Volkswagen Amarok Aventura generation 2

Amarok
Testad

Funderar du på att köpa pickup? Då är du nog nyfiken på att veta vad andra tycker om Amarok. Här har vi samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands. Se vad de ger Amarok för omdöme och betyg och lär känna Volkswagen Transportbilars pickup närmare.

Nya Amarok

--:--
Häng med till Sydafrika där Alexander Dahlin, press- och reklamansvarig, testar nya Amarok.
Nya VW Amarok på provkörning i Sydafrika

925 MOTOR

Nya Volkswagen Amarok på äventyr i Sydafrika

Vi testar Amarok till det yttersta med offroadkörning bland terräng och klippor utanför Kapstaden i Sydafrika. Den helt nya V6-motorn levererar 240 hästkrafter och har ett vridmoment på 600 Nm. Detta är ett äventyrsavsnitt där vi får se strutsar och elefanter på savannen, och pingviner på stranden. Häng med!

Nya VW Amarok andra generationen

Teknikens Värld

Nya Volkswagen Amarok officiell

Tolv år efter att Amarok såg världens ljus för första gången kommer nu en helt ny Amarok, andra generationen. Generationsskiftet innebär att Amarok växer. Axelavståndet är hela 17,5 centimeter längre, nu totalt 327 cm vilket enligt Volkswagen ska ge betydligt bättre baksätesutrymme i dubbelhyttsversionen med bakdörrar.

På bredden krymper den dock med 3,4 cm till 191 cm. Även totallängden är märkbart större, en ökning med 9,6 cm till 535 cm. Det innebär att nya Amarok har kortare överhäng, och tillsammans med det ökade vadningsdjupet (nu 80 cm) borde det göra den mer terrängduglig.

Högsta Växelns första intryck av Volkswagen Amarok

Nya Volkswagen Amarok provkörd - får dra 6,5 ton

Volkswagen Amarok debuterade så tidigt som 2010 och har sedan dess blivit en favorit världen över. Efter 12 år är det nu dags för en helt ny generation och vi begav oss till Sydafrika för en provkörning.

Slutbetyg: 4/5

Moderna assistanssystem i nya VW Amarok

Nästa steg

Mer om Nya Amarok

Hitta bästa pickup/flakbil

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Nästa steg