Volkswagen Multivan E-Hybrid

Multivan: Biltester och betyg

Funderar du på en minibuss? Då kanske du vill veta vad andra tycker om Multivan. Här har vi samlat aktuella biltester och recensioner från motorjournalister och experter. Se vad de ger Multivan för betyg.

Tester av nya Multivan eHybrid

En man sitter och arbetar i en VW Multivan T7 med panoramaglastaket i bakgrunden

Dagens PS intryck

Test: VW Multivan eHybrid – bättre än många SUV:ar

Nya Volkswagen Multivan eHybrid är en minibuss som utmanar suv:en. Den är komfortabel och har alla funktioner som kan önskas. Tack vare det platta golvet och modulära stolsystemet är den också mer praktisk än en SUV. En sant multiverktyg i bilformat med andra ord.

Slutbetyg: 4,5/5

Nya VW Multivan T7 finns som laddhybrid

Dagens Nyheter testar

Folkabussen finns nu som laddhybrid

"Det är en nästan ljudlös upplevelse att köra nya Multivan när det finns kraft i det 13,4 kilowattimmar stora batteriet och elmotorn driver bilen på egen hand. Det här är ett likadant batteri och en likadan elmotor som finns i Passat GTE, och det är en ovanligt stark elmotor för att sitta i en laddhybrid – 115 hästkrafter."

Multivan fick 5 stjärnor av Euro NCAP

Multivan är en av de säkraste bilarna på marknaden enligt oberoende tester av Euro NCAP.

Säkerheten är en viktig aspekt vid ett bilköp. För att få en rättvis och transparent bild av hur säker en ny bil egentligen är testas många bilar av Euro NCAP och betygsätts med noll till maximalt fem stjärnor.

Euro NCAP tilldelar Multivan högsta betyg. Det betyder att Multivan har övergripande utmärkt prestanda när det gäller kollisionsskydd och att den är standardutrustad med flera aktiva säkerhetssystem som kan hjälpa till att undvika olyckor eller begränsa effekterna av dessa. 

VW Multivan PHEV laddhybrid

Mestmotor testar

Provkörning av Volkswagen Multivan T7 eHybrid

Sjusitsiga Multivan kommer nu som laddhybrid med låg skatt. Mestmotor provkör den nya "folkabussen" i Tyskland och blir positivt överraskad av den avancerade tekniken och den bekväma personbilskänslan.

VW Multivan PHEV laddhybrid

Teknikens Värld

Stora bilpriset 2022: Volkswagen Multivan T7

Med laddbar hybriddrivlina tar Volkswagen Multivan ett resolut kliv in i 2020-talet. Möjligheten att viska sig fram på eldrift är bra för både komfort och miljö. Och precis som alltid erbjuds enorma utrymmen och stor flexibilitet.

De yttre formerna har inte en plåtbit gemensam med föregående generation.
Magnus Fröderberg
Mestmotor
Multivan T7 e-hybrid, orange-vit

Mestmotor granskar

Volkswagen Multivan T7 – Folkabussen blir laddhybrid

De kantiga formerna har rundats av med tydlig inspiration från de nya ID-modellerna. Volkswagen Multivan T7 är 69 mm längre och 37 mm bredare än föregångaren, trots det har tjänstevikten bantats. Det går att beställa en extra rymlig version som är 200 mm längre än grundmodellen.

Multivan e-Hybrid
Det naturliga valet för arboristen

Mångfacetterad och orädd. Inte bara för att hon tävlingsklättrar högt och hanterar motorsågar med van hand. Utan för att hon står upp för den hon är och inspirerar andra att också ta klivet och våga följa sin dröm. Viktoria Carstens är arboristen som blivit influencer.

– När jag väljer bil är det viktigt att undvika bensindrift. El är framtiden, det finns ingen annan väg. Och med Multivan kan jag köra långt utan att behöva ladda, det är toppen.
 

Superpappans superbuss

Snickaren, digitale kreatören och sexbarnspappan Victor Grankvists Volkswagen Multivan fixar det mesta, precis som han själv.

Nästa steg

Den sjunde generationen folkabuss
Upptäck Multivan

Upplev en ny Multivan
bakom ratten

Nästa steg