En man sätter i laddkabeln i en gulvit VW ID. Buzz från en hemmaladdbox med barn och lila blommor i förgrunden
Ladda hemma

Det är lätt att ladda över natten

Elbilar är bekväma att ladda hemma, till exempel över natten. För att undvika att behöva koppla in bilen i ditt hushållsuttag finns det högpresterande laddboxar, så som ID. Charger, ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). Med en laddbox blir det både säkrare och snabbare att ladda hemma. Om du dessutom laddar med certifierad grön el är du extra klimatmedveten.

Ladda bekvämt och snabbt med din egen laddbox

Ett praktiskt, högpresterande uttag för väggupphängning: Många valfria väggboxar som ID. Charger tål vattenstänk och lämpar sig därför inte bara för garage, utan även för carportar och utomhusparkeringar. Det enda som krävs är en strömanslutning och någonstans att montera upp laddboxen. En hemmaladdbox använder växelström (AC) och ger vanligtvis en maximal laddningskapacitet på upp till 11 kW. Detta gör den till en betydligt snabbare och bekvämare lösning än att ladda via ett hushållsuttag.

Ladda med ID. Charger: Den toppmoderna laddboxen för ditt hem

En kvinna sätter i laddkabeln från laddboxen ID Charger i sin gulvita elbil ID. Buzz

ID. Charger gör laddningen snabb och enkel. Koppla in den fasta laddningskabeln från laddboxen till din elbil – det är allt. Strömmen kommer från hushållsnätet och kostnaden för laddningen kommer på fakturan från din elleverantör.

ID. Charger kan göra laddningen så mycket smartare. Den finns i tre varianter och erbjuder alltifrån enkel laddning till intelligent styrning med app. Med alla dess fördelar och funktioner har ID. Charger från Elli exakt rätt laddningslösning för ditt hem och dina behov.

En ID. Charger: Tre varianter

Kraftfull instegsmodell

  • Högkvalitativ Volkswagendesign
  • Laddkapacitet upp till 11 kW AC (3-fas)
  • Fast laddkabel, med valfri längd upp till 7,5 m
  • Integrerad jordfelsbrytare
  • Kompatibel med överbelastningsskyddsutrustning

Snabb och enkel beställningsprocess

ID. Charger, ID. Charger Connect eller ID Charger Pro: Välj den laddbox som bäst passar dina behov och din boendesituation bland de tre varianterna. Du kan enkelt kolla online vilken modell som kan installeras åt dig.

ID. Charger Installationsservice

Professionell installation

Har du redan bestämt vilken ID. Charger du vill ha? Då är allt som saknas rätt installation. För korrekt installering rekommenderar vi att du använder ett lokalt installationsföretag och ger dem våra installationsanvisningar.

Senare i år (2024) kommer vi att kunna erbjuda en paketlösning som både inkluderar laddbox och installationshjälp.

Prata gärna med din återförsäljare för mer information kring installation av laddbox.

Illustration som visar en laddboxinstallatör hemma hos en VW ID-ägare
Visar en ID. 3 som exempel.

Laddning med hushållsuttaget

Du kan som ett alternativ även ladda din elbil via ett vanligt eluttag. Allt du behöver för detta är en nätkabel som tillval. Den låter dig ladda ett fordon vid vilket hushållsuttag som helst, även känt som ett Schuko-uttag.

Anslut bara laddningskabeln till uttaget och laddningskontakten till ditt fordon så påbörjas laddningsprocessen. Att använda ett hushållsuttag för laddning rekommenderas dock inte som en långsiktig lösning. Det beror på att elledningarna i svenska hushåll inte är konstruerade för så hög kontinuerlig effekt. Dessutom får du en betydligt längre laddningstid. En professionellt installerad hemladdstation med högre laddningskapacitet, såsom ID. Charger, rekommenderas som ett långtidsladdningsalternativ.

Detta kanske också intresserar dig

Ta hand om ditt elbilsbatteri för längre räckvidd

15 laddade frågor om livet med elbil