Något att längta till

Det blev tio framgångsrika år för första generationen Amarok i Sverige. När bilen lanserades så imponerade den omedelbart på såväl journalister som företagare och blev snabbt den mest populära pickupen på marknaden. Nu har de sista bilarna sålts och rullat ut på nya uppdrag. Men det här är faktiskt bara början. För inom en snar framtid kommer en helt ny Amarok och precis som tidigare spelar det ingen roll vad du ska frakta eller var du ska åka – du kan alltid lita på Volkswagen Amarok. 

Nya Amarok kommer vara redo för alla utmaningar. Och ja, den är något att längta till.

Vanliga frågor och svar
om Nya Amarok

Amarok 2011-2023

1
2011 - Första Amaroken till Sverige

När de första exemplaren av Amarok kom till Sverige imponerades både journalistkåren och svenska företag av dess terrängegenskaper och komfort. Något som gjort att den vid flera tillfällen utsetts till Pickup of the Year.

Amarok 2011-2016
2
2016 - Den kraftfulla V6-motorn

Ett helt nytt motorprogram med snåla och kraftfulla V6-motorer tillsammans med andra förbättringar gjorde att försäljningen sköt ytterligare i höjden.

V6-motorn i Amarok
3
2019 - Polismyndigheten väljer Amarok

En stor beställning från Polismyndigheten blev det slutgiltiga kvittot på att Amarok motsvarar mycket höga krav. Framför allt när det gäller kvalitet, säkerhet och ergonomi.

En polishund bredvid en Polis-Amarok
4
2023 - En helt ny Amarok

Arbetet med att konstruera och tillverka en ny Amarok kommer inom ett par år att resultera i en helt ny bil. Med samma grundidé kommer den vara förbättrad på alla punkter för att bli det nya alternativet för kräsna svenska företagare.

Nya Amarok som kommer 2023

Information om "gamla" Amarok
Unik flakyta för fordonsklassen

Med Amarok får du gott om utrymme mellan hjulhusen. Lastbredden på 1,222 mm tillåter att Europapallar lastas på bredden. Lastytan är 2,52 m2 och lastutrymmets sidor är 508 mm höga. Den praktiskt låga lasttröskelhöjden är 780 mm. I öppnat läge kan bakluckan belastas med 200 kg och fungerar som en förlängning av flakytan.

En pickup med personbilskänsla

Inuti kupén får man känslan av att sitta i en lyxig och bekväm personbil. Det är gott om utrymme och från förarplatsen finns flera viktiga funktioner lättåtkomliga i multifunktionsratten. Vill du ha det extra bekvämt kan du välja läderklädda ergoComfort-säten fram.

Effektiva EU6-motorer

Amarok är en fyrhjulsdriven pickup med kraftfulla V6-motorer med bra prestanda och vridmoment. Välj TDI-motor på 204 hk (150 kW) eller med 258 hk (190 kW). Motorerna har BlueMotion Technology som bland annat innebär start/stopp-system.

Automatlåda
8-stegad automatlåda

Amarok finns med 8-stegad automatlåda som är speciellt framtagen för bilens köregenskaper. Den ger en bekväm körning både på landsväg och i stadstrafik. Första växeln är avsedd för off-road-körning medan den åttonde är optimerad för ekonomisk körning vid låga varvtal.
 

BlueMotion Technology
Låg förbrukning och låga utsläpp

Alla motorer har BlueMotion Technology som standard. Det inkluderar bromskraftåtervinning vilket innebär att batteriet laddas under inbromsning, start/stopp-system som gör att motorn stängs av automatiskt när vissa kriterier uppfylls (olika för manuell och automat). Tillsammans med lågfriktionsdäck innebär det minskning av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.
 

Kraftfulla V6-motorer med bra prestanda och vridmoment.
 

Fyrhjulsdriven pickup
4MOTION

Ta dig fram till fritidsstugan, dra ett hästsläpp över en lerig parkeringsplats eller kör på snötäckta vägar. Amarok V6 med 4MOTION fyrhjulsdrift gör det svåra enkelt. Drivkraften fördelas automatiskt så att du alltid har det bästa väggreppet i förhållande till underlaget. Tillsammans med ESC, den elektroniska stabiliseringskontrollen, ger det en överlägsen framkomlighet.
 

Vad tycker andra om Amarok?

Vad tycker andra om pickupen Amarok? Här har vi samlat aktuella biltester, filmer och recensioner från motorjournalister i Sverige och utomlands.
 

Säkerhet och teknik

Amarok innehåller mängder av avancerad teknik, allt för att du ska kunna ta dig fram säkert och bekvämt. Till sitt förfogande erbjuder Amarok flera avancerade säkerhets- och assistanssystem samt många möjligheter till information och underhållning.

Säkerhet i första hand

Det finns flera olika system som ökar säkerheten vid körning. Multikollisionsbromsen gör att bilen bromsar in automatiskt efter en kollision. Bromsassistenten gör att full bromskraft aktiveras snabbare vid panikbromsning. Andra system som bidrar till säkerheten är den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC), låsningsfria bromsar (ABS), elektronisk differentialspärr (EDS) och antispinnreglering (ASR).
 

Hitta återförsäljare

Sök efter din närmaste återförsäljare här för att begära offert, boka provkörning eller bara prata mer om Amarok.

Mer information

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Med max 272 hästar under huven
Mer kraft i Amarok

Provkörd
Mer effekt i Amarok V6

Team Transportbilar

Mer information