En röd VW ID. Buzz GTX fyrhjulsdriven elbil står parkerad

Fyrhjulsdriven elbil
ID. Buzz GTX

  • SäljstartSommaren 2024
  • Batterikapacitet (netto)79 / 86 kWh
  • Motor250 kW / 340 hk

Världspremiär för
Volkswagen ID. Buzz GTX 

Den mest kraftfulla folkabussen någonsin

Nya ID. Buzz GTX är den starkaste serietillverkade folkabussen hittills, under dess snart 75-åriga historia. Med sina 250 kW / 340 hk accelererar den från 0-100 på 6,5 sekunder. Men det är inte bara prestandan på vägen som gör att ID. Buzz GTX sticker ut – den helt nya röstassistenten IDA lanseras med chat GPT-integration (AI/artificiell intelligens). 

Silver och röd VW ID Buzz GTX står parkerad i en trädgård

Två axelavstånd och två batterier

ID. Buzz GTX kommer att lanseras i två versioner: med standardaxelavstånd och ett nytt 79 kWh-batteri (bruttoenergiinnehåll 84 kWh) och med förlängt axelavstånd i kombination med ett nytt 86 kWh-batteri (brutto 91 kWh). Båda GTX-versionerna är smidiga och kan accelerera från stillastående till 100 km/h på cirka 6,5 sekunder enligt prognoserna.

Röd VW ID Buzz GTX står parkerad på en innergård

Fyrhjulsdrift som standard

ID. Buzz GTX är utrustad med elektriska drivmotorer på både fram- och bakaxeln och tillsammans bildar de fyrhjulsdriftsystemet 4MOTION. Det ger stora dragkraftsfördelar, särskilt vid körning med släpvagn på vått eller löst underlag.

Interiören i nya VW ID Buzz GTX

Ny hård- och mjukvara plus chat GPT

Nyheter omfattar exempelvis head up-display med projicerad information i framrutan (tillval) och nästa generations infotainmentsystem (standard) med ny menynavigering och grafik samt snabb processorkraft. Systemets pekskärm är nu 12,9 tum i stället för 12,0 tum och en annan nyhet är att pekskärmen för temperatur- och volymreglering nu är belyst för bättre synlighet i mörker.

Vanliga frågor och svar

Kan du inte vänta?
Upptäck ID. Buzz som 5-sits
med normalt axelavstånd

Höjdpunkter

En klassisk ikon i ett helt nyutvecklat elektriskt utförande – möt den moderna folkabussen ID. Buzz!

Tekniska data

Här hittar du all information om ID. Buzz mått, vikt, lastförmåga, vändradie, batteri- och motorfakta med mera.

Köp ID. Buzz med snabb leverans

Ta en titt bland våra lagerbilar om du vill ha en snabb leverans av din ID. Buzz. Du väljer själv vilken av våra 97 återförsäljare/agenter du önskar få den levererad från.