Volkswagen Grand California husbil perfekt för camping

Grand California
Testad och betygsatt

Möt friheten i en välplanerad husbil från Volkswagen. Grand California är det nyaste tillskottet i campingbilsfamiljen. Den kommer i två olika versioner: 600 och 680, som betecknar längden på bilen. Här hittar du samtliga biltester och nyheter om Grand California ur Transportmagasinet.

Transportmagasinet testar Grand California

En komplett husbil
Grand California

Med förväntningar på topp, Folkabussen har ju en närmast ikonisk historisk tradition att förvalta, åker vi till Gran Canaria för att provköra den nya Grand California. Den här gången har fabriken tagit steget fullt ut och byggt en komplett husbil, så mycket mer än en campingbil... Med fyra bältade sittplatser, 177 hästars motor, automatlåda med åtta växlar, elegant kaross med förhöjt tak och 3,5 tons totalvikt retar den vår nyfikenhet. På mindre än två minuter omvandlas bilen från en resekompis till ett boende med valbar utsikt.

Större campingbuss snart i Sverige: Grand California 600 och 680

Volkswagen Grand California i detalj. Den nya större California-husbilen är snart här. Dags då för en närmare titt på planlösningar, detaljer och data. Modellen har en stolt tradition att föra vidare då “lillsyskonet” California, baserad på Transporter, sålts i inte mindre än 160 000 exemplar sedan 1988.

Nya Grand California är en komplett husbil
 
 

NYA GRAND CALIFORNIA
Världspremiär för två nya kompakta husbilar

Säg hej till Volkswagen Grand California, en helt ny campingbil från Volkswagen Transportbilar. Modellen som under konceptstadiet kallades XXL är större än California på alla ledder, men fortfarande i ett smidigt format. Grand California bygger på nya Crafter och kommer att finnas tillgänglig i två längder, 600 och 680 centimeter.

Nästa steg

Mer om Grand California

Upplev en ny Grand California bakom ratten

Transportmagasinet Online
Sveriges största transportbilstidning

Nästa steg