En man laddar elbilen VW ID. Buzz.
Ladda hemma

Enkelt och snabbt att ladda hemma

Allt fler tjänsteresor görs i en elbil och därmed laddas allt fler tjänstebilar hemma av förarna. Det faktum att elbilen går att ladda över natten gör det enkelt att få in den i vardagspusslet. För att göra övergången till eldrift ännu enklare för förare och vagnparksförvaltare har Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) smarta laddningslösningar som tillvalet ID. Charger Pro, laddboxen speciellt för tjänstebilsförare.

Ladda snabbt och bekvämt med rätt laddbox

Kraftfulla laddboxar för hemmet, som tillvalet ID. Charger Pro, är det snabbare alternativet jämfört med att ladda via hushållsuttaget. De är skyddade från stänkvatten och lämpar sig därför inte bara för garage, utan även för carportar och parkeringsplatser utomhus. Det enda som behövs är en strömanslutning och någonstans att montera laddboxen. En laddbox för hemmet använder växelström (AC) och erbjuder vanligtvis en maximal laddningskapacitet på upp till 11 kW. Och om du använder den med certifierad grön el är du extra klimatmedveten med din elbil.

1.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).

Smart och smidigt: Hemladdningstjänsten

Ladda tjänstebilen hemma? Bra idé. Men det belastar din egen elräkning och du måste räkna ut kostnaden åt din arbetsgivare? Inte lika bra idé. Och det är precis därför vi erbjuder Hemladdningstjänsten. Den gör det enkelt för arbetsgivare att ersätta tjänstebilsförare för laddningskostnaderna. Allt du behöver är ett Charge&Fuel-kort i kombination med en valfri laddbox från Volkswagen-koncernen med en integrerad, MID-certifierad effektmätare, så kommer laddning i tjänsten registreras och skickas till arbetsgivaren.

Det hela har flera fördelar för både tjänstebilsförare och för vagnparksförvaltare:

  • Mindre faktureringsarbete
  • Laddningsdata skickas i en tydligt strukturerad form för intern fakturering
  • Laddning hemma av tjänstebilen kan enklare ersättas på basis av registrerade kWh och hushållets elpris
  • Full kontroll över laddningskostnader och förbrukning
2.
Ett erbjudande från Logpay Transport Services GmbH, ett dotterbolag till Volkswagen Financial Services AG.

Installation av laddbox

Senare i år (2023) kommer vi att kunna erbjuda en paketlösning som både inkluderar laddbox och installationshjälp.

Prata gärna med din återförsäljare för mer information kring installation av laddbox.

Dubbla fördelar med ID. Charger Pro och Charge&Fuel-kortet

ID. Charger Pro är den smarta, kraftfulla laddboxen (tillval) från Volkswagen Group Charging GmbH. I kombination med Hemladdningstjänsten möjliggör dess MID-certifierade elmätare en tydlig åtskillnad mellan affärs- och privata laddningar. ID. Charger Pro ansluter till internet via WiFi, Ethernet eller LTE inklusive datavolym, kan styras med We Connect ID. App och användas med alla elbilar som är utrustade med en standard typ 2-kontakt - oavsett märke.

Tillsammans med Charge&Fuel-kortet och appen får du en komplett lösning för fakturering av företagsladdning hemma. Dessutom erbjuder Charge&Fuel ännu fler fördelar: När du till exempel laddar ute har du tillgång till fler än 310 000 laddpunkter i hela Europa och till IONITYOpens an external link, Europas största snabbladdningsnätverk.

1.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
2.
Ett erbjudande från Logpay Transport Services GmbH, ett dotterbolag till Volkswagen Financial Services AG.

Detta kanske också intresserar dig