Volkswagen Crafter, lätt lastbil, på höstväg
Volkswagen Crafter, lätt lastbil, på höstväg
Volkswagen Crafter, lätt lastbil, på höstväg

Volkswagen
Crafter

Frånpris
275 400kr
Totalvikt
3 500 – 5 000kg
Max. lastvolym
18,4m3
En helt ny transportbil

Crafter är en ny transportbil från grunden. Den är byggd med utgångspunkt från tusentals intervjuer med förare. Och vi har skapat en helt ny fabrik för att bygga den. Vi är mer än stolta över resultatet. En bil för föraren som dessutom bidrar till ditt företags ekonomi och minskar påverkan på miljön. Något som gjort att den blivit vald till Van of the Year 2017.

Bygg din Crafter
Varför välja Crafter?
01
Unik känsla bakom ratten

Det fjädrande ergoComfort-sätet gör att du sitter som en kung. Aldrig tidigare har det varit så enkelt och bekvämt att köra ett stort skåp.

02
Mer hjälp och bättre säkerhet

Det finns en mängd assistanssystem som hjälper föraren och ökar säkerheten. De gör körningen enklare och gör att olycksrisken minskar.

03
Lätt lastbil eller stor skåpbil

Crafter finns med fram-, bak- eller fyrhjulsdrift. Med manuell och automatisk växellåda. Förutom flera skåpversioner finns den som chassibil för byggnation.

Liten lastbil, stor skåpbil
Du väljer själv

Crafter Skåp finns i tre olika längder och med tre olika takhöjder. Du kan få den i versioner med totalvikt upp till 5 ton och en släpvagnslast på 3,5 ton. Crafter med framhjulsdrift har 10 cm lägre lasttröskel vilket gör lastning och lossning enklare.

Stor lastvolym

Crafter Skåp har ett slitstarkt trägolv och kan ge dig en lastvolym på hela 18,4 m3. Lasthöjden kan bli nästan 2,2 meter – högst i klassen.

En liten lastbil byggd för föraren

Väljer du fjädrande ergoComfort-säte får du elektriskt inställbart svankstöd med fyra lägen och möjlighet att ställa in din vikt för rätt anpassning av fjädringen. Totalt finns det 20 olika inställningsmöjligheter. Tack vare den läderklädda multifunktionsratten har du alla viktiga funktioner nära.

Effektiva EU 6-motorer

De nyutvecklade TDI-motorerna är speciellt framtagna för transportbilar. Crafter har tre motoralternativ; 102 hk/75 kW (enbart framhjulsdrift), 140 hk/103 kW (framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION) och 177 hk/130 kW (framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION).

Säkerhet och teknik

Crafter innehåller mängder av avancerad teknik, allt för att du ska kunna ta dig fram säkert och bekvämt. Till sitt förfogande erbjuder Crafter flera avancerade säkerhets- och assistanssystem samt många möjligheter till information och underhållning.

Säkerhet i första hand

Det finns flera olika system som ökar säkerheten vid körning. Multikollisionsbromsen gör att bilen bromsar in automatiskt efter en kollision. Andra system som bidrar till säkerheten är den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC) som förhindrar över- eller understyrning genom punktvis bromsning av individuella hjul.
 

Hitta återförsäljare

Sök efter din närmaste återförsäljare här för att begära offert, boka provkörning eller bara prata mer om Crafter.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there