VW ID. Buzz Cargo och två personer som installerar solceller
1,2

ID. Buzz Cargo
Nu är den äntligen här

En helt ny elektrisk transportbil

En helt ny elektrisk transportbil

  • Pris före 1 mars489 000 kr (exkl. moms)
  • Pris från 1 mars506 200 kr (exkl. moms)
  • Maximal räckvidd (WLTP)415 km
   2
  • Laddar från 5% till 80%30 min
   4
  • Batterikapacitet77 kWh (netto)
  • Dragvikt1 000 kg
  3.
  Från-pris exkl tillval. Beställ din ID. Buzz Cargo senast 28 februari så undviker du prishöjningen och får prisgaranti på nuvarande prisnivå.

  ID. Buzz Cargo innebär hållbara transporter för en ny tid

  Vad förväntar du dig av en modern transportbil? Kanske eldrift, rejäl lastvolym och tillräcklig räckvidd. Precis det som nya ID. Buzz Cargo erbjuder. Och lite till, genom konstant uppkoppling, digitala system och många intelligenta funktioner som är utformade för att göra ditt arbetsliv enklare. Med nya, innovativa ID. Buzz Cargo kommer en helt ny generation av transportbilar ut på vägarna. Med visuell inspiration från den första folkabussen och Volkswagens första transportbil utvecklad som elbil från grunden. Resultatet: ett kraftfullt och hållbart nyttofordon som klarar nästan alla utmaningar i det vardagliga arbetet. Redo att förändra din syn på mobilitet.

  Läs mer här angående ID. Buzz Cargo och klimatbonus

  Se video från världspremiären den 9 marsOpens an external link

  ID. Buzz utsedd till Årets Elbil 2022

  "Med en räckvidd och snabbladdning som gör långkörningen behaglig överträffar ID. Buzz all konkurrens och fyller ett hål i marknaden för eldrivna minibussar och transportbilar. Den har köregenskaper som en personbil – smidig att manövrera både i stan och på långresan – med gott om plats för allt och alla, och erbjuder dessutom högklassig komfort."
   

  Helt nykonstruerat lastutrymme gör ID. Buzz Cargo till mästare på lasthantering

  ID. Buzz Cargo sätter en ny nivå för moderna transportbilar genom sitt stora lastutrymme, sina kompakta mått och sin eldrift. Tack vare den moderna utformningen av lastutrymmet finns det plats för två europa-pallar på tvären. Lastvolymen är upp till 3,9 kubikmeter och lastförmågan upp till 630 kg. Det finns också gott om plats i de olika förvaringsutrymmena vid förarplatsen, där nästan alla prylar kan förvaras snyggt och säkert – från arbetshandskar till tumstockar. Med sin kraftfulla eldrift kan ID. Buzz Cargo dra släp upp till 1 000 kg om den är utrustad med dragkrok (tillval). Det är alltså en riktig arbetshäst vi talar om.

  5.
  Uppmätt enligt SAE V6
  ID. Buzz Cargo på väg ut ur ett garage

  Moderna transportbilar utvecklade med hållbarhet i tankarna

  Nya ID. Buzz Cargo erbjuder modern mobilitet för nästan alla företag – även när du behöver köra längre sträckor. Den är koldioxidneutral6 vid leveransen och du kan köra upp till 415 kilometer2 med ID. Buzz Cargo utan att stanna för laddning på vägen. Om du ändå behöver ladda under resan kommer Plug & Charge7-tekniken att göra laddningen smidigare på många publika laddningsstationer i hela Europa. Allt du behöver göra är att ansluta laddningskabeln så sätter laddningen igång. Tack vare eldriften behöver du heller inte oroa dig för innerstadens miljözoner. ID. Buzz Cargo gör din mobilitet både flexibel och långsiktigt hållbar.

  En kvinna sitter i förarsätet på en ID. Buzz Cargo

  ID. Buzz Cargo ger dig morgondagens teknik redan idag

  Nya ID. Buzz Cargo förenklar de vardagliga uppgifterna genom digitala funktioner och framtidsorienterade tekniska lösningar. Fler än 30 assistanssystem att välja på ger säkrare körning, vilket även den förbättrade sikten med tillvalet LED-Matrix strålkastare åstadkommer. Med nya ID. Buzz Cargo får du helt enkelt en hög nivå av komfort, säkerhet och kvalitet, med ett fordon där du alltid har kontakt med omvärlden genom den ständiga internetuppkopplingen via det integrerade SIM-kortet. De digitala funktionerna hålls alltid uppdaterade genom trådlösa uppdateringar online (over-the-air, OTA)8 med We Connect9 så att bilens system alltid är säkert och ger dig nya förbättringar så snart de finns tillgängliga.

  Bygg din ID. Buzz Cargo

  VW ID. Buzz Cargo och två hantverkare som installerar solceller

  Fördelar med en ID. Buzz Cargo

  • Första helelektriska transportbilen som utvecklats från grunden som elbil. ID. Buzz Cargo är den utsläppsfria firmabilen på el, driftsekonomisk och med maximalt nyttjande av elbilsplattformens fördelar som innebär mer utrymmen på liten yta.
  • Plats för förare och två passagerare. Vill du hellre ha en passagerarstol istället för en tvåsitssoffa, så finns det som tillval.
  • Plats för 3,9 m3 i lastutrymmet. Här ryms två EUR-pallar på bredden.
  • Maximal lastvikt 630 kg.
  • Räckvidd på drygt 40 mil.
  • Batteriet kan laddas från 5-80 % på 30 minuter.
  • Vändradie på 11,1 meter gör ID. Buzz Cargo lika smidig att ratta i stan som en Golf.
  • ID. Buzz Cargo är ständigt uppkopplad. Det innebär att du kan bli navigerad förbi nya trafikstockningar, streama musik och få uppdaterade eller nya funktioner nerladdade direkt till bilen.
  • Med Travel Assist (tillval) kan ID. Buzz Cargo i det närmaste köra sig själv. Saknas filmarkeringar på ett vägparti, kan bilen ändå hitta rätt väg genom molndata som samlats in från andra ID.-bilar som kört där innan.
  • Med ID. Buzz Cargo laddar du enkelt på anslutna stationer. Det är bara att plugga in kontakten så överförs dina uppgifter automatiskt utan brickor, kort eller appar och laddningen startar.

  Vanliga frågor och svar

  ID. Buzz Cargo har röstats fram till "International Van Of The Year 2023".

  ID. Buzz Cargo har utsetts till "International Van Of The Year 2023".

  Den första utmärkelsen redan innan marknadslanseringen: Nya ID. Buzz Cargo (elförbrukning i kWh/100 km: kombinerat 22,2 - 20,4 (WLTP); CO2-utsläpp i g/km: kombinerat 0) har fått det omtalade branschpriset "International Van Of The Year 2023" (IVOTY). Fordonet, som utvecklats exklusivt för batterielektriska transporter med en CO2-neutral10 tillverkning, lyckades övertyga den oberoende IVOTY-juryn, bestående av 24 internationella kommersiella fordonsjournalister.

  Carsten Intra, styrelseordförande för Volkswagen Commercial Vehicles, tog emot priset vid VDA-öppningskvällen "Stars Of The Year" på IAA TRANSPORTATION i Hannover: "Vi är mycket glada och stolta över denna viktiga utmärkelse för ID. Buzz Cargo. Ett stort tack till IVOTY-juryn och till alla anställda på Volkswagen Commercial Vehicles som alla har bidragit till att ID. Buzz Cargo har blivit den bästa transportören i sin klass."

  Jarlath Sweeney, som delade ut det eftertraktade priset i egenskap av IVOTY-ordförande på uppdrag av juryn, gratulerar: "Det är inte alltför ofta som ett helt nytt fordonskoncept dyker upp och omedelbart skapar så mycket uppståndelse på marknaden. Grattis till utvecklingsteamet på Volkswagen Commercial Vehicles till detta unika fordon.”

  Källa: »Logistra«, nummer 9-10/2022

  Håll dig uppdaterad om vår satsning på elbilar.

  Anmäl dig till vårt e-nyhetsbrev.

  e-mobilitet

  Leveransen av ID. Buzz Cargo är koldioxidneutral, och vi erbjuder klimatmedveten användning av elbilen genom laddboxen ID. Charger med möjlighet att ladda med Volkswagen förnybar el.

  Tekniska data

  Här hittar du all information om ID. Buzz Cargo mått, vikt, lastförmåga, vändradie, batteri- och motorfakta med mera.

  Utrustning och paket

  ID. Buzz Cargo erbjuder mycket extrautrustning att välja mellan, inklusive kompletta utrustningspaket. Här får du ett smakprov på vad som är möjligt.

  På- och ombyggnationer

  Våra ombyggare kan anpassa ID. Buzz Cargo individuellt efter dina behov.

  Se Volkswagen Personbilars övriga program av elbilar och laddhybrider

  Upptäck alla modeller inom familjen ID.

  Villkor från Volkswagen

  1.
  ID. Buzz Cargo: Elförbrukning, kombinerad, kWh/100 km: 22,2–20,4 (WLTP). CO₂-utsläpp, kombinerade, g/km: 0.
  2.
  Räckvidd för eldrift uppmätt i laboratorier enligt det harmoniserade testförfarandet för lätta fordon (WLTP) i den mest räckviddseffektiva utrustningsvarianten av den nya ID. Buzz Cargo. Det faktiska WLTP-värdet för räckvidden kan skilja sig åt beroende på utrustning. Den faktiska räckvidden för en eldriven bil varierar i praktiken beroende på körstil, hastighet, användning av komfort- och extrautrustning, utomhustemperatur, antal passagerare, mängden last och höjdskillnader i terrängen.
  4.
  Laddning med max. 170 kW DC-laddningseffekt med batterivarianten Pro samt vid en omgivningstemperatur och batteritemperatur på ca 23 °C och en laddningsnivå vid start på ca 5 %, t.ex. på en Ionity-station.
  6.
  CO2-utsläpp undviks och minskas så långt det är möjligt direkt hos Volkswagen. Leverantörer i tidigare led är skyldiga att undvika och minska utsläppen på samma sätt. För CO2-utsläpp som inte kan undvikas eller minskas inom Volkswagen eller genom motsvarande åtgärder i leverantörskedjan, kompenseras i motsvarande grad genom certifierade klimatskyddsprojekt.
  7.
  Fordonet och laddningsstationen måste ha funktionen Plug&Charge.
  8.
  Förutsättningen för att kunna använda online-uppdateringar är att fordonet är uppkopplat och att det finns en anslutning till Internet. Det krävs också ett giltigt We Connect-avtal
  9.

  För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in på We Connect med ett användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat We Connect- eller We Connect Plus-avtal tecknas online med Volkswagen AG. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig att registrera fordonet här på vår hemsida eller via appen Volkswagen We Connect” (tillgänglig i App Store och Google Play Store) för att använda tjänsterna under hela den avtalade kostnadsfria perioden.

  Användningen av We Connects mobila onlinetjänster möjliggörs via en inbyggd internetanslutning. De uppkomna kostnaderna för datatrafik inom Europa betalas av Volkswagen AG inom ramen för nätverkstäckningen, med undantag för enskilda In-Car-appar. För användning av enskilda In-Car-appar och WLAN-hotspot kan avgiftsbelagda datapaket erhållas från den externa mobiloperatören Cubic Telecom och användas inom nätverkets täckningsområde i många europeiska länder. Information om villkor, priser och länder som stöds finns på vw.cubictelecom.com. Alternativt är det möjligt att använda en mobil enhet (t.ex. en smartphone) som WLAN-hotspot. I detta fall är motsvarande tjänster endast tillgängliga med ett befintligt eller separat ingånget mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör och endast inom respektive mobiltelefonnäts täckning. Beroende på ditt mobiltelefonavtal och i synnerhet när du arbetar utomlands kan extra kostnader (t.ex. roamingavgifter) uppstå på grund av datautbyte via Internet.

  För att använda den kostnadsfria appen We Connect behöver du en smart mobiltelefon med ett lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med dataalternativ samt ett befintligt eller separat tecknat mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör.

  Tillgängligheten till de enskilda We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna som beskrivs i paketen kan variera beroende på land och är beroende av både fordonet och utrustningen. Tjänsterna är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan ändras i innehåll eller avbrytas under avtalsperioden. Mer information finns på connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagen-återförsäljare. För information om villkor för mobiltelefoni, kontakta din mobiloperatör.

  10.
  CO2-utsläpp undviks – så långt det är möjligt – och reduceras omedelbart hos Volkswagen. Underleverantörer är skyldiga att undvika och minimera sina utsläpp i enlighet därmed. CO2-utsläpp som inte kan undvikas eller reduceras hos Volkswagen och genom motsvarande skyldigheter i leveranskedjan, kompenseras i samma mängd av certifierade klimatskyddsprojekt.
  • Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, som säljs genom en agentmodell)
  • Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.