recension av några av motorvärldens journalister i dessa filmklipp.

Volkswagen Crafter i stadsmiljö

Byggaren testar

Pånyttfödd Crafter efter en lyckad skilsmässa

Volkswagen och Mercedes har separerat. Alltså samproduktionen av Crafter och Sprinter. Nya Crafter är en VW-konstruerad bil som byggs i en ny fabrik i Polen. En bil som redan utnämnts till “Van of the Year 2017".

Christer Andersson provkör VW Crafter 2,0 TDI 177 hk.”
 

Volkswagen Crafter inredningsmöjligheter

Byggindustrin testar

Nu är Crafter 100 procent Volkswagen

“Efter att ha provkört Crafter, i varierad terräng i södra Spanien, kan vi skriva under på att bilen är en av de absolut mest kompletta lätta lastbilarna för dig som har behov av ett stort skåp. Bilen, som utsetts till International Van of the Year 2017, ger ett mjukt och följsamt intryck med så mycket personbilskänsla som det är möjligt att få i en lätt lastbil.”
 

Volkswagen Crafter handsfree kit.

Autoexpress testar

Volkswagen Crafter van review (eng)

Volkswagen’s comfort-focused new Crafter van gains a wider range, an outstanding interior and a host of safety kit. The Volkswagen Crafter has never enjoyed the same level of popularity as some of its rivals, like the Ford Transit and the Mercedes Sprinter. It hasn’t even reached the same heights as its much-loved smaller brother, the Volkswagen Transporter. However, it’s not easy to see why - it’s an immensely practical and well-built van.”

Our Rating: 4.8/5.0
 

En av de absolut mest kompletta lätta lastbilarna
Anders Myrdal
Frilansjournalist, Byggindustrin

e-Crafter biltester och recensioner

Läs vad andra tycker om nya Volkswagen e-Crafter som går på 100 % el. Fungerar det som transportlösning? Här har både vi och andra satt den på hårdtest.

Nya Volkswagen e-Crafter - 100 % eldriven

Transportlösning 2.0

Nya e-Crafter är nästa generations utsläppsfria leverantör, redan idag.
 

Biltest: e-Crafter

“Efter de nya skattereglerna går försäljningen av transportbilar trögt. Men här kommer räddningen.”
 

Volkswagen e-Crafter vid vindkraftspark

Nästa steg

Mer om Crafter

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Nästa steg