En stor logotyp för VW Bus Festival på mässområdet.
Äventyr och resor

VW Bus Festival 2023 – tre dagars firande av den ikoniska folkabussen

2023-09-15

Årets händelse för alla Folkabussfans sammanföll med den svenska midsommarhelgen. Mellan 23-25 juni samlades över 80 000 besökare på mässan i Hannover för att fira VW Bus Festival 2023. Parkeringsplatserna runt mässområdet hade gjorts om till campingplats för cirka 6 000 VW-bussar och 12 000 övernattande besökare. Hjärtat av mässområdet var ombyggt till ett festivaltorg med en stor scen, tre paviljonger med olika teman och ett stort Pariserhjul – tre hela fantastiska dagar för att fira VW:s klassiska folkabuss.

En tillbakablick på fredagen den 23 juni

VW Bus Festival 2023: Fredag ​​– Konvoj, tävling och konserter

VW Bus Festival 2023 öppnade officiellt fredagen den 23 juni 2023 med en konvoj av 75 färgglada folkabussar som körde från anläggningen i Stöcken genom Hannover, inför en hänförd publik, och vidare till festivalområdet. Lite senare tävlade de första deltagarna mot varandra på scenen med sina folkabussar i något som kallades ”Show & Shine”.

Tre paviljonger med olika teman informerade besökarna om folkabussens historia och framtid, inklusive Europa-premiären för den långa versionen av ID. Buzz. På kvällen var det världspremiär på scen för #BULLILOVEstories – the Film, där Pat Burgener och Axel Bosse, både passionerade campare, och deras band uppträdde och sjöng tillsammans med 15 000 besökare.

En tillbakablick på lördagen den 24 juni

VW Bus Festival 2023: Lördag – Stjärnor och drönarshow

Squats, yoga och sit-ups: Festivalens andra och mycket soliga dag startade med ett fitnessprogram av de professionella surfarna Janina Zeitler och Alina Kornelli. Därefter var fokus återigen på VW-bussarna. Juryn för Show & Shine bedömde ett oräkneligt antal folkabussar i totalt åtta kategorier under dagen.

Besökare kunde också se spännande presentationer på festivalscenen, så som ”Matlagning i husbilen” med Martin Göschel eller ”Resa ensam” med Anna Matuschek och Melina Lindenblatt.

På kvällen följde den ena höjdpunkten efter den andra. Hollywoodstjärnan Ewan McGregor presenterade den nya långa versionen av ID. Buzz. Därefter gav Zoe Wees, Rea Garvey och Die Fantastischen Vier fantastiska spelningar. Kvällen avslutades med en häpnadsväckande show med 300 upplysta drönare.

En tillbakablick på söndagen den 25 juni

VW Bus Festival 2023: Söndag – Kid’s Club, surfare och farväl

Den sista dagen av VW Bus Festival ägnades helt och hållet åt familjer. Medan barnen fick spela på fotbollsskolan Hannover 96 och leka i Camper Van Kid’s Club, visade paralympiska Martin Braxenthaler på scenen hur det är att resa med handikapp. Efteråt dansade och rappade ung som gammal till DIKKA, den rappande noshörningen, och Luca Hänni. Vid lunchtid hade de möjlighet att lyssna till surfarna medan de mumsade på en original VW Currywurst. Niclas Nebelung, Florian Gruber och Vincent Langer berättade om hur det är att vara professionella surfare.

Klockan två var det dags att ta farväl. VW Bus Festival 2023 förklarades officiellt avslutad och mer än 6 000 folkabussar påbörjade sin hemresa med besökare som fått med sig nya, underbara upplevelser.

Tack alla för tre underbara dagar

Efter dessa häpnadsväckande scener och tre dagars firande av folkabussen, återstår bara att säga tack:

Tack till alla 12 000 besökare som campade på plats med sina VW-bussar. Tack till alla 80 000 gäster som gjorde VW Bus Festival 2023 till en stor fest. Tack till Bosse, Zoe Wees, Rea Garvey, Die Fantastischen Vier och alla andra musiker och artister för spännande underhållning. Tack till alla Food trucks, dryckesutskänkare, säkerhets-, räddnings- och renhållningspersonal – ni hjälpte alla till att göra VW Bus Festival 2023 till en minnesvärd upplevelse.

--:--