Vit VW Transporter skåpbil

Motorer och förbrukning

Låg förbrukning och låga utsläpp

Volkswagens motorer är utvecklade för att ha låg förbrukning och låga utsläpp utan att tumma på varken kraft eller kvalité. Vi har transportbilar med gas, diesel eller bensin - du väljer själv. Lägg till automatlåda och 4MOTION fyrhjulsdrift och du får en bil med maximal komfort och säkerhet samtidigt som du gör både miljön och plånboken en tjänst. Alla motorer är certifierade enligt EU 6-standard.

På grund av stor orderbank och komponentbrist av fyrhjulsdrivna versioner, kan vi för tillfället inte erbjuda 4MOTION till Caddy- och T6.1-serien.

Fördelar med
Volkswagens motorer

1
Effektiv teknik

Tack vare effektiviseringspaketet BlueMotion Technology uppnår våra bilar låg bränsleförbrukning. Det är snällt mot både miljö och plånbok.

VW Multivan minibuss i skogen
2
Automatlåda till alla modeller

Vi erbjuder automatlåda till alla våra modeller. Från vår minsta transportbil Caddy till vår största Crafter. Njut av maximal komfort du också.

DSG automatlåda växelspak till en VW Transportbil
3
4MOTION fyrhjulsdrift

Fyrhjulsdrift gör det svåra väldigt enkelt. Tack vare smart teknik så fördelas kraften så att du alltid tar dig fram – tryggt och säkert.

På grund av stor orderbank och komponentbrist av fyrhjulsdrivna versioner, kan vi för tillfället inte erbjuda 4MOTION till Caddy- och T6.1-serien.

4MOTION fyrhjulsdrift logga i fronten på en Volkswagen

HVO100 är ett steg 
mot förnybar mobilitet

Nu kan alla Volkswagen Transportbilar med dieselmotor köra på HVO100. Det nya godkännandet gäller från modellår 2022 och är ett steg mot hållbar bilkörning genom minskat användande av fossila råvaror.

BlueMotion Technology
Effektiv teknik för minskad bränsleförbrukning

Våra bilar uppnår låg bränsleförbrukning tillsammans med effektiviseringspaketet BlueMotion Technology (ingår som standard i alla bilar), vilket inkluderar bromskraftåtervinning, lågfriktionsdäck och start/stopp-system. De nya motorerna är certifierade enligt EU 6-standard och uppfyller utsläppskraven för EU 6.

Vill du veta mer om förbrukning för en specifik modell?
 

Det här ingår

  • Start/Stopp-system
  • Lågfriktionsdäck
  • Bromskraftåtervinning
  • Effektiviseringspaket (ex lägre fjädring)
  • AdBlue
Elektronisk baklucka i VW Caddy

TDI, TSI eller TGI?
Kraftfulla motorer med lägre förbrukning

En TDI-motor i en Volkswagen transportbil
  • TDI. Dieselfordon med direktinsprutning och turboladdning. Tillsammans med BlueMotion Technology uppnås en bränslesnål men samtidigt kraftfull motor.
  • TSI. Bensindrivna transportbilar som med kombinationen direktinsprutning och turbo gör motorn mjuk, mycket effektiv och kraftfull.
  • TGI. Gas- och bensindrivna transportbilar. Bilen startar i gasläge när tankarna är fulla. När naturgasen är slut, skiftar systemet automatiskt till bensin under gång. För tillfället inte tillgänglig till Caddy.

Eldrivna transportbilar
är framtiden

Läs om Volkswagens satsning på elbilar och våra elbilmodeller.
 

Automatlåda finns till alla våra modeller
DSG eller 8-stegad

Fokusera på körningen så sköter automatlådan växlingen. Njut av maximal komfort med automatlåda i alla våra modeller. Erbjuds som DSG eller 8-stegad hydraulisk automatlåda beroende på modell.

WLTP
Ny standard för förbrukningsvärden

WLTP är en världsomspännande standardiserad testprocedur för att få fram jämförbara värden för bränsleförbrukning och utsläpp. Lär dig mer om hur det fungerar och vilken trygghet det innebär för dig som kund.

Nästa steg

Våra modeller
Bygg din bil och information

Kontakta återförsäljare
Vi finns i hela Sverige

Bästa sättet att lära känna våra bilar är att provköra själv

Nästa steg