Vit VW Caddy Cargo som budbil

Glas och sikt

Vindrutan, så mycket mer än bara ett fönster

Sitt säkert på jobbet. En skadad eller repig vindruta, dåliga torkarblad eller trasiga lampor försämrar din sikt, och den är avgörande ur säkerhetssynpunkt. Vindrutan är dessutom en integrerad del av bilens säkerhetssystem, ofta med många viktiga sensorer. 

Så om du får ett stenskott, laga eller byt vindrutan på en gång innan den spricker upp mer. Och låt dem som verkligen kan din bil byta eller laga vindrutan. Välkommen till våra glasexperter. De monterar rutan exakt rätt och ser till att allting fungerar som det ska. Med deras kunskap och Volkswagen Originaldelar håller du samma säkerhetsnivå som när bilen lämnade fabriken.

Boka service härOpens an external link

Originalruta från Volkswagen

Ditt fönster mot världen och en
viktig del av fordonets bärande konstruktion

Fem anledningar att väja en Volkswagen Originalvindruta:

 1. Stabilitet – Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion. Den bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet.
 2. Stöd – Den ger stöd till airbagen vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är viktig för att allt ska fungera.
 3. Teknik – Den innehåller ofta teknik som laser, sensorer och kameror. Viktigt att ersättningsrutan har samma egenskaper som en Originalvindruta.
 4. Anpassning – Den är perfekt anpassad till din Volkswagen och tillverkad i enlighet med Volkswagens strikta krav.
 5. Säkerhet – Den garanterar att säkerhetssystemen fungerar och att bilen har lika hög säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.
Far och son tvättar vindrutan på en VW

Fri sikt för säkerhets skull

Repig och sprucken bilruta. Dåliga torkarblad. Trasiga lampor. Det finns många saker som kan påverka sikten på ett negativt sätt när man kör bil. Med Volkswagen Originaldelar är du säker på att du har fri sikt och att bilen håller samma säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Rätt vindruta gör bilen säker

En vindruta är betydligt mer än ett skydd mot väder och vind. Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Det är betydelsefullt inte minst eftersom airbagen tar stöd av rutan vid en kollision. Dessutom innehåller din vindruta ofta laser, sensorer och kameror som ytterligare bidrar till din och dina medtrafikanters säkerhet. Det talar för att du ska välja en Volkswagen Originalruta nästa gång du byter. Och att du låter våra experter göra jobbet.

VW-tekniker reparerar en vindruta

Låg självrisk

Om du har en Volkswagen Försäkring så betalar du endast 1 800 kronor när du byter till en ny vindruta.

Låt en expert ta hand om din bil

När du lämnar in din bil hos oss kan du vara säker på att den tas om hand på rätt sätt. Vi är experter på Volkswagen och har alla de verktyg och originaldelar som krävs för att bilen alltid ska vara en Volkswagen – även om du byter vindrutan eller någon annan viktig säkerhetsdetalj.    

Mer än en bra utsikt

 1. Säkert stöd
  Vindrutan ger stöd åt krockkuddarna när de blåses upp.
 2. Stabilitet
  Vindrutan är stabilt fäst vid karossen och är därmed en lastbärande komponent. Nästan 30 procent av chassits förmåga att vridas beror på den – och givetvis på dess skick.
 3. Omfattande skydd
  Vindrutan skyddar dig mot vind, UV-strålning och vägbrus. Kupén värms upp mindre på sommaren.
Mekaniker reparerar vindrutan på en Volkswagen transportbil

Snabba reparationer av stenskott

Vid mindre glasskador och begränsat med tid

Vi kan få många typer av stenskott att bli så gott som osynliga, det är vanligtvis gratis om du har en helförsäkring. Har du en spricka i rutan är det bäst att byta ut den, med en Volkswagen Försäkring så betalar du endast 1 800 kronor.

Att reparera ett stenskott i vindrutan handlar främst om en säkerhetsåtgärd och inte estetiskt. Målet är att återställa vindrutans stabilitet och förhindra ytterligare spridning av skadan eftersom vindrutan spelar en viktig roll i fordonets struktur. Det ökar väsentligt fordonets styvhet och passagerarkrockkudden stöds av vindrutan i händelse av kollision där krockkudden aktiveras. Självrisken är 200 kronor om du väljer att reparera istället för att byta ut rutan.

Varför välja en Volkswagen Originalruta?

--:--

Till att börja med uppfyller Volkswagen Originalvindrutor tekniska krav som ligger över gällande riktlinjer.

 • Du får den exakta vindrutan som din bil tillverkades med
 • Garanterar en fungerande kamera samt optimal värme- och ljudisolering
 • Störningsfri sikt utan brytningsfel som optiska påverkningar så som förvrängningar eller dubbelbilder eller andra farliga brytningar i glaset
 • Optimalt torkresultat i kombination med Originalvindrutetorkare
 • Hög karosstyvhet vid korrekt montering

Att undvika dubbelbilder är ett av de viktigaste målen vad det gäller en vindrutas kvalitet. Dubbelbilder kan innebära fara vid skymnings- och nattkörning när ljuspunkterna från den mötande trafikens strålkastare framträder dubbelt när man ser genom rutan.

Och glöm inte...

Enbart användning av Volkswagen Originallim kan garantera att bilens säkerhetskonstruktion fungerar.

Att limmet lever upp till de fastställda krav som fordonstillverkaren har är absolut nödvändigt. En för låg hållfastighet av limmet möjliggör felfunktion på passagerarairbag och minskad styvhet i karossen. Vilket i sin tur leder till minskad krocksäkerhet.

Vindrutetorkare

VW Original torkarblad
God sikt i regn, snö och vid höga hastigheter.

Volkswagen Original Aero-torkarblad

God sikt i regn, snö och vid höga hastigheter.

Dina fördelar:

 • Perfekt passform.
 • Jämnt kontakttryck tack vare precisionsutformade flexibla skenor som justeras efter Volkswagen-vindrutans krökning och storlek.
 • God sikt och stabilitet även i höga hastigheter tack vare den aerodynamiska designen, inbyggd spoiler och dubbla precisionsbyggda flexibla skenor.
 • Upp till 30 procents mindre slitage.* Tack vare material av hög kvalitet, en särskild mjukgående beläggning och vintersäker design.

* Jämfört med konventionella vindrutetorkare.

Produktinformation

Snö, regn, dimma: Ibland kan vädret vara oförutsägbart, men det spelar ingen roll. Med Volkswagens Original Aero-torkarblad kan du hålla ögonen på vägen – även i höga hastigheter – tack vare den aerodynamiska trådlösa formen. Eller på vintern. Och om du ibland behöver nya torkare trots att de varar extra länge, så vänta inte för länge. Byt ut dem med ett klick.
 

Vindrutetorkare till Volkswagen

Jobbar hårt för din säkerhet

714 km
Torkarbladen färdas i genomsnitt drygt 70 mil var sjätte månad, vilket ungefär motsvarar avståndet mellan Malmö och Gävle.

10 till 15 nanometer
10 till 15 nanometer: kanten på ett torkarblad är ungefär lika brett som ett mänskligt hårstrå.

20 till 200 nanometer
20 till 200 nanometer ä