Glad familj i en VW California 6.1 husbil

California: Biltester och recensioner

Dags för husbil? På den här sidan har vi samlat biltester och recensioner från olika motorjournalister och experter, så att du ska kunna lära känna Volkswagens ikoniska campingbuss California.

Motorjournalisterna testar California

2020: Dagens Nyheter provkör California Ocean

Mysstuga på hjul för kompakt hemester

“Den är lite som Skalman, har det mesta med sig och erbjuder dessutom möjligheten till övernattning. Vi provkör och provsover Volkswagen California Ocean. Bilen är en kompakt mysstuga på hjul. Med taket uppfällt och den övre bädden uppfälld mot taket, de bägge framsätena vända bakåt och värme och belysning på – så trivs man.”
Betyg 13 av 25.


 

Utrustningsgraden är brutalt hög.
Linus Pröjtz
Dagens Nyheter
Volkswagen California T6.1 camping är som en mysstuga på hjul
Volkswagen California T6.1 camping

2019: M3 rekommenderar
Volkswagen California: Kompakt tvårummare på fyra hjul

“M3 tar tempen på ett av de coolaste fordonen du kan resa runt i på semestern med familjen – Volkswagens husbil California. Den är i sammanhanget väldigt smidig och faktiskt riktigt underhållande på vägarna. Den går alldeles utmärkt att använda även till vardags och drar inte alltför mycket soppa.”
Betyg 8 av 10.

Garderob i VW California 6.1 campingbuss

Allt om husvagn & camping

TEST: California dreamin` – gammal mot ny

Hur står sig äldre campingbilar mot nya? Är nytt och modernt alltid bättre än gamla funktionella och väl beprövade lösningar? Låt oss ta reda på fakta via fem ronder där vi ställer ungtuppen VW California Ocean mot ringrostiga VW California Westfalia Coach.

Provkörning: California Ocean 6.1 på Nova Scotia 

California kommer i tre varianter där Ocean är den mest påkostade. Den internationella provkörningen tar sin början i Halifax och journalister från hela världen är inbjudna. Det blir en ordentlig roadtrip längs Kanadas östkust.

Här bjuds vi på hummer och lokalhistoria och fascineras över de stora förändringarna av bilens styrsystem och assistanssystem, som gör den redan kompetenta California till en än mer komplett husbil. Och att få bilen i nivå på campingen har aldrig varit enklare!
 

Familjen Gills stora campingäventyr med California Ocean

Häng med och upplev drömmen om det fria livet i en California Ocean.

Hotel California
Vi möter matinspiratören Frida Ronge som bjuder på hållbar fisk

Frida Ronge är en av Sveriges mest profilerade kockar som älskar det fria livet och kraften från naturen. I somras var hon med och lanserade Hotel California tillsammans med Hobo Hotel och Volkswagen Transportbilar. Gästen kunde hyra ett rullande hotellrum i form av en husbil där Frida komponerade en matkasse med tillhörande meny.

Vi möter Frida ute i naturen och pratar hållbart fiske, råvaror i säsong och vikten av att ta vara på de små stunderna och leva här och nu när coronapandemin kraftigt påverkat hela restaurangbranschen.

California Cook Tour

Var finns de bästa platserna för att laga mat? Vi bestämde oss för att ta reda på det genom att skicka några välkända vänner till oss på en roadtrip med våra klassiska husbilar och California-modeller. Vad blev resultatet? En spännande resa genom Tyskland, upptäckten av exklusiva platser – och en färgstark kokbok till din nästa resa.

Nästa steg

Hitta rätt camping- eller husbil
Vi guidar dig till rätt köp

Kontakta återförsäljare
Vi finns i hela Sverige

Bästa sättet att lära känna våra bilar är att provköra själv

Nästa steg