Om situationen i Ukraina

Information till våra kunder

Bästa kund, 
Europa har drabbats av ett krig som leder till stort mänskligt lidande för medborgarna i Ukraina, vare sig dom är kvar i landet eller tvingats på flykt. Vi i resten av Europa behöver fortsätta våra humanitära insatser och stå upp för fred och solidaritet.

Förutom att hantera den mänskliga tragedin så har det på grund av kriget uppstått störningar i våra produktionskedjor. Det finns cirka 40 000 underleverantörer till Volkswagen-koncernen spridda runt om i världen. I Ukraina har våra underleverantörer tillverkning av kabelsatser och olika andra elektroniska komponenter. Under rådande förhållanden är det inte svårt att förstå att denna produktion påverkats. Produktionen i Volkswagen Transportbilars europeiska fabriker stod stilla under några veckor i mars, men har sedan dess kunnat återupptas igen.

Vi och våra underleverantörer arbetar nu vidare med att minimera de produktionsstörningar som uppstått som en följd av kriget. Dock kan situationen fortfarande leda till att beställda bilar kan få sina planerade produktionsveckor framflyttade. Vi kan inte annat än beklaga och be om ursäkt för den uppstådda situationen. Även om det fortsatt är svårt att lämna konkreta besked i alla produktionsfrågor, så håller vi löpande kontakt med våra återförsäljare och ger dem den bästa tillgängliga informationen. Har du frågor kring din beställda bil, kolla med din återförsäljare vad den senaste statusen är.

Med vänliga hälsningar
Helmut Löb
Chef Volkswagen Transportbilar Sverige

Svar på några av de vanligaste frågeställningarna just nu: