Tio år av framgång

Nu har de sista bilarna anlänt till Sverige. Med andra ord måste du bestämma dig inom kort om du är intresserad av en ny Amarok. I väntan på den nya bilen som presenteras om ett par år kan du fortsätta att köra omkring i en pickup som trivs lika bra i terrängen som på landsvägen. Kontakta din Volkswagen-återförsäljare nu så får du veta vilka modeller och färger som finns att välja bland.

Sista chansen att köpa en Amarok
Få lagerbilar kvar i Sverige

Amarok 2011-2020

1
2011 - Första Amaroken till Sverige

När de första exemplaren av Amarok kom till Sverige imponerades både journalistkåren och svenska företag av dess terrängegenskaper och komfort. Något som gjort att den vid flera tillfällen utsetts till Pickup of the Year.

Amarok
Amarok
2
2016 - Den kraftfulla V6-motorn

Ett helt nytt motorprogram med snåla och kraftfulla V6-motorer tillsammans med andra förbättringar gjorde att försäljningen sköt ytterligare i höjden.

V6-motorn i Amarok
V6-motorn i Amarok
3
2019 - Polismyndigheten väljer Amarok

En stor beställning från Polismyndigheten blev det slutgiltiga kvittot på att Amarok motsvarar mycket höga krav. Framför allt när det gäller kvalitet, säkerhet och ergonomi.

En polishund bredvid en Polis-Amarok
En polishund bredvid en Polis-Amarok
4
2023 - En helt ny Amarok

Arbetet med att konstruera och tillverka en ny Amarok kommer inom ett par år att resultera i en helt ny bil. Med samma grundidé kommer den vara förbättrad på alla punkter för att bli det nya alternativet för kräsna svenska företagare.

Nya Amarok som kommer 2023
Nya Amarok som kommer 2023

Unik flakyta för fordonsklassen

Med Amarok får du gott om utrymme mellan hjulhusen. Lastbredden på 1,222 mm tillåter att Europapallar lastas på bredden. Lastytan är 2,52 m2 och lastutrymmets sidor är 508 mm höga. Den praktiskt låga lasttröskelhöjden är 780 mm. I öppnat läge kan bakluckan belastas med 200 kg och fungerar som en förlängning av flakytan.