Volkswagen Amarok Aventura generation 2

Amarok
Testad

Funderar du på att köpa pickup? Då är du nog nyfiken på att veta vad andra tycker om Amarok. Här har vi samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands. Se vad de ger Amarok för omdöme och betyg och lär känna Volkswagen Transportbilars pickup närmare.

Nya Amarok

Nya VW Amarok andra generationen

Teknikens Värld

Nya Volkswagen Amarok officiell

Tolv år efter att Amarok såg världens ljus för första gången kommer nu en helt ny Amarok, andra generationen. Generationsskiftet innebär att Amarok växer. Axelavståndet är hela 17,5 centimeter längre, nu totalt 327 cm vilket enligt Volkswagen ska ge betydligt bättre baksätesutrymme i dubbelhyttsversionen med bakdörrar.

På bredden krymper den dock med 3,4 cm till 191 cm. Även totallängden är märkbart större, en ökning med 9,6 cm till 535 cm. Det innebär att nya Amarok har kortare överhäng, och tillsammans med det ökade vadningsdjupet (nu 80 cm) borde det göra den mer terrängduglig.

Transportmagasinet testar första generationen Amarok

Specialbyggd Amarok
Jägarnas favorit

Tillsammans med klädmärket Chevalier har vi skapat en Amarok V6 som är optimerad för jägarnas behov. Kolla själv!

Spirit of Amarok
Rally i Sydafrika 

I en av världens mest extrema miljöer koras den bästa offroad-föraren. Transportmagasinet åker till Sydafrika och deltar i världsfinalen. Här är det 100% Amarok som gäller!

Accelerationen mellan 50 till 70 går på nolltid.
 
 

Amarok vinnare av “International Pickup Awards 2018”

Den 23 november 2017 mottog Volkswagen Commercial Vehicles det prestigefyllda priset “International Pickup of the Year” för nya Amarok.

– De svenska kunderna uppskattar särskilt att Amarok kombinerar användbarhet, komfort och prestanda med en för biltypen rimlig verklig bränsleförbrukning säger Hans Turemark, chef för Volkswagen Transportbilar Sverige.

Provkörd
Mer effekt i Amarok V6

V6-dieseln i Amarok har trimmats från 224 till 258 hästkrafter och vridmomentet har hoppat upp från 550 till 580 Newtonmeter. Det betyder silkeslen kraft som skjuter på hur mycket som helst redan från 1 400 varv per minut och när helst du behöver. Vi tar den på en första runda i Sverige och kan inte annat än imponeras.

Oberoende biltester och recensioner

Läs vad andra tycker om Volkswagen Amarok. Biltester, provkörningar och recensioner med betyg.

Volkswagen Amarok testvinnare i Auto Motor & sport

Amarok testvinnare i Auto Motor & sport

Auto Motor & Sport har testat pickuper och lyckats engagera hela redaktionen - läs deras interna mailkonversation här! I hård konkurrens med Ford Ranger, Mercedes X-Klass, Mitsubishi L200 och Renault Alaskan, kom Volkswagen Amarok ut som slutlig segrare.

Här hittar du deras omdömen och samtliga hårda testfakta i tabellform. Läs och njut!
 

Amarok BMT motor

Mullrande och bränslesnål V6:a

“Något oväntat har Volkswagen byggt en Amarok med en Euro 6-motor som försetts med en V6:a. Det betyder att bilkoncernen är ensamma om det bland de pickuper som finns tillgängliga utan import.

Efter att ha provkört bilen på en tuff testbana nära München konstaterar vi att Amarok är en pickup med stor bilkänsla och personbilsstuk.”
 

Volkswagen Amarok

VW Amarok: Modern pickup med komfort och motor i fokus

“Nya Amarok är utan tvekan den pickup som vi tycker erbjuder bäst körglädje och komfort, vi uppskattar verkligen den nya 3-liters dieselmotorn. Kvalitetskänslan är hög och Volkswagen har verkligen tänkt på detaljer när det gäller inredning, förvaringsutrymmen och ladduttag.”
Betyg: 8 av 10.
 

Och det verkar, hur omodernt det än låter, vara ett genidrag.
Amarok Aventura i öknen.

Test: VW Amarok med mer muskler

“De fleste viktige pick-up-ene er eller blir oppdatert i løpet av året.
Vi har testet det nye bidraget fra Volkswagen.”
Betyg: 5.
 

Amarok interiör

Amarok: En lyxig pickup

“När hela bilvärlden satsar på färre cylindrar och mindre motorer gör Volkswagen precis tvärtom.

När deras pickup Amarok nu får en ordentlig uppdatering sitter det nämligen V6:or under huven. Och det verkar, hur omodernt det än låter, vara ett genidrag.

Inuti Amarok har det också hänt ett och annat i samband med uppdateringen. Inredningen har fått ett ordentligt lyft och ger nu den här pickupen mycket mer personbilskänsla än tidigare.”
 

Amarok recenserad i film

Se den i action, upplev motorljudet och få en kritisk recension av några av motorvärldens mest ansedda experter när de tar sig an nya Volkswagen Amarok Aventura.

The Wheel Network hårdtestar Amarok offroad

Över 3 miljoner visningar

2017 Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Off-Road (08:59)

Se hur Amarok klarar av den lerigaste skogsterräng i detta klipp som fått över 3 miljoner visningar på Youtube.
 

Autogefühl testar Volkswagen Amarok

Autogefühl testar

VW Volkswagen Amarok Aventura FULL REVIEW (eng) 53:06

“V6 TDI test driven offroad onroad new Facelift 2017. Aventura is spanish for Adventure. We take a look at the exterior, interior and driving experience both on and offroad with this upsized V6 pickup.”
 

Amarok 2017 Action/TestDrive.

VW AMAROK 2017 Action/TestDrive. 1:48

Se hur nya Amarok klarar en lerig offroadbana i Bukarest.
 

Volkswagen Amarok Offroad Test.

2016 Volkswagen Amarok - Off-Road Test. 3:08

Tuffaste testet i öken, vatten och extrem offroadterräng.
 

Transportmagasinet testar

Mer kraft i Amarok
Med max 272 hästar under huven

Vi är i ökenlandet Oman och under huven på vår Amarok ruvar en riktig best. Eller vad sägs om en effekt på 272 hästkrafter och nära 600 newtonmeter i overboost-läget?

Det rasslar till i en walkie-talkie och vår arabiske “fixer” guidar oss över radion:
  – Framför er ser ni sand, till höger sand och till vänster sand. Och den branta höga sanddynen där framme, den ska ni ta er över. Han ropar över radion: Gasa, gasa, gasa! Annars kan det gå illa!

En stark sexa tack!
Provkörd: Amarok V6 TDI

Ny inredning, nya bekväma säten och en ny stark och kraftfull V6-motor under huven gör nya Volkswagen Amarok till bilen vi alltid drömt om.

Maffig och magnifik – häng med på provkörningen av 2010-talets mesta pickup!

Gör nya Volkswagen Amarok till bilen vi alltid drömt om.
 
 

Provkörd
Amarok V6 Comfortline

Den mäktiga Amarok V6 erbjuds nu i en något enklare variant kallad Amarok Comfortline. En lillebror med ett attraktivt pris, men med massor av kraft under huven.

Nästa steg

Mer om Nya Amarok

Hitta bästa pickup/flakbil

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Nästa steg