Volkswagen e-Crafter på budtur i stan

Crafter
Hårdtestad

Crafter kommer i många utföranden: liten lastbil, skåpbil, chassi och buss. Vad tycker experterna om Crafter? Här har vi samlat aktuella biltester och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands. Se när de djupdyker i lastutrymme, mått, vikter och funktionalitet. Vad får Crafter för betyg, blir det bäst i test?

Crafter biltester och recensioner

Volkswagen Crafter i stadsmiljö

Byggaren testar

Pånyttfödd Crafter efter en lyckad skilsmässa

Volkswagen och Mercedes har separerat. Alltså samproduktionen av Crafter och Sprinter. Nya Crafter är en VW-konstruerad bil som byggs i en ny fabrik i Polen. En bil som redan utnämnts till “Van of the Year 2017".

Christer Andersson provkör VW Crafter 2,0 TDI 177 hk.”
 

Volkswagen Crafter inredningsmöjligheter

Byggindustrin testar

Nu är Crafter 100 procent Volkswagen

“Efter att ha provkört Crafter, i varierad terräng i södra Spanien, kan vi skriva under på att bilen är en av de absolut mest kompletta lätta lastbilarna för dig som har behov av ett stort skåp. Bilen, som utsetts till International Van of the Year 2017, ger ett mjukt och följsamt intryck med så mycket personbilskänsla som det är möjligt att få i en lätt lastbil.”
 

Volkswagen Crafter handsfree kit.

Autoexpress testar

Volkswagen Crafter van review (eng)

Volkswagen’s comfort-focused new Crafter van gains a wider range, an outstanding interior and a host of safety kit. The Volkswagen Crafter has never enjoyed the same level of popularity as some of its rivals, like the Ford Transit and the Mercedes Sprinter. It hasn’t even reached the same heights as its much-loved smaller brother, the Volkswagen Transporter. However, it’s not easy to see why - it’s an immensely practical and well-built van.”

Our Rating: 4.8/5.0
 

En av de absolut mest kompletta lätta lastbilarna
Anders Myrdal
Frilansjournalist, Byggindustrin

Triss i transporttest med roadracingförare & instagramprofil

Roadracingförare, fotograf, Instagramprofil och teamledare. Malin Kullberg har skapat sig en tydlig position i svensk roadracing. När det är tävlingsdags måste allt klaffa. Då betyder en bra transportbil allt. Under sommaren har hon provkört Crafter, Transporter och Caddy. På riktigt.

Världsmästaren väljer Crafter för nytta och nöje

När sjufaldige världsmästaren i enduro, Anders Eriksson, skulle välja ny tjänstebil till sitt evenemangsbolag hade han högt ställda krav. Han fann sin matchning i Volkswagen Crafter. Grundkraven var att hela familjen skulle få plats och färdas bekvämt, all personlig utrustning skulle rymmas i bildelen. Och självklart en rymlig yta som kombinerar verkstad och garage för motorcyklar.

- När nya generation Crafter kom, så var jag fast direkt, förklarar Anders Eriksson. Det råder en personbilslik körkänsla i bilen. Dessutom drar jag ibland en över 6 meters husvagn efteråt och det märks knappt vid körning!
 

ABT e-Caddy och e-Crafter
Elfirman klarar transporterna på el

Hur fungerar det med elbilar på ett jobb med transportbehov? Efter ett år med en flotta av ABT e-Caddys samt en ABT e-Crafter är svaret från elföretaget Elektrikern i Dingtuna: Väldigt bra. De är dessutom övertygade om att lösningen passar de flesta företag.
 

Crafter 4MOTION
Lekstuga i norr

Bakom ratten på en Crosskart Extreme gäller det att försöka hålla sig kvar på banan i lika höga hastigheter som en Supercar presterar runt en bana. Vi känner på den och på de Crafter 4MOTION som tog oss till Lapplandsgränsen i snö, kyla och is.

Nästa steg

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Nästa steg