ID. Buzz Cargo vid en laddstation
1,2
e-mobilitet

Vårt mål är mobilitet som inte bara är elektrifierad utan också hållbar

e-mobilitet

Vårt mål är mobilitet som inte bara är elektrifierad utan också hållbar

För att uppnå de gemensamma klimatmålen är det nödvändigt att minska koldioxidutsläppen även inom transportsektorn. För att uppnå det målet har vi en sammanhållen strategi för att göra mobiliteten mer miljömedveten och effektiv – och hållbar. Nya ID. Buzz Cargo är ett konkret exempel på den här övergripande strategin. Från innovativa elfordon till smarta laddningslösningar och hållbar återvinning vill vi erbjuda våra kunder en smidig helhetslösning för att göra övergången till klimatmedveten e-mobilitet mer attraktiv.

ID. Buzz Cargo laddas vid laddstation

Heltäckande och modern e-mobilitet i 360 grader

Klimatförändringarna innebär enorma utmaningar för miljön, naturen och samhället. Därför har vi åtagit oss att följa klimatavtalet från Paris och har satt upp ambitiösa mål. Vi vill vara ett koldioxid-neutralt företag 2050 och tar ansvar för hela värdekedjan för våra fordon. Det är bara genom att agera på ett övergripande hållbart sätt som vi kan nå våra mål. Som en del av vår 360-gradersstrategi för e-mobilitet ska varje komponent vara koldioxidneutral så långt det är möjligt – från utvinning av råmaterial och leveranskedjan till produktion, användning ute hos kunderna och återvinning. Nya ID. Buzz Cargo är exempelvis den första transportbilen från Volkswagen Transportbilar som har utvecklats som ett eldrivet fordon från grunden – från den första skissen till slutlackeringen. Därför är inte bara leveransen av ID. Buzz Cargo koldioxidneutral.3 Vi erbjuder även klimatmedveten användning av företagets bilar genom laddboxen ID. Charger Pro4 för laddning i hemmet och möjlighet att ladda med Volkswagen förnybar el4, som består av 100 % fossilfri energi. Finns en solcellsanläggning på ditt företag, kan du istället välja det som en klimatanpassad energikälla. Det är så här våra elfordon kan förändra både företagande och mobiliteten i stort på ett hållbart sätt.

 • VW laddbox

  Smart laddning hemma med din egna laddbox

  Elektrifierad mobilitet har en stor fördel som gör vardagen mycket bekvämare, nämligen att elbilar som nya ID. Buzz Cargo kan laddas hemma. ID. Charger Pro,5 som är en smart och kraftfull laddbox som även möjliggör laddning av företagsbilar tack vare en MID-certifierad elmätare. Om den dessutom drivs med certifierad, CO2-neutral grön el, till exempel Volkswagen förnybar el5, kommer företagets förare att köra klimatanpassat med en CO2-neutral3 ID. Buzz Cargo.

 • ID. Buzz Cargo vid en laddstation

  Mobil i hela Europa med bekväm laddning på resande fot

  Med nya ID. Buzz Cargo blir du ännu mer flexibel i arbetet. Laddningen sker när den ändå står parkerad. Till exempel vid en publik laddningsplats på motorvägen, vid stormarknaden, byggvaruhuset, eller i ett parkeringshus. Den maximala laddningseffekten för vanlig laddning (växelström) är upp till 11 kW. Vid snabbladdning (med likström), exempelvis på motorvägen, tar det inte mer än cirka 30 minuter att ladda batteriet6 från 5 % till 80 % med maximal laddningseffekt på upp till 170 kW. För att göra laddningen ännu enklare, behöver du bara sätta i laddkabeln. Tack vare Plug & Charge7 startar laddningen automatiskt direkt när du kopplar in laddningskabeln. Med den här tekniken lagras din autentisering en gång i bilen och därefter känner laddningsstationen automatiskt igen vem du är. Den här tekniken utvecklas stegvis via en ISO-certifierad standard så att du kan använda fler och fler laddningsstationer som stödjer Plug & Charge7 i framtiden. Om Plug & Charge7 inte är tillgängligt kan du använda ett We Charge-kort för att få tillgång till totalt över 400 000 laddningsstationer i Europa inklusive IONITY, Europas största snabbladdningsnätverk. Du hittar även laddningsstationer där du enkelt och bekvämt kan ladda gratis med hjälp av appen We Charge.

 • ID. Buzz Cargo parkerad vid en industri

  Individuella laddningsalternativ för att passa din mobilitet

  Nya ID. Buzz Cargo är klimatmedveten, innovativ och praktisk vilket gör det lättare att ta steget till elektrifierade transportfordon. Det här väcker också frågan: Vilka laddningslösningar behövs i företagets lokaler? Med rätt laddbox, t.ex. ID. Charger Pro2 kan företagets anställda ladda sina bilar på arbetstid eller under natten. ID. Charger Pro2 kan kommunicera med digitala access- och faktureringssystem tack vare MID-certifierad elmätare. Om laddningen behöver vara snabbare på grund av att elfordonen behövs under hela dagen för t.ex. leveranstjänster, kan det vara värt att överväga en kraftfullare snabbladdningsutrustning. Vill du ladda flera elfordon på samma plats och även erbjuda besökare möjligheten att göra det? Då kan även ett lasthanteringssystem behövas, då det säkerställer att den tillgängliga laddningseffekten fördelas optimalt till alla elfordon som laddas. På så sätt kan man spara höga investeringskostnader för utbyggnad av nätanslutningen och undvika belastningstoppar, vilket annars skulle leda till en ökning av den årliga elkostnaden. Ett annat komplement är givetvis en solcellsanläggning på företagsbyggnadens tak. Därigenom kan du inte bara driva nya ID. Buzz Cargo på ett klimatmedvetet sätt, utan också bidra till ett hållbart sätt att avlasta elnätet och på det viset bli mer oberoende av elprisutvecklingen.

Batterier som är tillförlitliga, hållbara och som kan återvinnas

Till skillnad från förbränningsmotorer kräver elmotorer nästan inget underhåll. De har längre serviceintervaller, färre verkstadsbesök och lägre underhållskostnader. Det beror på att det inte finns förslitningsdetaljer som exempelvis kamremmar och att det inte heller behövs några oljebyten. Moderna elbilar som nya ID. Buzz Cargo är konstruerade för att klara långvarig drift, men den viktigaste frågan som många ställer sig är hur länge batteriet kommer att räcka. Vi ger dig ett betryggande svar: Med nya ID. Buzz Cargo kan du lita på hög kvalitet och vi garanterar att litium-jon-batteriet har ett användbart energiinnehåll netto på minst 70 % i åtta år eller upp till 160 000 kilometer körning8. Batteriet har hög energi- och effekttäthet, hög cykelstabilitet, låg självurladdning och är underhållsfritt.

 

Faktorer som antal och typ av laddningsprocesser (växelström eller likström), noggrannhet gällande laddningsnivåer samt omgivningstemperaturen påverkar dock livslängden. Det här leder oundvikligen till att räckvidden minskar med tiden. Men det betyder inte att gamla batterier ska slängas. Tvärtom, de kan i hög grad bidra till att göra vår helhetsstrategi ännu mer hållbar. Det handlar om så kallade second life-tillämpningar, där vi använder batterier efter deras livslängd i fordonet, t.ex. för lagring av elektricitet. Samtidigt strävar vi efter att återvinna en stor andel av råvarorna under återvinningen. Till exempel kan upp till 97 procent av batteriråvaror som nickel, koppar och litium redan återvinnas i vår pilotanläggning i Salzgitter-fabriken.

Bygg din nya ID. Buzz Cargo

Modern design och innovativ teknik: nya ID. Buzz Cargo imponerar med mångsidiga funktioner som bara väntar på att upptäckas av dig.

Villkor från Volkswagen

1.
ID. Buzz Cargo: Elförbrukning, kombinerad, kWh/100 km: 22,2–20,4 (WLTP). CO₂-utsläpp, kombinerade, g/km: 0.
2.
Bilarna på bild är extrautrustade.
3.
CO2-utsläpp undviks och minskas så långt det är möjligt direkt hos Volkswagen och även leverantörer i tidigare led är skyldiga att undvika och minska utsläppen på motsvarande sätt. För CO2-utsläpp som inte kan undvikas och minskas hos Volkswagen eller genom motsvarande åtgärder i leverantörskedjan kompenseras i samma omfattning genom certifierade klimatskyddsprojekt.
4.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) och Jämtkraft.
5.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli)
6.
Laddning med max. 170 kW DC-laddningseffekt på exempelvis en Ionity-station, med batterivarianten Pro samt vid en omgivande temperatur och en batteritemperatur på ca 23°C och en laddningsnivå vid start på ca 5%.
7.
Fordonet och laddningsstationen måste ha funktionen Plug&Charge.
8.
Inom ramen för garantin och med förbehåll för de villkor som anges i den garanterar Volkswagen AG köparen av ett helt nytt eldrivet BEV-fordon, att batteriets användbara energiinnehåll netto inte kommer att sjunka under 70 % under en period av åtta år (eller upp till 160 000 körda kilometer – beroende på vad som inträffar först).
 • Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, som säljs genom en agentmodell)
 • Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.