En man lutar sig in genom rutan på förarsidan på en VW Multivan som är parkerad på stranden.

Mjukvaruuppdateringar till din Volkswagen

Håll din Volkswagen transportbil uppdaterad

Mjukvaruuppdateringar är viktiga för att säkerställa att din transportbil alltid har de senaste säkerhetsuppdateringarna och förbättringarna. Här kan du läsa mer om aktuella uppdateringar och tidigare versioner för din bil.

Vissa uppdateringar erbjuds som systemuppdateringar, medan andra behöver genomföras hos din Volkswagen återförsäljare. Information om vilken typ av uppdatering det gäller visas varje gång det finns en uppdatering tillgänglig.

Fördelarna med att uppdatera

När du installerar nya programvaruversioner ser du till att din transportbil alltid är uppdaterad med det senaste, även efter inköpet. Dra nytta av flera nya funktioner och förbättringar i din bil.

Genomförda uppdateringar innebär:

  • Prestandaförbättringar
  • Förbättrade funktioner
  • Du kan lägga till nya funktioner och tjänster, t.ex. från In-Car Shop
  • I vissa fall är en versionsuppdatering en förutsättning för kommande uppdateringar

Förutsättningar för mjukvaruuppdatering

  1. Du behöver ett We Connect-avtal. Det räcker med gratisversionen.
  2. Du behöver vara inloggad i din bil som huvudanvändare.
  3. Du kan inte vara i offline-läge. Datadelning måste vara på för att kunna ta emot en mjukvaruuppdatering.

Så här uppdaterar du din bils mjukvara

Så här installerar du senaste mjukvaran i din bil.

1
Notifiering:

När en uppdatering finns tillgänglig kommer du att få en notis i infotainmentsystemet. Den innehåller även information om vad som kommer att uppdateras.

2
Starta nedladdningen: 

Starta nedladdningen från notifieringen i infotainment-systemet. Du kan också välja att avbryta. Om du avbryter kommer du att få en ny notifiering om uppdateringen senare.

3
Ladda ner: 

Nedladdningen sker i bakgrunden. Under tiden kan du fortsätta använda bilen som vanligt och du behöver inte vänta på att nedladdningen ska bli klar. Du kan följa nedladdningsprocessen i infotainment-systemet under "Systeminformation". Om du stänger av bilen kommer nedladdningen att pausas. Så fort du startar bilden igen, fortsätter den att ladda ner.

4
Installera: 

När nedladdningen är klar kommer du att få en ny notis om att uppdateringen är redo att installeras. Installationen tar 20-40 minuter. Installationen startar när du stänger av bilen och du kan inte använda den under tiden. Den exakta tiden för installation visas på displayen i infotainment-systemet. Du kan också avbryta installationen. Då kommer du att få en ny notis om att installera uppdateringen senare.

5
Avsluta installationen:

Du kommer att få en notis att systemet har uppdaterats. Om något inte verkar vara som det ska, vänligen kontakta din Volkswagen-återförsäljare.

Senaste uppdateringarna

Verkstadsuppdatering

En kvinna väntar i loungen hos sin Volkswagenåterförsäljare.

Du kommer att informeras av din Volkswagen-återförsäljare om en uppdatering sker på verkstaden. Vi kommer att gå igenom allt du behöver veta om processen kring verkstadsuppdatering.

Har du några frågor?

Har du blivit kontaktad angående en systemuppdatering, eller har du andra önskemål? Prata direkt med din Volkswagen-återförsäljare, du hittar dem här: