VW Amarok framifrån
Det här är Amarok. Den nya pickupen från Volkswagen Transportbilar.

Tekniska data

Det här är Amarok. Den nya pickupen från Volkswagen Transportbilar.

Tekniska data

Nya Amarok imponerar inom alla områden. Även när det kommer till siffror, dimensioner och prestandadata.

Wow, vad den har växt på sig

Mycket har redan sagts om Volkswagen Transportbilars exklusiva design, men mycket har förändrats bortom Amaroks slående linjer och bredare axlar. Längden till exempel. Den har vuxit med 96 mm till 5 350 mm, höjden har ökat med 54 mm till 1 884 mm och axelavståndet har ökat med hela 173 mm till 3 270 mm. Och bredden? Utan ytterbackspeglar är den 1 910 mm, med ytterbackspeglar är den 2 208 mm.

Tekniska data

<b>Tekniska data</b>

Fordonslängd

5 350 mm

Fordonsbredd utan/med ytterbackspeglar

1 910/2 208 mm

Fordonshöjd

1 884 mm

Axelavstånd

3 270 mm

Maximal släpvagnslast

3 500 kg

Flakyta (LxBxH)

1 651 x 1 584 (1 227 mellan hjulhusen) x 525 mm

Vändradie

12,93 m

5 350 mm

Förbrukningsdata

Förbrukningsdata

Förbrukning [l/100km]

C02-utsläpp [g/km]

Amarok Life

8,8

231

Amarok Style

10,2

267

Amarok Aventura

10,2

267

Förbrukning [l/100km]

8,8

C02-utsläpp [g/km]

231

 • Plats för europall, mer statisk taklast

  Perfekt för lastning: nya Amarok har tillräckligt med flakutrymme mellan hjulhusen för att lasta en europall på tvären. Dessutom erbjuds rejäla öglor för att surra den på plats. Hur många kilo dragkraft tål öglorna, frågar du dig? 400 kg! Och på tal om kilon: en annan nyhet är 85 kg dynamisk och 350 kg statisk taklast. Goda nyheter för dig som vill montera ett taktält och ta din Amarok ut på äventyr. Har du inget tält än? Då är det dags att besöka vår tillbehörsbutik.

 • Maximal släpvagnsvikt och transportsäkerhet med individuella lösningar

  Att automatväxellåda är standard i Sverige  innebär att alla versioner får dra släp på upp till 3,5 ton. På flakytan, vars baklucka nu är integrerad i centrallåset, erbjuder surrningsöglorna upp till 400 kg dragkapacitet. Flaket har plastinklädnad, men andra inklädnader, kåpor och lock erbjuds i flera varianter via våra samarbetspartners och monteras i svenska hamnen innan bilen levereras till dig. Det är så vi ger dig maximal frihet att anpassa Amarok efter dina unika behov.

Nya motorer, ny växellåda, nya körprofiler

Nya Amarok är utrustad med effektiva motorer från Amarok Life och dess 4-cyl 2-liters dieselmotor på 205 hk och 500 Nm till Amarok Style och Amarok Aventura med sin 3-liters V6 dieselmotor på 241 hk och 600 Nm. När det kommer till växellådan så kommer alla modeller med en 10-växlad shift-by-wire automatisk växellåda. I Sverige erbjuds Amarok med det mest avancerade 4MOTION-systemet: en omkopplingsbar fyrhjulsdrift med fyra typer av drivning. Till detta kommer nya körprofiler som anpassar sig efter olika väglag och förhållanden.

 • Två motorer

  Kraft och uthållighet, tyst gång och effektivitet: en Amarok-motor ska klara mycket och prestera väl. Totalt finns två motorer tillgängliga: en 4-cylindrig diesel med 205 hk och 500 Nm (Life) och en 3,0-liters V6-diesel med 241 hk och 600 Nm (Style och Aventura).

 • 10-växlad automatlåda som standard

  Nya Amarok har det rätta svaret för nästan alla körsituationer. Det är därför den i Sverige erbjuds med fyrhjulsdrift och 10-växlad automatlåda som standard.

 • Sex körprofiler

  Som komplement till den ställbara fyrhjulsdriften finns det sex valbara körprofiler som hjälper dig att ratta din bil tryggt i nästan alla tänkbara situationer. Förutom de välkända körlägena "Normal" och "Eco" finns även "Slippery" för asfalterade vägar som är täckta av is eller snö, och "Snow/Sand" för sand eller djup snö. "Mud/Ruts" hjälper dig i lerig eller spårig terräng, och "Tow/Hauk" hjälper dig när du drar last.

Kontakta återförsäljare

Inom kort öppnar Amarok för försäljning. Har du frågor eller funderingar så är du alltid välkommen att kontakta någon av våra återförsäljare.

Mer om Amarok

Amarok – höjdpunkter

Helt omarbetad från grunden och full av premiumattribut och modern teknik som kännetecknar en bil från Volkswagen Transportbilar.

Amarok –  utrustningsversioner

Nya Amarok presenterar sig med en kraftfull design som understryker den omisskännliga terrängkaraktären. Givetvis kommer den även med en mängd innovationer och komforthöjande attribut.