Blå VW Caravelle minibuss på grusväg

Volkswagen
Caravelle 6.1

Minibuss med upp till 9 platser

Minibuss med upp till 9 platser

Frånpris
447 600kr
Max säten
9
Axelavstånd
3 000 – 3 400mm
Maxlast
6 700l

Minibuss med allt som behövs

Caravelle 6.1 är ett perfekt alternativ när man behöver skjutsa många människor och mycket bagage. Den nya versionen har flera smarta assistanssystem och kan fås med en helt digital förarmiljö. Caravelle 6.1 har åtta säten som standard och finns med nio säten som tillval.

Bygg din Caravelle 6.1

Vanliga frågor och svar

Varför välja Caravelle?

1
Rymlig och praktisk minibuss

Ett utmärkt alternativ för företag som har behov av persontransporter. Passar även stora familjer, med upp till 9 platser.

Människor framför en VW Caravelle minibuss
2
Smart och uppkopplad

Caravelle 6.1 finns med en rad olika assistans- och säkerhetssystem och ger tillgång till wifi hotspot och andra uppkopplade tjänster.

Uppkopplad med VW Caravelle minibuss
3
Ett ekonomiskt alternativ

Caravelle 6.1 är tack vare en ny generation motorer, BlueMotion Technology och hög kvalitet en ekonomisk investering.

Fronten på en blå VW Caravelle minibuss

Rymligt och komfortabelt

Alla viktiga funktioner är  integrerade i multifunktionsratten. Tresitssoffan kan dubbelvikas för att ge mer plats för bagage. Andra sätesraden har “Easy Entry”-säten närmast skjutdörren, vilket gör det enkelt att komma in till det bakre sätet. Du kan även ha tillgång till trådlös iPhone-anslutning och mobila onlinetjänster via We Connect, ett system som gör att bilen alltid är uppkopplad.

Effektiva EU 6-motorer

Caravelle 6.1 har ekonomiska motorer med bra prestanda som är certifierade enligt nya EU 6d TEMP-standarden. 2-litersmotorn finns med effektuttag 150 eller 198 hk och finns att få med DSG automatlåda och 4MOTION fyrhjulsdrift.

Automatlåda med dubbelkoppling
DSG –den intelligenta automatlådan

DSG automatlåda är en riktigt smart lösning. DSG har många likheter med växellådorna inom motorsporten, vilket gör det extra roligt att köra. Den elektroniskt styrda växellådan har dubbla kopplingar och två ingående axlar. Det gör att DSG-lådan alltid har nästa växel redo vilket betyder snabb acceleration och mjuka växlingar samtidigt som bränsleförbrukningen är låg.

BlueMotion Technology
Låg förbrukning och låga utsläpp

Alla motorer har BlueMotion Technology som standard. Det inkluderar bromskraftåtervinning vilket innebär att batteriet laddas under inbromsning, och start/stopp-system som gör att motorn stängs av automatiskt när vissa kriterier uppfylls (olika för manuell och automat). Tillsammans med lågfriktionsdäck innebär det minskning av bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Caravelle har ekonomiska motorer med bra prestanda
 

Fyrhjulsdriven minibuss
4MOTION

Vill du ta dig fram när underlaget inte är det bästa kommer du att uppskatta 4MOTION, Volkswagens eget system för fyrhjulsdrift. Drivkraften fördelas automatiskt så att du alltid har det bästa väggreppet i förhållande till underlaget. Tillsammans med ESC, den elektroniska stabiliseringskontrollen, ger det en överlägsen framkomlighet.

Säkerhet och teknik

Caravelle 6.1 har uppdaterats med en mängd nya säkerhets- och assistanssystem för att underlätta vardagen för dig som kör, men även komforten för dig och dina medpassagerare.

Säkerhet i första hand

Det finns flera olika system som ökar säkerheten vid körning. Multikollisionsbromsen gör att bilen bromsar in automatiskt efter en kollision. Bromsassistenten gör att full bromskraft åstadkoms snabbare vid panikbromsning. Självklart finns antisladdsystem (ESC) och låsningsfria bromsar (ABS) som standard. Standard är också den nya sidovindsassistenten som automatiskt korrigerar bilens riktning vid kraftiga kastvindbyar.
 

Hitta återförsäljare

Sök efter din närmaste återförsäljare här för att begära offert, boka provkörning eller bara prata mer om Caravelle.

Mer information

Allt på en faktura
Volkswagen All-in

Folkabussens historia

Så görs Multivan och Caravelle om i Polisbilsfabriken
Med sikte på buset

Mer information