En grönvit VW Id Buzz 7-sits laddas med en ID. Charger laddbox

Volkswagen
ID. Buzz som 7-sits

Världspremiär för en ny längre ID. Buzz med 7-sits

En längre version av ID. Buzz har visats upp för omvärlden. Världspremiären i USA var startskottet för den efterlängtade nya versionen av ID. Buzz. Säljstarten i Europa väntas ske under första halvåret 2024.

Mer utrymme, prestanda och räckvidd. Med en längd på nästan fem meter och upp till sju platser är den långa ID. Buzz den perfekta bilen för alla som behöver många sittplatser och ett generöst lastutrymme. Den extra längden skapar plats för en tredje sätesrad och för ett nytt och större 86 kWh batteri (nettokapacitet) och därmed för ännu mer räckvidd. På vintern ökar en ny värmepump effektiviteten. Dessutom kommer ID. Buzz att erbjudas med en 210 kW elmotor (286 hk) som gör 0-100 km/h på 7,9 sekunder. Och det är inte allt - en fyrhjulsdriven version (GTX) med en effekt på 250 kW (339 hk) kommer också erbjudas lite senare. ID. Buzz GTX kommer kunna avverka 0 till 100-sprinten på bara 6,4 sekunder.

Panoramaglastaket "Smart Glass"
En himmel på fyra hjul

Panoramaglastaket "Smart Glass" har fått en helt ny design. Med en genomskinlig yta på 1,5 m2 (1540 x 930 mm) är detta det största glastaket av alla Volkswagen-modeller. Takets transparenta yta sträcker sig över hela första och andra sätesraden. Med hjälp av ett pekreglage (i taket ovanför föraren och passageraren) eller via röstassistent kan det "smarta glaset" växlas elektriskt från transparent till dimmat, och vice versa. I fullt tonat läge är taket helt ogenomskinligt men ändå behagligt ljust och ger känslan av ett frostat glas och håller samma färgton som taket i övrigt. 

Familj i baksätet på rymliga VW ID Buzz

En tredje sätesrad
Fem- sex- eller sjusitsig

ID. Buzz med lång hjulbas är ett av få elfordon som lätt kan svälja skärmflygningsutrustning (upp till 2 469 liters lastvolym) eller köra ett halvt fotbollslag till en bortamatch med sportväskor och bollar. Beroende på konfiguration kan denna ID. Buzz användas som femsitsig (2/3), sexsitsig (2/2/2) med individuella säten och armstöd i andra sätesraden eller som sjusitsig (2/3/2). Det främre passagerarsätet, de yttre sätena på andra raden samt sätena på den tredje raden är utrustade med ISOFIX- och Top Tether-förankringar för barnstolar som standard.

En grönvit VW ID Buzz med lång hjulbas står parkerad vid en utstikt

Kör längre, längre
Nytt batteri, längre räckvidd

Tack vare det ett nytt litium-jon-högspänningsbatteri på 86 kWh (nettokapacitet) så får ID. Buzz med lång hjulbas upp till 474 km räckvidd (WLTP). Ett nytt värmehanteringssystem, inkl. en högeffektiv värmepump, gör att det går åt mindre energi från högspänningsbatteriet för att värma kupén. Det nya batteriet ger inte bara längre räckvidd, bilen går även snabbare (topphastighet 160 km/h) och har ett vridmoment på 550 Nm. Mer acceleration, mer kraft och en dragvikt 1 000 kg. Batteriet kan laddas vid snabbladdningsstationer (DC) med en laddningskapacitet på upp till 200 kW. På bara 25 minuter laddas det stora batteriet från 10 till 80 procent.

Familjebussen VW ID. Buzz 7 sits i grön-vit lack sedd ovanifrån
Man och kvinna har parkerat sin grön-vita VW ID. Buzz 7 sits vid en rastplats

Vanliga frågor och svar

Kan du inte vänta?
Upptäck ID. Buzz som 5-sits
med normalt axelavstånd

Höjdpunkter

En klassisk ikon i ett helt nyutvecklat elektriskt utförande – möt den moderna folkabussen ID. Buzz!

Tekniska data

Här hittar du all information om ID. Buzz mått, vikt, lastförmåga, vändradie, batteri- och motorfakta med mera.

Köp ID. Buzz med snabb leverans

Ta en titt bland våra lagerbilar om du vill ha en snabb leverans av din ID. Buzz. Du väljer själv vilken av våra 97 återförsäljare/agenter du önskar få den levererad från.