Volkswagen Caddy Edition 35 med gammal Caddy

Fem generationer
Caddy

Det har hänt mycket på snart 40 år. Om du jämför dagens Caddy med den som såg dagens ljus 1982 är det helt olika bilar trots att de bär samma namn. Den gemensamma nämnaren är att det alltid varit en liten praktisk och ekonomisk skåpbil.

Caddy 1
1982 – 1991

Volkswagen Caddy skåpbil generation 1
Den första modellen av Caddy hämtade stora delar av sitt utseende och sin konstruktion från Volkswagen Golf. Den kompletterade Volkswagens modellprogram för transportbilar och blev snabbt populär. Den tillverkades i knappt 95 000 exemplar i Europa. Det var framgångarna med den här pickup-varianten med hard-top som la grunden till kommande skåpbil.
Caddy hämtade stora delar av sitt utseende från Volkswagen Golf

Caddy 2
1995 – 2003

Volkswagen Caddy skåpbil generation 2
Under inbördeskriget i Jugoslavien totalförstördes fabriken vilket innebar att den nya generationen Caddy inte kunde starta sin tillverkning förrän 1995, och då i Spanien. Den nya modellen utvecklades från Volkswagen Polo och skåpvarianten erbjöd 2,9 kbm och 550 kg lastkapacitet. Den fanns även som femsitsig kombi med högre tak. 1998 lanserades Caddy Pickup i två utföranden: med lastflak eller glasfiberkåpa. De fick lasta 500 kg.
Under inbördeskriget i Jugoslavien totalförstördes fabriken

Caddy 3
2004 – 2013

Volkswagen Caddy skåpbil generation 3
Den tredje generationen av Caddy byggde på samma plattform som Volkswagen Golf och Touran. Modellen hade skivbromsar både fram och bak. Lastkapaciteten växte till 3,2 kbm och 750 kg. Samtidigt lanserades en personbilsmodell, Caddy Life, med plats för upp till 7 personer. 2007 kom Caddy med lång hjulbas och tilläggsnamnet Maxi för första gången. Detta gav ytterligare en kubikmeter lastutrymme och Caddy blev med det ännu mer mångsidig och användbar.
Caddy Life, med plats för upp till 7 personer.

Caddy 4
2014 – 2020

Volkswagen Caddy skåpbil generation 4
Caddy 4 började säljas 2014 och började mer och mer likna personbilsmodellerna med högre komfort, högre säkerhet och bättre köregenskaper. Omfattande tillvalsmöjligheter fanns med automatlåda, 4MOTION och olika smarta assistanssystem. Här kunde man även välja mellan två, fem och sju sittplatser samt två karosslängder: standard och Maxi. Bränsleeffektiviteten förbättrades ytterligare, liksom säkerheten.

Caddy 5
2020 – 

Volkswagen Caddy Cargo generation 5
Femte generationen av Caddy är helt ny från grunden och baserad på Volkswagens MQB-plattform, på vilken även Golf byggs. Den är precis lika pålitlig, flexibel och ekonomisk som vanligt. Full av tekniska innovationer – så som till exempel det nya Trailer Assist, högsta säkerhet och mer digital än någonsin är den nu ännu bättre förberedd på vad än din vardag erbjuder. Skåpbilen har fått ett nytt namn: Caddy Cargo, men är fortsatt Sveriges populäraste transportbil år efter år. En nyhet i femte generationen är möjligheten att kombinera familjebilen Caddy med en liten, smidig campingbil. Caddy California erbjuder dig en bekväm sovplats och ett utdragbart minipentry, tillsammans med bord och stolar som kan stuvas undan.
Caddy 5 är helt ny från grunden

Lär dig mer om dagens Caddy

Lär dig mer om dagens Caddy

Detta kanske också intresserar dig

Alla artiklar om Caddy ur Transportmagasinet

Köp en ny eller begagnad Caddy

Detta kanske också intresserar dig