En röd VW ID. Buzz GTX fyrhjulsdriven elbil står parkerad

Fyrhjulsdriven elbil
ID. Buzz GTX

  • SäljstartSommaren 2024
  • Batterikapacitet (netto)79 / 86 kWh
  • Motor250 kW / 340 hk

Världspremiär för
Volkswagen ID. Buzz GTX 

Den mest kraftfulla folkabussen någonsin

Nya ID. Buzz GTX är den starkaste serietillverkade folkabussen hittills, under dess snart 75-åriga historia. Med sina 250 kW / 340 hk accelererar den från 0-100 på 6,5 sekunder. Men det är inte bara prestandan på vägen som gör att ID. Buzz GTX sticker ut – den helt nya röstassistenten IDA lanseras med chat GPT-integration (AI/artificiell intelligens). 

Silver och röd VW ID Buzz GTX står parkerad i en trädgård

Två axelavstånd och två batterier

ID. Buzz GTX kommer att lanseras i två versioner: med standardaxelavstånd och ett nytt 79 kWh-batteri (bruttoenergiinnehåll 84 kWh) och med förlängt axelavstånd i kombination med ett nytt 86 kWh-batteri (brutto 91 kWh). Båda GTX-versionerna är smidiga och kan accelerera från stillastående till 100 km/h på cirka 6,5 sekunder enligt prognoserna.

Röd VW ID Buzz GTX står parkerad på en innergård

Fyrhjulsdrift som standard

ID. Buzz GTX är utrustad med elektriska drivmotorer på både fram- och bakaxeln och tillsammans bildar de fyrhjulsdriftsystemet 4MOTION. Det ger stora dragkraftsfördelar, särskilt vid körning med släpvagn på vått eller löst underlag.

Interiören i nya VW ID Buzz GTX

Ny hård- och mjukvara plus chat GPT

Nyheter omfattar exempelvis head up-display med projicerad information i framrutan (tillval) och nästa generations infotainmentsystem (standard) med ny menynavigering och grafik samt snabb processorkraft. Systemets pekskärm är nu 12,9 tum i stället för 12,0 tum och en annan nyhet är att pekskärmen för temperatur- och volymreglering nu är belyst för bättre synlighet i mörker.

Vanliga frågor och svar

Äntligen här
ID. Buzz 7-sits

Med 25 centimeters längre axelavstånd mäter nya versionen av ID. Buzz 496 cm på längden och rymmer också ett större batteri på netto 86 kWh. Som standard i Sverige är bilen sjusitsig och med fällt baksäte och urplockade stolar på tredje raden blir lastvolymen hela 2 469 liter. Beställ långa ID. Buzz redan idag.

Kan du inte vänta?
ID. Buzz som 5-sits
finns med snabb leverans

Höjdpunkter

En klassisk ikon i ett helt nyutvecklat elektriskt utförande – möt den moderna folkabussen ID. Buzz!

Tekniska data

Här hittar du all information om ID. Buzz mått, vikt, lastförmåga, vändradie, batteri- och motorfakta med mera.

Spara upp till 1 765 kr/mån1
när du leasar ID. Buzz

Just nu har vi ett extra bra erbjudande på nya lagerbilar av 5-sitsiga ID. Buzz. En elektrisk ikon med imponerande räckvidd. Dessutom till snabb leverans och extra mycket bil för pengarna.