2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen Crafter framifrån

Glas och sikt.

Vikten av bra sikt.

En skadad bilruta, dåliga torkarblad eller trasiga lampor försämrar förarens sikt avsevärt och detta kan i sin tur till leda till förlängd reaktionssträcka, dålig sikt och ryckig körning. Bra sikt är av oerhört stor vikt ur säkerhetsynpunkt.  Med Volkswagen Originaldelar håller du samma säkerhetsnivå som när bilen lämnade fabriken.

image

Originalvindruta från Volkswagen.

Ditt fönster mot världen och en viktig del av fordonets bärande konstruktion.

Fri sikt för säkerhets skull.
Repig och sprucken bilruta. Dåliga torkarblad. Trasiga lampor. Det finns många saker som kan påverka sikten på ett negativt sätt när man kör bil. Med Volkswagen Originaldelar är du säker på att du har fri sikt och att bilen håller samma säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Rätt vindruta gör bilen säker.    
En vindruta är betydligt mer än ett skydd mot väder och vind. Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Det är betydelsefullt inte minst eftersom airbagen tar stöd av rutan vid en kollision. Dessutom innehåller din vindruta ofta laser, sensorer och kameror som ytterligare bidrar till din och dina medtrafikanters säkerhet. Det talar för att du ska välja en Volkswagen Originalruta nästa gång du byter. Och att du låter våra experter göra jobbet.

Låg självrisk
Om du har en Volkswagen Försäkring så betalar du endast 1 800 kronor när du byter till en ny vindruta.

Fem anledningar att väja en Volkswagen Originalvindruta:

 • Stabilitet – Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion. Den bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet.
 • Stöd – Den ger stöd till airbagen vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är viktig för att allt ska fungera.
 • Teknik – Den innehåller ofta teknik som laser, sensorer och kameror. Viktigt att ersättningsrutan har samma egenskaper som en Originalvindruta.
 • Anpassning – Den är perfekt anpassad till din Volkswagen och tillverkad i enlighet med Volkswagens strikta krav.
 • Säkerhet – Den garanterar att säkerhetssystemen fungerar och att bilen har lika hög säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Låt en expert ta hand om din bil.
När du lämnar in din bil hos oss kan du vara säker på att den tas om hand på rätt sätt.Vi är experter på Volkswagen och har alla de verktyg och originaldelar som krävs för attbilen alltid ska vara en Volkswagen – även om byter vindrutan eller någon annan viktig säkerhetsdetalj.    

Mer än bara en bra utsikt.

Vindrutans funktioner.

Glass Repair Service.

Snabba reparationer av stenskott.

Vid mindre glasskador och begränsat med tid.

Vi kan få många typer av stenskott att bli så gott som osynliga, det är vanligtvis gratis om du har en helförsäkring. Har du en spricka i rutan är det bäst att byta ut den, med en Volkswagen Försäkring så betalar du endast 1 800 kronor. 

Att reparera ett stenskott i vindrutan handlar främst om en säkerhetsåtgärd och inte estetiskt. Målet är att återställa vindrutans stabilitet och förhindra ytterligare spridning av skadan eftersom vindrutan spelar en viktig roll i fordonets struktur. Det ökar väsentligt fordonets styvhet och passagerarkrockkudden stöds av vindrutan i händelse av kollision där krockkudden aktiveras. Självrisken är 200 kronor om du väljer att reparera istället för att byta ut rutan.

Varför välja en Volkswagen Originalvindruta?

Till att börja med uppfyller Volkswagen Originalvindrutor tekniska krav som ligger över gällande riktlinjer.

 • Du får den exakta vindrutan som din bil tillverkades med
 • Garanterar en fungerande kamera samt optimal värme- och ljudisolering
 • Störningsfri sikt utan brytningsfel som optiska påverkningar så som förvrängningar eller dubbelbilder eller andra farliga brytningar i glaset
 • Optimal torkresultat i kombination med Originalvindrutetorkare
 • Hög karosstyvhet vid korrekt montering    

Att undvika dubbelbilder är ett av de viktigaste målen vad det gäller en vindrutas kvalitet. Dubbelbilder kan innebära fara vid skymnings- och nattkörning när ljuspunkterna från den mötande trafikens strålkastare framträder dubbelt när man ser genom rutan.

Och glöm inte...
Enbart användning av Volkswagen Originallim kan garantera att bilens säkerhetskonstruktion fungerar.

Att limmet lever upp till de fastställda krav som fordonstillverkaren har är absolut nödvändigt. En för låg hållfastighet av limmet möjliggör felfunktion på passagerarairbag och minskad styvhet i karossen. Vilket i sin tur leder till minskad krocksäkerhet.    

image

Volkswagen Original Aero-torkarblad.

God sikt i regn, snö och vid höga hastigheter.

Dina fördelar

 • Perfekt passform.
  Jämnt kontakttryck tack vare precisionsutformade flexibla skenor som justeras efter Volkswagen-vindrutans krökning och storlek.
 • God sikt och stabilitet även i höga hastigheter.
  Tack vare den aerodynamiska designen, inbyggd spoiler och dubbla precisionsbyggda flexibla skenor.
 • Upp till 30 procents mindre slitage.*  
  Tack vare material av hög kvalitet, en särskild mjukgående beläggning och vintersäker design.

* Jämfört med konventionella vindrutetorkare. 

Produktinformation
Snö, regn, dimma: Ibland kan vädret vara oförutsägbart, men det spelar ingen roll. Med Volkswagens Original Aero-torkarblad kan du hålla ögonen på vägen – även i höga hastigheter tack vare den aerodynamiska trådlösa formen. Eller på vintern. Och om du ibland behöver nya torkare trots att de varar extra länge, så vänta inte för länge. Byt ut dem med ett klick.

Jobbar hårt för din säkerhet.

För att hålla dig säker på vägen färdas vindrutetorkarna hundratals kilometer och utsätts för en rad olika väderförhållanden, bland annat sol, regn, snö, smuts och damm.

image

Volkswagen Original spolarvätska Windscreen Clear.

Tuff mot smuts. Skonsam mot din Volkswagen.

Volkswagen Original Windscreen Clear ger dig god sikt över vägen både sommar och vinter – och  din Volkswagen och ta hänsyn till miljön. Den speciella sammansättningen skyddar mot frost och kalkavlagringar. Den är extra skonsam mot känsliga material och dessutom miljövänlig.

Tips för god sikt.

Volkswagen logotyp

Dags att byta vindruta?

Kontakta din närmaste serviceverkstad för att boka en tid.