Nya VW ID. Buzz parkerad framför ett berg

ID. Buzz
Nu är den äntligen här

En helt ny elektrisk familjebil

En helt ny elektrisk familjebil

  • Pris före 1 mars625 000 kr (inkl. moms)
  • Pris från 1 mars646 900 kr (inkl. moms)
  • Maximal räckvidd (WLTP)422 km
   2
  • Laddar från 5% till 80%30 min
   3
  • Batterikapacitet77 kWh (netto)
  • Sittplatser5 st
  1.
  Från-pris exkl tillval. Beställ din ID. Buzz senast 28 februari så undviker du prishöjningen och får prisgaranti på nuvarande prisnivå.

  ID. Buzz innebär mobilitet för en ny tid

  Nu blir den klassiska ikonen folkabuss eldriven och precis som sina föregångare kan du få den i tvåtons lackering. Med en minibuss från Volkswagen får du en riktigt rymlig och säker familjebil med generösa utrymmen för både passagerare och bagage. Med trivsam och lättskött interiör och en mängd uppkopplingsmöjligheter blir varje resa ett behagligt äventyr.

  ID. Buzz är den nya generationens mobilitet. Det är den första helt elektriska minibussen från Volkswagen: multifunktionell, fullt uppkopplad och nyutvecklad från grunden. En rymlig elbil för både familj och vänner som fungerar lika bra på motorväg som i stan. Upptäck den visionära designen som kombinerar kompakta dimensioner med rymlighet och innovativ teknik. Upplev en helt ny känsla av flexibilitet med en interiör som delvis är gjord av återvunnet material, omfattande anslutningsmöjligheter och många digitala funktioner, till exempel den smarta ljuslisten ID. Light. Läs mer om den moderna, klimatmedvetna e-mobiliteten i nya ID. Buzz.

  Läs mer här angående ID. Buzz och klimatbonus

  Se video från världspremiären den 9 marsOpens an external link

  ID. Buzz utsedd till Årets Elbil 2022

  "Med en räckvidd och snabbladdning som gör långkörningen behaglig överträffar ID. Buzz all konkurrens och fyller ett hål i marknaden för eldrivna minibussar och transportbilar. Den har köregenskaper som en personbil – smidig att manövrera både i stan och på långresan – med gott om plats för allt och alla, och erbjuder dessutom högklassig komfort."
   

  Design för en ny tid

  En hyllning till utseendet på den första folkabussen och samtidigt helt unik: finns i fyra tvåfärgade lacker som länkar ihop ID. Buzz uttrycksfulla design och moderna proportioner med innovativ teknik. Tack vare det helt nydesignade konceptet med de bekvämt justerbara sätena erbjuder interiören mer utrymme och flexibilitet, medan den justerbara omgivande belysningen, med upp till 30 färger som tillval, ger en behaglig atmosfär. Med maximal rumslig upplevelse och nyskapande ljusdesign, imponerar nya ID. Buzz på många sätt.

  ID. Buzz I bergen med glidflygare i bakgrunden

  Hållbar mobilitet som standard

  Tillverkningen av nya ID. Buzz präglas av ett heltäckande hållbarhetskoncept. Den levereras inte bara koldioxidneutral till kunden4, utan också med laddboxen ID. Charger5 som tillval. Om du dessutom laddar din ID. Buzz med Volkswagen förnybar el5 kan du köra lokalt helt koldioxidfritt och klimatmedvetet – upp till 422 kilometer2. Lång räckvidd och lokal körning utan koldioxidutsläpp är vad den nya generationens mobilitet handlar om. Nya ID. Buzz kommer att förändra vårt sätt att förflytta oss och visar oss vägen till en miljömedveten framtid. Tack vare den djurläderfria interiören och användningen av återvunnet material på flera ställen – t.ex. i sätesklädseln, golvbeläggningen och det dekorativa innertaket – förenar den klimatmedveten hållbarhet med hög komfort.

  Förarplatsen i ID. Buzz

  Upplev morgondagens teknik redan i dag

  Ständigt uppkopplad imponerar nya ID. Buzz med många digitala funktioner. Tack vare Car2X kan ID. Buzz dessutom kommunicera med andra trafikanter i närheten. Det innebär att du kan bli informerad i förväg om eventuella olyckor eller trafikstockningar på vägen.6 Med fler än 30 assistanssystem som tillval och god sikt tack vare tillvalet LED-Matrix strålkastare erbjuder nya ID. Buzz en hög nivå av komfort och kvalitet. Med det förinstallerade SIM-kortet är elbilen konstant online, så du kan enkelt hålla alla digitala funktioner uppdaterade med de senaste förbättringarna. Med online-uppdateringar (OTA)7 genom We Connect8 kan mjukvaran för systemen uppdateras bekvämt med en knapptryckning.

  Bygg din ID. Buzz

  Nya el-minibussen VW ID. Buzz på en snirklig bergsväg

  Fördelar med en Volkswagen ID. Buzz

  • ID. Buzz är Europas första minibuss (MPV) som utvecklats från grunden som elbil på Volkswagens MEB-plattform. Det innebär att batteriet är installerat djupt ner i golvet, vilket ger mer utrymme inuti bilen och en bättre väghållning.
  • Denna el-minibuss erbjuder gott om plats för en hel familj på fem personer med ställbar soffa bak och ett bagageutrymme på upp till 1.121 liter.
  • 6-sitsig och 7-sitsig elbil för stora familjer kommer senare genom en längre version av ID. Buzz.
  • VW ID. Buzz interiör är helt läderfri och framtagen av återvunnet material i tak-, golv- och sätestextilier.
  • ID. Buzz räckvidd är 422 km och den erbjuder hela 204 hk och en toppfart på 145 km/h. Genom effektiv energiåtervinning, t ex vid inbromsning, kan räckvidden utökas med hela 20-30 %.
  • Eftersom det inte finns någon motor fram erbjuder ID. Buzz en extremt snäv svängradie i klass med den kompakta VW Golf. Det gör att den är otroligt lättmanövrerad även i trånga utrymmen.
  • Andra innovativa funktioner är att ID. Buzz kan lära sig att parkera själv och att du kan använda den förbättrade röststyrningsfunktionen för att styra funktioner som ventilation, radio och navigation.

  Vanliga frågor och svar

  Håll dig uppdaterad om vår satsning på elbilar.

  Anmäl dig till vårt e-nyhetsbrev.

  e-mobilitet

  Leveransen av ID. Buzz är koldioxidneutral, vi erbjuder klimatmedveten användning av elbilen genom laddboxen ID. Charger med möjlighet att ladda med Volkswagen förnybar el.

  Tekniska data

  Här hittar du all information om ID. Buzz mått, vikt, lastförmåga, vändradie, batteri- och motorfakta med mera.

  Utrustning och paket

  Gör din ID. Buzz ännu mer utmärkande och användbar. Här kan du välja mellan flera tillval, inklusive kompletta utrustningspaket.

  Se Volkswagen Personbilars övriga program av elbilar och laddhybrider

  Upptäck alla modeller inom familjen ID.

  Villkor från Volkswagen

  2.
  Räckvidd för eldrift uppmätt i laboratorier enligt det harmoniserade testförfarandet för lätta fordon (WLTP) i den mest räckviddseffektiva utrustningsvarianten av den nya ID. Buzz Pro. Det faktiska WLTP-värdet för räckvidden kan skilja sig åt beroende på utrustning. Den faktiska räckvidden för en eldriven bil varierar i praktiken beroende på körstil, hastighet, användning av komfort- och extrautrustning, utomhustemperatur, antal passagerare, mängden last och höjdskillnader i terrängen.
  3.
  Laddning med max. 170 kW DC-laddningseffekt på exempelvis en Ionity-station, med batterivarianten Pro samt vid en omgivningstemperatur och batteritemperatur på ca 23 °C och en laddningsnivå vid start på ca 5 %.
  4.
  CO2-utsläpp undviks och minskas så långt det är möjligt direkt hos Volkswagen. Leverantörer i tidigare led är skyldiga att undvika och minska utsläppen på samma sätt. För CO2-utsläpp som inte kan undvikas eller minskas inom Volkswagen eller genom motsvarande åtgärder i leverantörskedjan, kompenseras för i motsvarande grad genom certifierade klimatskyddsprojekt.
  5.
  Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) och Jämtkraft.
  6.
  Inom systemets begränsningar.
  7.
  Förutsättningen för att kunna använda online-uppdateringar är att fordonet är uppkopplat och att det finns en anslutning till Internet. Det krävs också ett giltigt We Connect-avtal.
  8.

  För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in på We Connect med ett användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat We Connect- eller We Connect Plus-avtal tecknas online med Volkswagen AG. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig att registrera fordonet här på hemsidan eller via appen Volkswagen We Connect” (tillgänglig i App Store och Google Play Store) för att använda tjänsterna under hela den avtalade kostnadsfria perioden.

  Användningen av de mobila onlinetjänsterna från We Connect möjliggörs via en inbyggd internetanslutning. De uppkomna kostnaderna för datatrafik inom Europa betalas av Volkswagen AG inom ramen för nätverkstäckningen, med undantag för enskilda In-Car-appar. För användning av enskilda In-Car-appar och WLAN-hotspot kan avgiftsbelagda datapaket erhållas från den externa mobiloperatören Cubic Telecom och användas inom nätverkets täckningsområde i många europeiska länder. Information om villkor, priser och länder som stöds finns på vw.cubictelecom.com. Alternativt är det möjligt att använda en mobil enhet (t.ex. en smart mobiltelefon) som WLAN-hotspot. I detta fall är motsvarande tjänster endast tillgängliga med ett befintligt eller separat ingånget mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör och endast inom respektive mobiltelefonnäts täckning. Beroende på ditt mobiltelefonavtal och i synnerhet när du arbetar utomlands kan extra kostnader (t.ex. roamingavgifter) uppstå på grund av datautbyte via Internet.

  För att använda den kostnadsfria appen We Connect behöver du en smart mobiltelefon med ett lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med dataalternativ samt ett befintligt eller separat tecknat mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör.

  Tillgängligheten till de enskilda We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna som beskrivs i paketen kan variera beroende på land och är beroende av både fordonet och utrustningen. Tjänsterna är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan ändras i innehåll eller avbrytas under avtalsperioden. Mer information finns på connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagen-återförsäljare. För information om villkor för mobiltelefoni, kontakta din mobiloperatör.

  Samtidig användning av We Connect och We Connect Fleet är inte tillåten.

  • Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, som säljs genom en agentmodell)
  • Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.