2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Campingbilen är den nya folkabussen.

California är en liten campingbil fylld med smarta lösningar som gör den perfekt för boende på helger och under semestrar samtidigt som du kan använda den som en vanlig bil i vardagen. California Ocean har ett eget kök, två breda sovutrymmen samt garderob och hyllskåp för förvaring av kläder.

Varför välja California?

All bekvämlighet.

California har alla bekvämligheter du kan önska dig för en semestertur och du kan själv bestämma vid vilken favoritplats du ska vakna upp. Ocean har den högsta utrustningsnivån men även Beach innehåller allt som behövs för en lyckad vistelse i det fria.

 • Beach

  Övernattning på hjul.

  Med California Beach övernattar du där du själv vill. Den har fyra sovplatser och fyra sittplatser med vändbara framstolar och ett fällbart bord. Bakom ratten har du alla moderna funktioner nära till hands.

  Bygg din California Beach
 • Ocean

  Sovrum med kök.

  Förutom fyra sovplatser har California Ocean spis med två gasolbrännare för matlagning och en vask av rostfritt stål. Kylboxen rymmer 42 liter och det finns dubbla eluttag, ett 12V och ett 230V.

  Bygg din California Ocean

Sovutrymme i två plan.

Den övre sovplatsen har en säng med ribbad botten som är 120 x 200 cm och en läslampa med böjbar arm. Eftersom taket är uppfällbart kan du sitta upprätt i huvudändan av sängen. Det nedre sovytan är 114 x 200 cm och kan fällas uppåt för att ge ett större lastutrymme.

Effektiva EU 6-motorer.

Campingbilen California har ekonomiska motorer med bra prestanda som är certifierade enligt EU 6-standard. Alla med BlueMotion Technology. Välj TDI-motor på 150 hk (110 kW) eller TDI med 204 hk (150 kW).

Säkerhet & Förarassistans.

California finns med en rad avancerade säkerhets- och assistanssystem. Något som underlättar körningen och hjälper till att undvika olyckor vid oväntade situationer. En del av de här systemen är standardutrustning på vissa modeller medan andra finns som tillval.

Infotainment & Navigation.

Det finns många möjligheter till information och underhållning. Du väljer bland flera olika radio- och navigationssystem som kan styras från multifunktionsratten. Med hjälp av Car-Net Guide & Inform och App Connect får du en mängd praktiska funktioner och hjälpmedel.

Biltester och recensioner.

Dags för husbil? California är Volkswagens ikoniska campingbuss och vi har samlat biltester, recensioner och filmer från motorjournalister och experter både i Sverige och utomlands. Kan man till exempel campa i den även på vintern?

Volkswagen California modellbroschyr

Modellbroschyr.

I modellbroschyren hittar du ännu mer information om California.

Volkswagen California i Kalifornien

Hotel California.

Följ med på roadtrip i Kalifornien – med California.

Transporter modellbroschyr

Folkabussens historia.

Vi gör en tillbakablick på folkabussens 70 år långa historia.

Nästa steg.

Relaterat innehåll.