VW ID Buzz Cargo vid en laddstation

Upptäck nya 
ID. Buzz Cargo

Välkommen till framtidens elektriska transportbil

Välkommen till framtidens elektriska transportbil

Pris från
489 000kr (exkl. moms)
Maximal räckvidd (WLTP)
415km1
Laddar från 5% till 80%
30min2
Batterikapacitet
77kWh (netto)
Dragvikt
1 000kg
Maximal lastvikt
630kg
Lastutrymme
3,9
L|H|B
471|194|190cm
Motorstyrka
150kW

ID. Buzz Cargo innebär hållbara transporter för en ny tid

Vad förväntar du dig av en modern transportbil? Kanske eldrift, rejäl lastvolym och tillräcklig räckvidd. Precis det som nya ID. Buzz Cargo erbjuder. Och lite till, genom konstant uppkoppling, digitala system och många intelligenta funktioner som är utformade för att göra ditt arbetsliv enklare. Med nya, innovativa ID. Buzz Cargo kommer en helt ny generation av transportbilar ut på vägarna. Med visuell inspiration från den första folkabussen och Volkswagens första transportbil utvecklad som elbil från grunden. Resultatet: ett kraftfullt och hållbart nyttofordon som klarar nästan alla utmaningar i det vardagliga arbetet. Redo att förändra din syn på mobilitet.

Se video från världspremiären den 9 marsOpens an external link

En man lastar in kaffesäckar genom sidodörren på en VW ID. Buzz Cargo

Fördelar med en ID. Buzz Cargo

 • Första helelektriska transportbilen som utvecklats från grunden som elbil. ID. Buzz Cargo är den utsläppsfria firmabilen på el, driftsekonomisk och med maximalt nyttjande av elbilsplattformens fördelar som innebär mer utrymmen på liten yta.
 • Plats för förare och två passagerare. Vill du hellre ha en passagerarstol istället för en tvåsitssoffa, så finns det som tillval.
 • Plats för 3,9 m3 i lastutrymmet. Här ryms två EUR-pallar på bredden.
 • Maximal lastvikt 630 kg.
 • Räckvidd på drygt 40 mil.
 • Batteriet kan laddas från 5-80 % på 30 minuter.
 • Vändradie på 11,1 meter gör ID. Buzz Cargo lika smidig att ratta i stan som en Golf.
 • ID. Buzz Cargo är ständigt uppkopplad. Det innebär att du kan bli navigerad förbi nya trafikstockningar, streama musik och få uppdaterade eller nya funktioner nerladdade direkt till bilen.
 • Med Travel Assist (tillval) kan ID. Buzz Cargo i det närmaste köra sig själv. Saknas filmarkeringar på ett vägparti, kan bilen ändå hitta rätt väg genom molndata som samlats in från andra ID.-bilar som kört där innan.
 • Med ID. Buzz Cargo laddar du enkelt på anslutna stationer. Det är bara att plugga in kontakten så överförs dina uppgifter automatiskt utan brickor, kort eller appar och laddningen startar.
ID. Buzz Obi-Wan Kenobi

Fantastiska saker börjar med ett leende

Nya ID. Buzz är vår ikon för den elektriska tidsåldern. Vid lanseringen teamade vi ihop oss med några andra fantastiska ikoner: Star Wars-hjältarna. De var entusiastiska från första stund.

ID. Buzz imponerar inte bara med sin unika charm, utan också med toppmodern teknik och en helt ny känsla av rymd. Detta gör bilen till en sympatisk, intelligent följeslagare för varje äventyr.

Oavsett vilken galax du befinner dig i.

Galaktiskt helt enkelt

Nya ID. Buzz är mer än bara "high tech" – den är "human tech". En intelligent följeslagare som direkt skapar positiva vibbar med sitt karaktäristiska leende. ID.Buzz kanske inte är en droid, men vi är säkra på att den nyaste medlemmen i ID-familjen kommer att hitta fans på ett ögonblick vart den än åker.

--:--
ID. Buzz Cargo lastas med kaffesäckar

Helt nykonstruerat lastutrymme gör ID. Buzz Cargo till mästare på lasthantering

ID. Buzz Cargo sätter en ny nivå för moderna transportbilar genom sitt stora lastutrymme, sina kompakta mått och sin eldrift. Tack vare den moderna utformningen av lastutrymmet finns det plats för två europa-pallar på tvären. Lastvolymen är upp till 3,9 kubikmeter och lastförmågan upp till 630 kg. Det finns också gott om plats i de olika förvaringsutrymmena vid förarplatsen, där nästan alla prylar kan förvaras snyggt och säkert – från arbetshandskar till tumstockar. Med sin kraftfulla eldrift kan ID. Buzz Cargo dra släp upp till 1 000 kg om den är utrustad med dragkrok (tillval). Det är alltså en riktig arbetshäst vi talar om.

4.
Uppmätt enligt SAE V6
ID. Buzz Cargo vid en laddstation

Moderna transportbilar utvecklade med hållbarhet i tankarna

Nya ID. Buzz Cargo erbjuder modern mobilitet för nästan alla företag – även när du behöver köra längre sträckor. Den är koldioxidneutral5 vid leveransen och du kan köra upp till 415 kilometer1 med ID. Buzz Cargo utan att stanna för laddning på vägen. Om du ändå behöver ladda under resan kommer Plug & Charge6-tekniken att göra laddningen smidigare på många publika laddningsstationer i hela Europa. Allt du behöver göra är att ansluta laddningskabeln så sätter laddningen igång. Tack vare eldriften behöver du heller inte oroa dig för innerstadens miljözoner. ID. Buzz Cargo gör din mobilitet både flexibel och långsiktigt hållbar.

En kvinna sitter i förarsätet på en ID. Buzz Cargo och ansluter sin telefon till bilen

ID. Buzz Cargo ger dig morgondagens teknik redan idag

Nya ID. Buzz Cargo förenklar de vardagliga uppgifterna genom digitala funktioner och framtidsorienterade tekniska lösningar. Fler än 30 assistanssystem att välja på ger säkrare körning, vilket även den förbättrade sikten med tillvalet LED-Matrix strålkastare åstadkommer. Med nya ID. Buzz Cargo får du helt enkelt en hög nivå av komfort, säkerhet och kvalitet, med ett fordon där du alltid har kontakt med omvärlden genom den ständiga internetuppkopplingen via det integrerade SIM-kortet. De digitala funktionerna hålls alltid uppdaterade genom trådlösa uppdateringar online (over-the-air, OTA)7 med We Connect8 så att bilens system alltid är säkert och ger dig nya förbättringar så snart de finns tillgängliga.

Väl genomtänkt med mycket utrymme på en liten yta

Designen av nya ID. Buzz Cargo är genomtänkt från grunden, där vi med kompakta mått skapat plats för både ett rejält batterisystem för eldriften och mycket lastvolym tack vare den moderna MEB-plattformen. Två europa-pallar kan lastas in på tvären i lastutrymmet och den totala lastvolymen är upp till 3,9 kubikmeter. Mellanväggen som skiljer lastutrymmet från förarplatsen kan som tillval förses med ett fönster och en genomlastningslucka. Som standard har bilen sidohängda plåtklädda bakdörrar och en sidoskjutdörr på höger sida, vilket gör lastningen ännu bekvämare och smidigare. Trots lastkapaciteten har nya ID. Buzz Cargo en vändradie på endast 11,09 meter, vilket underlättar körning på trånga stadsgator. Flexibel, rymlig, eldriven och lättkörd, är den väl förberedd för den nya tidens mobilitet.

4.
Uppmätt enligt SAE V6

Fullt uppkopplad

 • Online-uppdateringar (OTA)9

  Mjukvaruuppdateringar förbättrar funktionerna hos de digitala systemen i din ID. Buzz. De kan regelbundet uppdateras och optimeras tack vare trådlösa uppdateringar9 (over-the-air, OTA) och We Connect10 utan att du behöver besöka verkstaden. Uppdateringarna hämtas i bakgrunden via mobiluppkopplingen i din ID. Buzz Cargo. Så snart en uppdatering är tillgänglig visas ett meddelande i infotainmentsystemet och du guidas genom stegen för installation. När din ID. Buzz Cargo är parkerad, till exempel över natten, är installationen klar och du kan använda de uppdaterade och förbättrade funktionerna nästa gång du startar din bil. På så sätt är du uppdaterad och kan fortsätta att dra nytta av vår toppmoderna digitala utveckling även efter att du har köpt din ID. Buzz Cargo.

 • Assistanssystem

  Med fler än 30 valbara förarassistanssystem och möjligheten att kommunicera med andra fordon är ID. Buzz Cargo förberedd för morgondagens mobilitet. Bland de smarta assistansfunktionerna, nu för första gången i en transportbil från Volkswagen, finns bland annat automatisk parkering, trafikvarningar i realtid (Car2X) och den senaste versionen av Travel Assist med molndata (tillval)11. Systemet kan hålla bilen i sitt körfält, hålla avståndet till framförvarande fordon och den maximala hastighet som du har ställt in12. Travel Assist med molndata använder bland annat adaptiv körfältsstyrning. Detta gör att fordonet aktivt hålls i mitten av körfältet. Utöver det så anpassar sig funktionen till din körstil och kan köra längre till vänster eller höger i körfältet istället för exakt i mitten11. Slutligen kan Travel Assist med molndata aktivt stödja dig när du byter körfält på motorvägen11. Om molndata finns tillgängligt behövs endast en detekterad vägmarkering för att behålla körfältet, t.ex. på landsvägar utan mittmarkering11. Travel Assist med molndata har dessutom förutseende farthållare och kurvassistans. Här kan fordonets hastighet anpassas till gällande hastighetsgränser och till vägens utseende (kurvor, rondeller osv.)11. Bekvämare mörkerkörning får du med systemet IQ. Light i kombination med LED-Matrix strålkastare (tillval) och helljusassistenten som automatiskt bländar av vid möte.12 Med ID. Buzz Cargo tar du dig till din destination på ett bekvämare sätt.

 • Car2X

  Fordon som kommunicerar med varandra i trafiken kan minska trafikstockningar och varna för lokala risker eller olycksplatser. Car2X-tekniken utökar radien för fordonets sensorer många gånger om genom att även inkludera information från andra trafikanter och infrastrukturen i beräkningen av den aktuella situationen. Med hjälp av smart programvara och elektronik kan säkerheten höjas till en ny nivå. Ett exempel på detta är tjänsten ”Local Alerts”. Modeller inom ID.-familjen kommunicerar till exempel med varandra inom ett avstånd på upp till 800 meter och inom millisekunder. Tack vare sina många sensorer upptäcker elbilarna eventuella faror i ett tidigt skede och varnar automatiskt andra trafikanter i närheten via WLAN-radiosignaler.

ID. Buzz Cargo - förmånsvärde elbil och bidrag

När du köper en elbil får du subventioner genom maximal bonus från bonus/malus-systemet för bilar med ett nypris på högst 700 000 kr. ID. Buzz Cargo har ett pris från 489 000 kr exkl. moms och eftersom gränsen beräknas på bilens grundpris, så får du bonusen även på en maxutrustad ID. Buzz Cargo. 2022 är elbilsbonusen 70 000 kr, men det finns ett förslag om att bonusen ska sänkas till max 50 000 kr från och med januari 2023. 

Har du bilen som tjänstebil genom jobbet, så gäller nya regler. Från 1 juli 2022 beräknas bilens förmånsvärde utifrån ett avdrag på 350 000 kr av bilens pris. Nedsättningen görs dock med max 50% av bilens nypris.

Vanliga frågor och svar

Bygg din ID. Buzz Cargo

Håll dig uppdaterad om vår satsning på elbilar.

Anmäl dig till vårt e-nyhetsbrev.

e-mobilitet

Leveransen av ID. Buzz Cargo är koldioxidneutral, och vi erbjuder klimatmedveten användning av elbilen genom laddboxen ID. Charger med möjlighet att ladda med Volkswagen förnybar el.

Tekniska data

Här hittar du all information om ID. Buzz Cargo mått, vikt, lastförmåga, vändradie, batteri- och motorfakta med mera.

Se Volkswagen Personbilars övriga program av elbilar och laddhybrider

Upptäck alla modeller inom familjen ID.