Volkswagen Amarok Aventura generation 2

Amarok: Testad

Funderar du på att köpa pickup? Då är du nog nyfiken på att veta vad andra tycker om Amarok. Här har vi samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands. Se vad de ger Amarok för omdöme och betyg och lär känna Volkswagen Transportbilars pickup närmare.

Nya Amarok

--:--
Häng med till Sydafrika där Alexander Dahlin, press- och reklamansvarig, testar nya Amarok.
Nya VW Amarok på provkörning i Sydafrika

925 MOTOR

Nya Volkswagen Amarok på äventyr i Sydafrika

Vi testar Amarok till det yttersta med offroadkörning bland terräng och klippor utanför Kapstaden i Sydafrika. Den helt nya V6-motorn levererar 240 hästkrafter och har ett vridmoment på 600 Nm. Detta är ett äventyrsavsnitt där vi får se strutsar och elefanter på savannen, och pingviner på stranden. Häng med!

Interiören har fått ett jättelyft och blivit mer premium. 
Maths Nilsson
Carup
Röd VW Amarok med båt på släp

Carup

Test & betyg: Volkswagen Amarok – så bra är nya lyxiga pickupen

Av de mest imponerande sakerna är att nya Amarok tillåts att dra släp på upp till 3,5 ton. Väljer du toppversionen gör den 0-100 km/h på endast 7,4 sekunder när släpet är bortkopplat.


 

Fantastiska förarassistanssystem
Anders Myrdal
Transportbilsdagen.se
VW Amarok Aventura i bergen

Transportbilsdagen.se

Nya Amarok - en bil att längta efter

Många mils körning på sydafrikanska vägar ger mig känslan att nya Amarok absolut är en bil som kommer fortsätta tillhöra toppen av pickupsegmentet. Ja, det är en bil att längta efter att få äran att köra. 

Jag slås av hur oerhört mjukt bilen går, i såväl stadstrafik som på de slingriga asfaltsvägarna runt Kapstaden. Bilen är enormt smidig, både på asfalt och på den terrängbana vi kör. En utmanande bana med rejäla gropar och stenar som gör allt för att jävlas.

Men bilen tar sig förvånansvärt enkelt fram. Väl ute på asfalt igen slås jag av att pickupen är mycket tystgående, i den välisolerade hytten kommer det inte in mycket ljud från vägen och trafiken utanför. 

Är du ute efter en premium-pickup är det tjänstefel att inte provköra nya Amarok.
Anders Myrdal
Transportbilsdagen.se
Nya VW Amarok andra generationen

Teknikens Värld

Nya Volkswagen Amarok officiell

Tolv år efter att Amarok såg världens ljus för första gången kommer nu en helt ny Amarok, andra generationen. Generationsskiftet innebär att Amarok växer. Axelavståndet är hela 17,5 centimeter längre, nu totalt 327 cm vilket enligt Volkswagen ska ge betydligt bättre baksätesutrymme i dubbelhyttsversionen med bakdörrar.

På bredden krymper den dock med 3,4 cm till 191 cm. Även totallängden är märkbart större, en ökning med 9,6 cm till 535 cm. Det innebär att nya Amarok har kortare överhäng, och tillsammans med det ökade vadningsdjupet (nu 80 cm) borde det göra den mer terrängduglig.

Högsta Växelns första intryck av Volkswagen Amarok

Nya Volkswagen Amarok provkörd

Volkswagen Amarok debuterade så tidigt som 2010 och har sedan dess blivit en favorit världen över. Efter 12 år är det nu dags för en helt ny generation och vi begav oss till Sydafrika för en provkörning.

Slutbetyg: 4/5

Moderna assistanssystem i nya VW Amarok
Det kändes mera som att köra en elbil utan distinkta växellägen
Stefan Boman
Bilsport.se
VW Amarok interiörbild

Bilsport.se

Provkörd: VW Amarok med extra allt

De mest markanta fördelarna är bättre benutrymme i baksätet samt att ökade anslagsvinklar ger bättre terrängegenskaper där även vadningsdjupet förbättrats från 500 till 800 millimeter. De kortare överhängen ger också en smidigare bil i trånga stadsmiljöer som väger upp den längre hjulbasen.

Vi provkörde en Amarok Aventura på vägarna runt Kapstaden. Rent spontant känns den mjukare än sin föregångare men det är också en större bil. Det är en bekväm premiumbil med flak som går tyst med bra vägkänsla i ratten.


 

Närbild på en blå VW Amarok Aventura pickup

Motormagasinet

Fem stjärnor från Euro NCAP till Amarok

Toppbetyg i tester av fordonssäkerhet. Robusta konstruktioner och ett stort antal assistanssystem i standardutrustningen ger nya pickupen Amarok utmärkta recensioner gällande säkerheten. Pickupen har även knäkrockkudde. De mycket goda poängen för front- och sidokrocktesterna med Amarok uppnåddes i kombination med de VW-specifika bilbarnstolarna.

Euro NCAP gav också högsta betyg för undvikande av olyckor. Till förarens förfogande finns många system som standard, medan fler assistans- och säkerhetssystem finns som tillval. I kategorin ”Safety Assist” hjälpte de Amarok få 84 procent av totalt möjliga rankingpoäng.

Nästa steg

Mer om Nya Amarok

Hitta bästa pickup/flakbil

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Nästa steg