Tvåtonslackerad VW ID. Buzz i grönt och vitt står parkerad vid en stenig sluttning uppe i bergen
1,2
Nya ID. Buzz

Tekniska data

Nya ID. Buzz

Tekniska data

Rymlig, funktionell, nyskapande och framåtblickande: nya ID. Buzz är en allroundbil för vardagens alla utmaningar – oavsett om du kör privat eller i jobbet. De tekniska uppgifterna för nya ID. Buzz är övertygande. Här hittar du alla viktiga siffror för mått och andra data, från karossen till den elektriska drivningen.

Mått, vikt och lastförmåga – tekniska data om ID. Buzz

Måttskisser av VW ID. Buzz

Fordonslängd

4.712 mm

Fordonslängd med dragkrok

4.837 mm

Fordonsbredd utan backspeglar

1.985 mm

Fordonsbredd med backspeglar

2.212 mm

Fordonshöjd

1.927-1.951 mm

Lasthöjd, 5-sits

1.180 mm

Invändig höjd

Fri höjd, första sätesraden: 1.032 mm
Fri höjd, andra sätesraden: 1.044 mm

Öppningsbredd skjutdörr

757 mm

Normalt axelavstånd

2.989 mm

Maximalt bagageutrymme

1.121 liter (bakom andra sätesraden),

2.123 liter (bakom första sätesraden, andra sätesraden nerfälld och maximalt framskjuten)

Maximal bredd bagageutrymme

1.217 mm

Lasttröskelhöjd

632 mm

Baklucka, bredd x höjd

1.275 x 1.096 mm

Maximal släpvagnslast

1000 kg (bromsad, vid 12 % stigning)
750 kg (obromsad)

Maximal öppningsbredd, baklucka

1.275 mm

Maximal öppningshöjd baklucka

1.096 mm

Fordonshöjd med öppen baklucka

2.187 mm (mekanisk baklucka),

2.201 mm (elektrisk baklucka)

Minsta vändradie

11,1 m

Tjänstevikt

2.477 kg inkl. förare

Totalvikt

3.000 kg

4.712 mm

3.
 ID. Buzz enligt fabrikens lägsta specifikation, inkl förare på 68 kg.

Med högteknologisk eldrift in i framtiden

Innovativa ID. Buzz är praktisk i vardagen, dynamisk och koldioxidneutral4. Elmotorn som är utrymmessnålt placerad baktill har en maximal effekt på 150 kW och topphastighet på 145 km/h. Batteriet med 77 kWh energiinnehåll netto säkerställer att du kan köra upp till 422 kilometer5 utan att behöva ladda. Därmed klarar den nästan alla utmaningar i vardagen, både privat och i jobbsammanhang. Miljömedveten, helt elektrisk och robust – ID. Buzz sätter nya standarder för Volkswagen Transportbilar.

En grönvit VW ID. Buzz kör uppför en snirklig bergsväg
  • Batteri och laddning

    Snabbladdning, god räckvidd och smarta laddningslösningar. Högspänningsbatteriet av litium-jon-typ som är monterat i golvet på ID. Buzz har ett energiinnehåll netto på 77 kWh (82 kWh brutto). Med fulladdat batteri kan du köra upp till 422 kilometer utan att stanna för laddning5. Den maximala laddningseffekten för snabbladdning (likström) är upp till 170 kW. Med den laddningskapaciteten tar det bara cirka 30 minuter att ladda batteriet från 5 % till 80 %6. Laddningen har blivit ännu enklare, tack vare Plug & Charge7, då du bara behöver koppla in laddningskabeln så börjar laddningen automatiskt. Med den här tekniken lagras dina autentiseringsuppgifter en första gång i bilen och laddningsstationen känner sedan automatiskt igen vem du är. Tekniken har delvis funnits tillgänglig från 2022 och byggs ut successivt via en ISO-certifierad standard. Så du kommer att kunna använda fler och fler Plug & Charge7-laddningsstationer i framtiden. Strömtillförseln via vanlig laddning (växelström), i till exempel laddboxar i hemmet, som exempelvis ID. Charger8, är högst 11 kW.

  • Elmotor

    Den innovativa elmotorn är integrerad i bakaxeln med platsbesparande drivning vilket gör nya ID. Buzz smidig och lättkörd. Den maximala effekten på 150 kW och konstant vridmoment på 310 Nm, ger en acceleration till 100 km/h på 10,2 sekunder och gör att den mångsidiga elbilen kan dra släp på upp till 1 000 kg utan problem (med dragkrok som tillval). ID. Buzz har också en låg tyngdpunkt eftersom batteriet är placerat långt ner i det så kallade sandwichgolvet. Tack vare en vändradie på bara 11,09 meter är den också lätt att manövrera genom de smala gatorna i stan.

Bygg din nya ID. Buzz

Modern design och innovativ teknik: nya ID. Buzz imponerar med mångsidiga funktioner som bara väntar på att upptäckas av dig.

Världspremiär
ID. Buzz med 7 säten

En längre version av ID. Buzz har visats upp för omvärlden. Världspremiären i USA var startskottet för den efterlängtade nya versionen av ID. Buzz. Säljstarten i Europa väntas ske under första halvåret 2024.

Upptäck mer om ID. Buzz

Köp ID. Buzz med snabb leverans

Välj bara en lagerbil och bestäm hos vilken Volkswagen Partner du vill hämta den. 

Höjdpunkter

En klassisk ikon i ett helt nyutvecklat elektriskt utförande – möt den moderna folkabussen ID. Buzz!

Villkor från Volkswagen

1.
ID. Buzz Pro: Elförbrukning, kombinerad, kWh/100 km: 21,7-20,6. CO₂-utsläpp kombinerade, g/km: 0. Inga NEDC förbruknings- eller utsläppsvärden finns tillgängliga för denna bil, endast WLTP. Förbrukning och CO₂-utsläpp i intervaller beroende på vald utrustningsnivå.
2.
Bilarna på bild är extrautrustade.
4.
CO2-utsläpp undviks och minskas så långt det är möjligt direkt hos Volkswagen. Leverantörer i tidigare led är skyldiga att undvika och minska utsläppen på samma sätt. För CO2-utsläpp som inte kan undvikas eller minskas inom Volkswagen eller genom motsvarande åtgärder i leverantörskedjan, kompenseras i motsvarande grad genom certifierade klimatskyddsprojekt.
5.
Räckvidd för eldrift uppmätt i laboratorier enligt det harmoniserade testförfarandet för lätta fordon (WLTP) i den mest räckviddseffektiva utrustningsvarianten av den nya ID. Buzz Pro. Det faktiska WLTP-värdet för räckvidden kan skilja sig åt beroende på utrustning. Den faktiska räckvidden för en eldriven bil varierar i praktiken beroende på körstil, hastighet, användning av komfort- och extrautrustning, utomhustemperatur, antal passagerare, mängden last och höjdskillnader i terrängen.
6.
Laddning med max. 170 kW DC-laddningseffekt, på exempelvis en Ionity-station, med batterivarianten Pro samt vid en omgivningstemperatur och batteritemperatur på ca 23 °C och en laddningsnivå vid start på ca 5 %.
7.
Fordonet och laddningsstationen måste ha funktionen Plug&Charge.
8.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, som säljs genom en agentmodell)
Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.