ID. Buzz står och laddas intill ett hus.
1,2
e-mobilitet

Vårt mål: ett helhetserbjudande för hållbar mobilitet

e-mobilitet

Vårt mål: ett helhetserbjudande för hållbar mobilitet

Vi vill göra mobiliteten effektivare, renare och mer hållbar ur ett helhetsperspektiv. Nya ID. Buzz är ett bra exempel på vårt arbetssätt. Därigenom bidrar vi till att göra övergången till klimatmedveten e-mobilitet mer attraktiv och tack vare omfattande tjänster från Volkswagenkoncernen kan vi erbjuda våra kunder nästan allt som behövs, från moderna elbilar till intelligenta laddningslösningar och hållbar återvinning.

Innovativ mobilitet med ID. Buzz

ID. Buzz sedd framifrån utanför ett hus.

E-mobilitet i 360 grader

Klimatförändringen är en av vår tids största och viktigaste utmaningar. Därför har vi åtagit oss att följa klimatavtalet från Paris och satt upp ambitiösa mål. Vi tar ansvar för hela värdekedjan för våra fordon och vill vara ett koldioxidneutralt företag 2050. Nya ID. Buzz är den första Volkswagenbussen som har utvecklats från grunden som en elbil – från första skiss till sista komponenten. Vår 360-gradersstrategi för mobiliteten gäller hela kretsloppet genom produktion, användningsfas och återvinning. Vi kan bara nå våra mål genom att agera på ett övergripande hållbart sätt. Därför är inte bara leveransen av ID. Buzz koldioxidneutral,3 vi erbjuder även klimatmedveten användning av elbilen genom laddboxen ID. Charger4 med möjlighet att ladda med Volkswagen förnybar el4. Det är på det sättet våra elfordon har möjlighet att på ett hållbart sätt förändra både företagande och mobilitet i stort.

 • Laddboxen ID. Charger

  Bekväm laddning hemma med din egen laddbox

  En elbil behöver ett hållbart system som är anpassat till din mobilitet. För att kunna ladda bekvämt hemma kan du installera ID. Charger4, som är en smart och kraftfull laddbox. Connect- och Pro-modellerna kan anslutas till internet och även fjärrstyras via en app. Ditt system kan kompletteras med Volkswagen förnybar el4, fossilfri grön el för ditt hem. Det innebär att du kan köra din ID. Buzz ännu mer klimatmedvetet.

 • ID. Buzz laddas på en laddningsstation.

  Ladda under resan, både bekvämt och flexibelt

  Har du en bil med förbränningsmotor måste du åka till bensinstationen för att tanka, men med nya ID. Buzz kan du ladda den när den ändå står parkerad. Till exempel vid en laddningsplats på jobbet, en publik laddningsstation på motorvägen, utanför snabbköpet eller i ett parkeringshus. Den maximala laddningseffekten för vanlig laddning (växelström) är 11 kW. Vid snabbladdning (med likström) – till exempel på motorvägen – tar det cirka 30 minuter5 att ladda batteriet från 5 % till 80 %, med maximal laddningseffekt på upp till 170 kW. Laddningsprocessen har blivit ännu enklare med Plug & Charge.6 Du behöver bara koppla in laddningskabeln så påbörjas laddningen. Med den här tekniken lagras dina autentiseringsuppgifter vid ett tillfälle i bilen. Därefter känner laddningsstationen automatiskt igen vem du är, vilket förstås ger en bekvämare hantering. Tekniken har delvis varit tillgänglig från 2022 och kommer att införas gradvis via en ISO-certifierad standard så att du kan använda fler och fler laddningsstationer med Plug & Charge6 i framtiden. Om Plug & Charge6 inte är möjligt kan du fortsätta att använda laddningskortet We Charge4 eller med We Charge-funktionen i appen We Connect ID.7 för att starta laddningsprocessen. Faktureringen sker automatiskt, bekvämt och transparent. Du kan även använda ett We Charge-kort för att få tillgång till totalt över 400 000 laddningsstationer i Europa inklusive IONITY, Europas största snabbladdningsnätverk. På så sätt kan du komma fram avslappnad överallt med ID. Buzz.

Batterier och återvinning: Garanterat hållbart

Till skillnad från förbränningsmotorer behöver elmotorer inte underhåll i samma utsträckning, eftersom flera av förslitningsdelarna (som exempelvis kamremmen) helt enkelt inte längre finns i bilen och det inte heller finns behov av oljebyte. Detta ger längre serviceintervaller, och alltså färre besök på verkstaden och lägre underhållskostnader. Moderna elbilar som nya ID. Buzz har en grundkonstruktion som klarar långvarig drift. Men en viktig fråga är förstås hur länge batteriet håller, och där ger vi dig ett betryggande svar. Högspänningsbatteriet av litium-jon-typ i ID. Buzz är effektivt och har en hög energitäthet. Batteriet är också underhållsfritt, har hög cykelstabilitet och låg självurladdning. Faktorer som antal och typ av laddningsprocesser (växelström eller likström), noggrannhet med laddningsnivåer och omgivningstemperatur påverkar dock livslängden. Det gör att batteriet oundvikligen åldras med tiden och räckvidden påverkas. 

 

Men med nya ID. Buzz kan du vara säker på hög kvalitet och vi garanterar ett användbart energiinnehåll i högspänningsbatteriet på minst 70 % i åtta år eller upp till 160 000 kilometer8. Gamla batterier hamnar dock inte i soporna. Tvärtom kan de i hög grad bidra till att göra vår helhetsstrategi ännu mer hållbar. Genom så kallade second life-tillämpningar, använder vi batterier för andra ändamål efter deras livslängd i elbilarna, till exempel för lagring av elektricitet. Samtidigt strävar vi efter att återvinna en stor andel av råvarorna under återvinningen. Till exempel kan upp till 97 procent av batteriråvaror som nickel, koppar och litium redan återvinnas i vår pilotanläggning i Salzgitter-fabriken.

Bygg din nya ID. Buzz

Modern design och innovativ teknik: nya ID. Buzz imponerar med mångsidiga funktioner som bara väntar på att upptäckas av dig.

Villkor från Volkswagen

1.
ID. Buzz Pro: Elförbrukning, kombinerad, kWh/100 km: 21,7-20,6. CO₂-utsläpp kombinerade, g/km: 0. Inga NEDC förbruknings- eller utsläppsvärden finns tillgängliga för denna bil, endast WLTP. Förbrukning och CO₂-utsläpp i intervaller beroende på vald utrustningsnivå.
2.
Bilarna på bild är extrautrustade.
3.
CO2-utsläpp undviks och minskas så långt det är möjligt direkt hos Volkswagen och även leverantörer i tidigare led är skyldiga att undvika och minska utsläppen på motsvarande sätt. För CO2-utsläpp som inte kan undvikas och minskas hos Volkswagen eller genom motsvarande åtgärder i leverantörskedjan kompenseras i samma omfattning genom certifierade klimatskyddsprojekt.
4.
Ett erbjudande från Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) och Jämtkraft.
5.
Laddning med max. 170 kW DC-laddningseffekt på exempelvis en Ionity-station, med batterivarianten Pro samt vid en omgivningstemperatur och batteritemperatur på ca 23 °C och en laddningsnivå vid start på ca 5 %.
6.
Fordonet och laddningsstationen måste ha funktionen Plug&Charge.
7.

För att använda We Connect-tjänsterna behöver du ett Volkswagen ID-användarkonto och måste logga in på We Connect med ditt användarnamn och lösenord. Dessutom måste ett separat We Connect- eller We Connect Plus-avtal tecknas online med Volkswagen AG. För We Connect Plus har du 90 dagar på dig att registrera fordonet här på hemsidan eller via appen Volkswagen We Connect” (tillgänglig i App Store och Google Play Store) för att använda tjänsterna under hela den avtalade kostnadsfria perioden.

Användningen av de mobila onlinetjänsterna från We Connect möjliggörs via en inbyggd internetanslutning. De uppkomna kostnaderna för datatrafik inom Europa betalas av Volkswagen AG inom ramen för nätverkstäckningen, med undantag för tjänsterna ”Streaming & Internet” och In-Car-appar i bilen. För användning av ”Streaming & Internet”-tjänsterna, In-Car-appar och WLAN-hotspot kan avgiftsbelagda datapaket erhållas från den externa mobiloperatören Cubic Telecom och användas inom nätverkets täckningsområde i många europeiska länder. Information om villkor, priser och länder som stöds finns på vw.cubictelecom.com. Alternativt är det möjligt att använda webbradio och medieströmning via en mobil enhet (t.ex. en smart mobiltelefon) som kan fungera som en mobil WLAN-hotspot. I detta fall är motsvarande tjänster endast tillgängliga med ett befintligt eller separat ingånget mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör och endast inom respektive mobiltelefonnäts täckning. Beroende på ditt mobiltelefonavtal, och i synnerhet när du arbetar utomlands, kan extra kostnader (t.ex. roamingavgifter) uppstå vid utbyte av data via Internet.

För att använda den kostnadsfria appen We Connect krävs en smart mobiltelefon med ett lämpligt iOS- eller Android-operativsystem och ett SIM-kort med dataalternativ med ett befintligt eller separat ingånget mobiltelefonavtal mellan dig och din mobiloperatör.  Tillgängligheten till de enskilda We Connect- och We Connect Plus-tjänsterna som beskrivs i paketen kan variera beroende på land och är beroende av både fordonet och utrustningen. Tjänsterna är tillgängliga under den avtalade avtalsperioden och kan ändras i innehåll eller avbrytas under avtalsperioden. Mer information finns på connect.volkswagen-we.com och hos din Volkswagen-återförsäljare. För information om villkor för mobiltelefoni, kontakta din mobiloperatör.

Samtidig användning av We Connect och We Connect Fleet är förbjuden.

8.
Inom ramen för garantin och med förbehåll för de villkor som anges i den, garanterar Volkswagen AG köparen av ett helt nytt eldrivet BEV-fordon att batteriets användbara nettoenergiinnehåll inte kommer att sjunka under 70 % under en period av åtta år (eller upp till 160 000 körda kilometer – beroende på vad som inträffar först).
 • Samtliga priser är exkl. moms, om inget annat anges. Varje Volkswagen-återförsäljare är fri att sätta sina egna priser (undantaget ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, som säljs genom en agentmodell)
 • Volkswagen Transportbilar reserverar sig för eventuella felskrivningar.