• Frånpris589 900 kr (exkl. moms)
  • Motorer, 4 | 6 cylindrar205 | 241 hk
  • Dragvikt3 500 kg
  • Maxlast750-928 kg
  • Axelavstånd327 cm
  • Längd535 cm

Det här är Amarok
Den nya pickupen från Volkswagen Transportbilar

Nya Amarok är bilen som ger fler användningsområden än det mesta som rullar på fyra hjul. Den kan så mycket mer än att bara ta dig från A till B. Det här är arbetshästen som klarar alla utmaningar den ställs inför - oavsett årstid, väder eller last. Med en helt ny design som uttrycker den inneboende kraften, väcker Amarok uppmärksamhet bland omgivningen. Beställ din nya Amarok nu och gör dig redo att uppleva en pickup i högsta premiumklass.

Amarok vinner "International Pick-up Awards" för tredje gången!

För mer attityd

Kraft, självförtroende och smidighet i alla situationer är det som gör nya Amarok till en pickup i premiumklassen. Den har offroad i sitt DNA och designen ger uttryck för både elegans och robusthet. Varje version erbjuder unika exteriöra designdetaljer, alltifrån de olika inslagen av krom i grillen och på andra ställen till nydesignade stylingbars, sportbåge och insteg. Nya Amarok lämnar inget åt slumpen.

En helt ny terrängkänsla

Vad gör nya Amarok till en äkta off-roader? Tack vare ny teknik med avancerad fyrhjulsdrift, fler körprofiler, fler krockkuddar och upp mot 25 assistanssystem erbjuder den ännu mer terrängkapacitet och säkerhet än sin föregångare. Terrängmöjligheterna har utökats avsevärt med förbättrade drivlinor och förbättrade mått, tillsammans med det betydligt större vaddjupet. Kortare överhäng ger bättre rampvinklar som, tillsammans med den högre markfrigången, ger större kapacitet i terräng. Kort sagt: mer terrängkvaliteter, mer terrängkänsla – mer Amarok.

VW Amarok pickup parkerad på en grusväg med skogsarbetare på väg ner till bilen

För alla uppdrag

Nya Amarok erbjuder stor mångsidighet oavsett om du lastar skrymmande gods, drar tung last eller kör offroad. Den tar sig an alla uppdrag – från "fina gatan" i stan till grusvägen och terrängen. Nya Amarok är både evolution och revolution, jämfört med sin föregångare. Tekniken är nu i klass med de mest avancerade personbilarna, samtidigt som den klarar vardagens alla utmaningar bättre än någonsin förr. Den standardmonterade dragkroken tillåter maximal släpvagnsvikt på 3,5 ton på alla versioner. Lastutrymmet är tillräckligt stort för att rymma en europall på tvären och har stabila öglor för att säkert surra fast lasten. Detta och mycket mer gör Amarok till en mer mångsidig transportbil. Mångsidigheten är lika tydlig när Amarok används på fritiden och med familjen ombord. Detta tack vare nya komfortfunktioner, upp till 25 assistanssystem och rikligt med krockkuddar och andra säkerhetsdetaljer.

--:--
Häng med till Sydafrika där Alexander Dahlin, press- och reklamansvarig, testar nya Amarok.

Bygg din nya Amarok

Lagerbilserbjudande
Amarok Style

Ta chansen att köra kraftfulla och generöst utrustade Amarok Style med ett lika kraftfullt erbjudande. Just nu bjuder vi på ett års fri skatt och tre års fri service (värde 50.000 kr exkl. moms) när du väljer en Amarok Style lagerbil med leverans senast 31 maj. 

Måttskisser

Tekniska data för Amarok

Måttskisser

Tekniska data för Amarok

En blå VW Amarok pickup framifrån med IQ LED-light strålkastare tända.
Mått
Lastförmåga
Släpvagnsvikt
Förbrukningsdata
Och mycket mera!

Utrustning i tre versioner

Nya Amarok har omarbetats från grunden. Med sin moderna teknik och nya design kombinerar den premiumattribut och premiumkomfort med framkomlighet och lastförmåga. Mångsidigheten gör det lätt att förstå varför Amarok är en drömbil för så många. Välj din Amarok bland versionerna Life, Style och Aventura.

Teknik och komfort

Oavsett om du kör på vägen eller offroad kommer du att få en avslappnad resa i nya Amarok tack vare den digitala cockpiten i kombination med avancerade infotainmentsystem, ett antal assistanssystem och den kraftfulla fyrhjulsdriften.

Digitala tjänster och uppkoppling

Amarok bryter ny mark med en digital instrumentering på 10-12 tum, inklusive mobila onlinetjänster. Med den stående touchskärmen i centerkonsolen styr du både radion och många fordonsfunktioner. Ett uppkopplat navigationssystem finns som standard både till Amarok Style och Amarok Aventura. Via det inbyggda SIM-kortet får systemet information om den aktuella trafiksituationen och kan guida dig förbi eventuella trafikstockningar. VW Connect Navigationspaketet innehåller även kartor som kan uppdateras online, aktuell trafikinformation för Europa och tillgång till vissa intressanta platser (POI). Med Volkswagen-appen på din smartphone kan du också styra många fordonsfunktioner från din telefon.

 

Vanliga frågor och svar om de mobila onlinetjänsterna för nya Amarok

Bygg din nya Amarok

Välj version och bygg din egen Amarok. Skicka sedan in en offertförfrågan till din närmaste återförsäljare.

Årets Pickup utsedd - En ”trippel” för nya Volkswagen Amarok

Pickup Award från International Van of the Year (IVotY) går till Amarok från Volkswagen Transportbilar. För tredje gången, efter vinster både 2011 och 2017, tilldelades nya Amarok  ”International Pick-up Award” (IPUA) 2023. IPUA-juryn på 20 personer var imponerade av nya Amarok under testkörningarna i och runt Aten.

Tim testar:
”Nya Amarok – vilket lyft!”

Kraftigare, större, smartare och snyggare. Hyllningsorden haglar efter testkörningen av nya Amarok.

– Som Amarokägare känner jag igen mig i bilen – men samtidigt är allt nytt och bättre, säger filmfotografen Tim Forssberg Jakobsson.

Helt nya Amarok - Bättre på alla sätt

Sveriges i särklass mest älskade och köpta pickup är tillbaka. Nya Amarok är längre, bredare, rymligare och utrustad med över 20 nya assistans- och säkerhetssystem. Korta överhäng, kraftfull motor och 80 cm vadningsdjup. Nya Amarok är bättre än någonsin offroad.