VW ID Buzz Cargo vid en laddstation

Upptäck nya 
ID. Buzz Cargo

Välkommen till framtidens elektriska transportbil

Välkommen till framtidens elektriska transportbil

Räckvidd (ca)
400-425km1
Batterikapacitet
77kWh
Dragvikt
1 000kg
Lastvikt (ca)
650kg
Lastutrymme
3,9m3
L|H|B
470|194|190cm
Motorstyrka
150kW

Nästa generations transportbil
med ID. Buzz Cargo

Smart. smidig och helt elektrisk - i år lanseras nästa generations transportbil. ID. Buzz Cargo använder varje kubikcentimeter av sitt utrymme för att ge dig mer plats för allt som arbetet kräver. Självklart med möjligheter till anpassade inredningslösningar för dina specifika behov. ID. Buzz Cargo kommer erbjuda generös elektrisk räckvidd kombinerat med god lastförmåga. Med sin ikoniska och samtidigt futuristiska design signalerar den tydligt att det är en transportbil för företag som vill ligga i framkant av utvecklingen.

Vägen framåt för hållbara transporter. Det här är ID. Buzz Cargo.

Se video från världspremiären den 9 mars

Här kommer en ny tid

Detta är avstampet mot framtiden och samtidigt en hyllning till en ikon, och dessutom den första bilen från Volkswagen Transportbilar utvecklad för 100% eldrift. Vi talar om ID. Buzz Cargo. Oavsett om det handlar om utkörning av paketleveranser eller långa dagar på byggarbetsplatsen, ger vi dig en ikonisk design som kombinerar moderna proportioner med innovativ teknik, fullständig uppkoppling, digitala funktioner och en helt ny känsla av rymlighet. Testa den nya, klimatmedvetna mobiliteten med ID. Buzz Cargo.

Vanliga frågor och svar

Tillsammans mot framtiden

Nya ID. Buzz Cargo sätter en ny standard för moderna och hållbara transporter. För första gången har Volkswagen Transportbilar utvecklat en elbil från grunden, från första skissen till slutlackering. Med sitt nytänkande inom områden som utrymmesanvändning, uppkoppling och drivlina kommer ID. Buzz Cargo att förändra hur människor ser på mobilitet.

 • Koldioxidneutral leverans till kunden.3
 • Innovativt uppkopplat med trådlösa uppdateringar (over-the-air, OTA)4 genom We Connect5 och Car2X.
 • ca 400-425 km1 räckvidd.
 • Nya, intelligenta assistanssystem.
 • Kompakta mått, rymlig känsla.
VW ID Buzz Cargo bakifrån

ID. Buzz Cargo: Nykonstruerat lastutrymme för framtidens utmaningar

Vad förväntar du dig av framtidens smidiga transportbil? Kanske elektrisk drivning, rejält lastutrymme och lång räckvidd? Med ID. Buzz Cargo tar du med dig allt detta ut på vägarna. Och med modern uppkoppling och digitala funktioner kan du få mer än så. Tänk nytt när det gäller hur du kör i jobbet och dra nytta av hållbar och kostnadseffektiv e-mobilitet.

 • Lastutrymme med plats för två europa-pallar.
 • Upp till 1 000 kg dragförmåga.
 • Lastvikt upp till 650 kg
 • Kompakta mått, gott om utrymme.
 • 2-sits passagerarsoffa som standard
 • Uppdaterad tack vare trådlösa uppdateringar4 (OTA) med We Connect.5
VW ID Buzz bakifrån

ID. Buzz: Rymlighet för en ny generation.

Oavsett om du kör i stadstrafik eller ute på landet, med hela familjen eller på en weekendresa med vänner får du med ID. Buzz bekväm mobilitet för vardagen med minskad miljöpåverkan. Vi har utvecklat interiörkonceptet från grunden, där digital innovation möter futuristisk flexibilitet. Låt dig imponeras av nya ID. Buzz när du kan köra upp till ca 400-425 km1 utan att stanna för laddning.

 • ID. Light.
 • Ambientbelysning invändigt med upp till 30 färger.
 • Ingen användning av djurläder interiört.
 • Användning av återvunnet material, t.ex. sätesklädsel, mattor och innertaksbeklädnad.
 • Trådlösa uppdateringar4 (over-the-air, OTA) med We Connect.5

ID. Buzz Cargo har ett helhetsperspektiv på hållbara transporter

Hållbar mobilitet blir möjlig först när man tar hänsyn till fordonets hela livscykel och minskar koldioxidutsläppen i varje fas. Med ID. Buzz Cargo följer vi konsekvent den vägen. ID. Buzz Cargo kan få fossilfri el från exempelvis Jämtkraft genom en laddbox, t.ex. ID. Charger som finns tillgänglig som tillvalsutrustning. Det här kommer att förändra era möjligheter där fokus ligger på hållbara, kostnadseffektiva och flexibla transporter. Med ID. Buzz Cargo kan ni spara pengar på drivmedel och minska den årliga vägtrafikskatten. Men också minska mängden koldioxidutsläpp som ni genererar och samtidigt få ett smidigt, uppkopplat och modernt arbetsfordon.

 • E-mobilitet i 360 grader

  Den största utmaningen i Volkswagens historia ligger framför oss. Kanske den största i mobilitetens historia. Vi tar ansvar för vår del av produktionskedjan och våra fordons klimatpåverkan och har åtagit oss att följa klimatavtalet från Paris – med målet att bli ett koldioxidneutralt företag senast 2050. Med ID. Buzz Cargo, presenterar vi den första bilen från Volkswagen Transportbilar som har utvecklats från grunden som ett elektriskt fordon. Det kommer att vara en grundläggande byggsten i vårt 360 graders helhetssystem för elektrisk mobilitet. Vi kan bara nå våra mål om vi agerar på ett enhetligt och hållbart sätt. Leveransen av ID. Buzz Cargo till våra kunder är koldioxidneutral3, och vi kan även tillhandahålla certifierad förnybar elektricitet från t.ex. Jämtkraft genom laddboxen ID. Charger. Därigenom kan du köra din ID. Buzz Cargo lokalt utsläppsfritt. ID. Buzz Cargo har möjlighet att förändra både företagande och mobilitet – och visa oss vägen till en hållbar framtid.

 • Helhetslösningar för laddning

  ID. Buzz Cargo innebär inte bara mer klimatmedveten körning, du får också mer flexibilitet. En elbil kan bli en komponent i ett individuellt anpassat och hållbart ekosystem. Tidigare var du tvungen att åka till bensinstationen för att tanka, nu kan du ladda ID. Buzz Cargo när den ändå står parkerad. Du kanske kan ladda bilen på jobbet eller vid en offentlig laddningsstation utefter motorvägen, vid snabbköpet, i ett parkeringshus eller på din egen personliga laddningsplats i hemmet. Den maximala laddningseffekten för snabbladdning (likström) är upp till 170 kW och det tar cirka 30 minuter att ladda batteriet från 5 % till 80 %. Plug & Charge6-funktionen förenklar laddningen genom att autentisering, laddning och fakturering sker automatiskt efter att du har kopplat in laddningskabeln. Den maximala laddningseffekten för vanlig laddning (växelström) är 11 kW. På vägen kan du helt enkelt använda laddningstjänsten We Charge för att hitta laddningsstationer. För att kunna ladda hemma kan du som tillvalsutrustning beställa den smarta laddboxen ID. Charger,7 som kan fjärrstyras via en app8, som är internetansluten och möjliggör till och med fakturering av företagsbilar tack vare den integrerade modulen MID9. Ditt ekosystem kan kompletteras av el från t.ex. Jämtkraft, med koldioxidneutral grön el för hemmet. Koldioxidneutral tillverkning och lokalt koldioxidfri körning – med ID. Buzz Cargo, är du är på väg mot en ny mobilitet.

 • Kraftfull eldrift

  Lokalt utsläppsfri körning anpassad för långa sträckor, är krav som dagens elbilar behöver uppnå för daglig användning. Med ID. Buzz Cargo måste vi tillgodose behoven hos många olika människor, både privatkunder och företagare. Och det blir möjligt genom den innovativa produktutvecklingen. Den utrymmeseffektivt bakmonterade el-motorn har en topphastighet på 145 km/h (elektroniskt begränsad), och den maximala effekten på 150 kW möjliggör släpvagnsvikt på upp till 1 000 kg utan problem. Batteriet med 77 kWh energikapacitet möjliggör att man kan köra ID. Buzz Cargo upp till ca 400-425 kilometer1 utan laddning. Den är stabil, hållbar och fungerar utmärkt i vardagen. Eldriften hos ID. Buzz Cargo förenar klimatmedvetenhet med individuell mobilitet.

Teknik och uppkoppling: Välkommen till ID.-familjen

Med ID. Buzz Cargo:s moderna design och tekniska möjligheter vill vi frigöra tid för människor genom att underlätta deras vardag.

--:--

Nya ID. Buzz Cargo sätter en ny standard. Med mer än 30 valbara förarassistanssystem och förmågan att kommunicera med andra uppkopplade fordon är den redo för framtidens mobilitet.

Med nätverksanslutning, mobila onlinetjänster och integrerad röststyrning i kombination med en fullödig uppkoppling är ID. Buzz Cargo redo för framtiden och en ny individuell mobilitet.

 • Trådlösa uppdateringar (over-the-air, OTA)4

  Uppdateringar online (over-the-air) kan installera nya versioner av befintliga funktioner, alternativt i efterhand installera helt nya funktioner i din ID. Buzz Cargo. Tack vare trådlös uppdatering4 via We Connect5 kan den till exempel uppdatera funktioner över natten helt automatiskt så snart du bekräftar uppdateringen i infotainmentsystemet. Du kan säkerställa att din ID. Buzz Cargo alltid är uppdaterad.

 • Car2X

  Fordon som kommunicerar med varandra i vägtrafiken kan göra vägarna säkrare, minska trafikstockningar och varna för lokala faror. Car2X-tekniken utökar radien för fordonets sensorer många gånger om, genom att även inkludera information från andra trafikanter och omgivande trafikinfrastruktur när den aktuella situationen beräknas. Med hjälp av smart programvara och elektronik kan säkerheten höjas till en ny nivå. Ett exempel på detta är tjänsten ”Local Alerts”. ID.-modellerna kommunicerar till exempel med varandra på bara några millisekunder inom en radie av 800 meter. Tack vare sina många sensorer känner elbilarna av potentiella faror på ett tidigt stadium och varnar automatiskt andra trafikanter i närheten via WLAN-radiosignaler.

 • ID. Light

  ID. Light kommunicerar visuellt och hjälper dig, tillsammans med navigeringssystemet som är standard, att ta dig igenom trafiken på ett smidigt och bekvämt sätt. Om du använder röststyrningen får du återkoppling via en ljussignal som svar på din röst. När du lämnar din ID. Buzz Cargo säger ID. Light ”Hej då” till dig med en blinkande ljussignal.

 • Travel Assist med molndata10

  Travel Assist med molndata kan hålla din bil i sitt körfält, avståndet till fordonet framför samt en förinställd maximal hastighet.10

  Funktionen använder sig av bland annat adaptiv styrhjälp för att åstadkomma detta. Det gör att fordonet aktivt hålls i mitten av körfältet. Travel Assist med molndata anpassar sig till din körstil och kan även köra längre till vänster eller höger i sitt eget körfält istället för exakt i mitten om systemet registrerat att många andra fordon med samma teknik väljer att ligga mer till höger eller vänster på en viss vägsträcka.10

  Dessutom kan Travel Assist med molndata hjälpa dig aktivt när du byter körfält på motorvägen.10

  Med molndata tillgängligt kan Travel Assist fungera med enbart en detekterad vägmarkering för att bibehålla körfältpositionen, till exempel på landsvägar utan vägmarkering i mitten.10

  Med Travel Assist med molndata ingår även funktionerna Adaptiv farthållare och Kurvassistans. Det gör att hastigheten anpassas till gällande hastighetsbegränsningar och till kurvor och rondeller.10

Se Volkswagen Personbilars övriga program av elbilar och laddhybrider

Upptäck alla modeller inom familjen ID.

Pressmeddelande 9 mars

Alexander Dahlin vid en VW ID. Buzz Cargo
"ID. Buzz och ID. Buzz Cargo är de första bilmodellerna i sina respektive klasser att levereras med ett klimatneutralt fotavtryck"

Håll dig uppdaterad om vår satsning på elbilar.

Anmäl dig till vårt e-nyhetsbrev.

Villkor från Volkswagen

1.
Prognostiserat värde enligt WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Slutliga uppmätta värden är ännu inte fastställda.
3.
CO2-utsläpp undviks och minskas så långt det är möjligt direkt hos Volkswagen. Leverantörer i tidigare led ska vara skyldiga att undvika och minska utsläppen i enlighet med detta. För CO2-utsläpp som inte kan undvikas och minskas hos Volkswagen och inte heller genom motsvarande insatser i leverantörskedjan, kommer att kompenseras genom certifierade klimatskyddsprojekt.
4.
Förutsättningen för användning av over-the-air-uppdateringar är att fordonet är uppkopplat och att det finns en anslutning till Internet. Dessutom krävs ett giltigt We Connect-avtal.
5.
För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in på We Connect med ett användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat We Connect- eller We Connect Plus-avtal tecknas online med Volkswagen AG. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig att registrera fordonet på vwn.de/myVolkswagen[DA1]  eller via appen Volkswagen We Connect” (tillgänglig i App Store och Google Play Store) och för att kunna använda tjänsterna under hela den avtalade kostnadsfria perioden.  Användningen av We Connects mobila onlinetjänster möjliggörs via en integrerad internetanslutning. De uppkomna kostnaderna för datatrafik inom Europa betalas av Volkswagen AG inom ramen för nättäckningen, med undantag för ”Streaming & Internet” och enskilda In-Car-appar. För användning av ”Streaming & Internet”, enskilda In-Car-appar och WLAN-hotspot kan avgiftsbelagda datapaket erhållas från den externa samarbetspartnern Cubic Telecom och användas inom nätverkets täckningsområde i många europeiska länder. Information om villkor, priser och länder som stöds finns på vw.cubictelecom.com. Alternativt är det möjligt att använda webbradio och strömmande media via en mobil enhet (t.ex. en smart mobiltelefon) som kan fungera som en mobil WLAN-hotspot. I detta fall är motsvarande tjänster endast tillgängliga med ett befintligt eller nytecknat separat mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör och endast inom respektive operatörs nät-täckning. Beroende på ditt mobiltelefonavtal och i synnerhet när du arbetar utomlands kan extra kostnader (t.ex. roamingavgifter) uppstå vid utbyte av data via Internet.  För att använda den kostnadsfria appen We Connect krävs en smart mobiltelefon med ett lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med dataalternativ med ett befintligt eller separat nytecknat mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör.  Tillgängligheten till de enskilda We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna som beskrivs i paketen kan variera beroende på land och är beroende av både fordonet och utrustningen. Tjänsterna är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan ändras gällande innehåll eller avbrytas under avtalsperioden. Mer information finns på connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagen-återförsäljare. För information om villkor för mobiltelefoni, kontakta din mobiloperatör.  Samtidig användning av We Connect och We Connect Fleet är inte tillåten enligt lag. [DA1]Borde kanse finna svensk webbadress? Får kolla
6.
För närvarande är det endast möjligt vid utvalda laddningsstationer.
7.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
8.
Endast med modellerna ID. Charger ”Connect” och ID. Charger ”Pro”.
9.
Funktioner i ID. Charger Pro.
10.
Körhjälpsfunktionen kan endast användas inom systemets begränsningar. Föraren måste vara beredd på att när som helst ta över från assistanssystemet och är inte befriad från sitt ansvar att framföra fordonet på ett trafiksäkert sätt. Systemet kan användas upp till fordonets högsta hastighet men endast i kombination med ett navigationssystem. Systemet kan deaktiveras när som helst. Funktionen kräver en aktiv We Connect-licens. Online-delarna av ”Travel Assist med molndata” kan endast användas inom ramen för mobiltelefonnätets täckning och med anpassade inställningar av integritetsskyddet för personuppgifter. Online-delen kan när som helst deaktiveras i appen We Connect ID. Online-delen av ”Travel Assist” är tillgänglig i följande länder: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. För att aktivera onlinefunktionerna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in på We Connect med användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat We Connect-avtal tecknas online med Volkswagen AG. Efter att fordonet har levererats har du 90 dagar på dig att aktivera online-funktionen ”Travel Assist med molndata”. Efter att denna period har löpt ut börjar den ursprungliga användningsperioden för online-delen av ”Travel Assist med molndata” på 3 år (utan kostnad). Användningen av online-delen av ”Travel Assist med molndata” är möjlig via en integrerad internetanslutning. De uppkomna kostnaderna för datatrafik inom Europa betalas av Volkswagen AG inom ramen för nätverkstäckningen. Datatrafik via Internet kan leda till extra kostnader (t.ex. roamingavgifter), beroende på ditt mobiltelefonavtal och i synnerhet när du arbetar utomlands. För att kunna tillhandahålla tjänsten är det nödvändigt att överföra vissa personuppgifter, t.ex. fordonets plats och IP-adress. Mer information om databehandling finns i inställningen för integritetsskydd för ”Travel Assist med molndata”. Tillgängligheten för de enskilda tjänsterna som beskrivs i paketen kan variera beroende på land. Tjänsterna är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan ändras gällande innehåll eller avbrytas under avtalsperioden. Mer information finns på connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagen-återförsäljare. För information om villkor för mobiltelefoni, kontakta din mobiloperatör.
 • Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser. 
 • Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.