Nya VW ID. Buzz

Upptäck nya 
ID. Buzz från Volkswagen

Den elektriska folkabussen är här

Den elektriska folkabussen är här

Pris från
625 000kr (inkl. moms)
Maximal räckvidd (WLTP)
422km1
Laddar från 5% till 80%
30min2
Batterikapacitet
77kWh (netto)
Sittplatser
5st
L|H|B
471|194|190cm
Bagageutrymme
1 121l
Motorstyrka
150kW

ID. Buzz innebär mobilitet för en ny tid

Nu blir den klassiska ikonen folkabuss eldriven och precis som sina föregångare kan du få den i tvåtons lackering. Med en minibuss från Volkswagen får du en riktigt rymlig och säker familjebil med generösa utrymmen för både passagerare och bagage. Med trivsam och lättskött interiör och en mängd uppkopplingsmöjligheter blir varje resa ett behagligt äventyr.

ID. Buzz är den nya generationens mobilitet. Det är den första helt elektriska minibussen från Volkswagen: multifunktionell, fullt uppkopplad och nyutvecklad från grunden. En rymlig elbil för både familj och vänner som fungerar lika bra på motorväg som i stan. Upptäck den visionära designen som kombinerar kompakta dimensioner med rymlighet och innovativ teknik. Upplev en helt ny känsla av flexibilitet med en interiör som delvis är gjord av återvunnet material, omfattande anslutningsmöjligheter och många digitala funktioner, till exempel den smarta ljuslisten ID. Light. Läs mer om den moderna, klimatmedvetna e-mobiliteten i nya ID. Buzz.

Se video från världspremiären den 9 marsOpens an external link

Nya el-minibussen VW ID. Buzz omgiven av en glad familj

Fördelar med en Volkswagen ID. Buzz

  • ID. Buzz är Europas första minibuss (MPV) som utvecklats från grunden som elbil på Volkswagens MEB-plattform. Det innebär att batteriet är installerat djupt ner i golvet, vilket ger mer utrymme inuti bilen och en bättre väghållning.
  • Denna el-minibuss erbjuder gott om plats för en hel familj på fem personer med ställbar soffa bak och ett bagageutrymme på upp till 1.121 liter.
  • 6-sitsig och 7-sitsig elbil för stora familjer kommer senare genom en längre version av ID. Buzz.
  • VW ID. Buzz interiör är helt läderfri och framtagen av återvunnet material i tak-, golv- och sätestextilier.
  • ID. Buzz räckvidd är 422 km och den erbjuder hela 204 hk och en toppfart på 145 km/h. Genom effektiv energiåtervinning, t ex vid inbromsning, kan räckvidden utökas med hela 20-30 %.
  • Eftersom det inte finns någon motor fram erbjuder ID. Buzz en extremt snäv svängradie i klass med den kompakta VW Golf. Det gör att den är otroligt lättmanövrerad även i trånga utrymmen.
  • Andra innovativa funktioner är att ID. Buzz kan lära sig att parkera själv och att du kan använda den förbättrade röststyrningsfunktionen för att styra funktioner som ventilation, radio och navigation.
ID. Buzz Obi-Wan Kenobi

Fantastiska saker börjar med ett leende

Nya ID. Buzz är vår ikon för den elektriska tidsåldern. Vid lanseringen teamade vi ihop oss med några andra fantastiska ikoner: Star Wars-hjältarna. De var entusiastiska från första stund.

ID. Buzz imponerar inte bara med sin unika charm, utan också med toppmodern teknik och en helt ny känsla av rymd. Detta gör bilen till en sympatisk, intelligent följeslagare för varje äventyr. Oavsett vilken galax du befinner dig i.

Galaktiskt helt enkelt

Nya ID. Buzz är mer än bara "high tech" – den är "human tech". En intelligent följeslagare som direkt skapar positiva vibbar med sitt karaktäristiska leende. ID.Buzz kanske inte är en droid, men vi är säkra på att den nyaste medlemmen i ID-familjen kommer att hitta fans på ett ögonblick vart den än åker.

--:--

Design för en ny tid

En hyllning till den första folkabussen, men samtidigt ett elfordon med ett helt eget uttryck. Den iögonfallande designen kombinerar moderna proportioner med innovativ teknik. En tydlig inspiration från folkabussens ikoniska design är varianterna med tvåfärgslack som finns som tillval i fyra olika kombinationer. Stämningsbelysningen med upp till 30 färger som tillval ger en personlig accent på interiören. Tack vare det helt nya konceptet med bekvämt justerbara säten har interiören inte bara mer utrymme och en variabel interiör, utan det är nu också ännu enklare att lasta. Om du vill kan du öppna den elektriska bakluckan (tillval) med en fotrörelse (Easy Open) – utan att ta fram nyckeln ur fickan.  Med sina smarta funktioner, inbjudande interiör och innovativa ljusdesign imponerar nya ID. Buzz på många sätt.

ID. Buzz parkerad framför ett hus med öppen dörr.

Hållbar mobilitet som standard

Tillverkningen av nya ID. Buzz präglas av ett heltäckande hållbarhetskoncept. Den levereras inte bara koldioxidneutral till kunden4, utan också med laddboxen ID. Charger5 som tillval. Om du dessutom laddar din ID. Buzz med Volkswagen förnybar el5 kan du köra lokalt helt koldioxidfritt och klimatmedvetet – upp till 422 kilometer1. Lång räckvidd och lokal körning utan koldioxidutsläpp är vad den nya generationens mobilitet handlar om. Nya ID. Buzz kommer att förändra vårt sätt att förflytta oss och visar oss vägen till en miljömedveten framtid. Tack vare den djurläderfria interiören och användningen av återvunnet material på flera ställen – t.ex. i sätesklädseln, golvbeläggningen och det dekorativa innertaket – förenar den klimatmedveten hållbarhet med hög komfort.

Förarplatsen i ID. Buzz

Upplev morgondagens teknik redan i dag

Ständigt uppkopplad imponerar nya ID. Buzz med många digitala funktioner. Tack vare Car2X kan ID. Buzz dessutom kommunicera med andra trafikanter i närheten. Det innebär att du kan bli informerad i förväg om eventuella olyckor eller trafikstockningar på vägen.6 Med fler än 30 assistanssystem som tillval och god sikt tack vare tillvalet LED-Matrix strålkastare erbjuder nya ID. Buzz en hög nivå av komfort och kvalitet. Med det förinstallerade SIM-kortet är elbilen konstant online, så du kan enkelt hålla alla digitala funktioner uppdaterade med de senaste förbättringarna. Med online-uppdateringar (OTA)7 genom We Connect8 kan mjukvaran för systemen uppdateras bekvämt med en knapptryckning.

En ny sorts rumskänsla

Nya ID. Buzz är en multifunktionell allroundbil – bland annat genom sin smidiga vändradie på cirka elva meter. Den fungerar lika bra på motorvägen som i stadstrafik, med familjen eller med vännerna. Tack vare maximalt utnyttjande av utrymmet erbjuder det helt nyutvecklade och platsbesparande interiörkonceptet gott om benutrymme. Du har många möjligheter att variera hur du vill använda sätena, och även när bilen är fylld med passagerare får du plats med upp till 1121 liters bagage bakom andra sätesraden.9