ID. Buzz Cargo med Sweden Rock Edition emblem i nackskyddet
Nyheter

Succé för ID. Buzz Cargo på Sweden Rock

2024-06-05

Ingen annan svensk stor festival har funnits lika länge som Sweden Rock. 2023 firade festivalen 30 år. År 2024 är Volkswagen Transportbilar med för tredje året och visar upp ett urval av sina bilar. 

Och Volkswagen är i gott sällskap. Det fullkomligt osar av hårdrock på Sweden Rock Festival i Norje utanför Sölvesborg i Blekinge. Billeverantören har en stor monter där de visar upp sina senaste modeller och utför även andra aktiviteter kring sitt partnerskap.   

–  Till årets festival har vi byggt 150 unika ID. Buzz Cargo Sweden Rock Edition som vi erbjuder ut till försäljning nu inför festivalen. Hårdrockfans kan köpa en svart bil med specialsydd läderklädsel och mycket extra utrustning. Sweden Rock-logga finns på flera ställen, bland annat på nackstödet och som projicerande ljus från ytterbackspeglarna ner i backen när man öppnar bildörren, berättar Alexander Dahlin, PR & Marketing, Volkswagen Transportbilar.

Till årets festival har vi byggt 150 unika ID. Buzz Cargo Sweden Rock Edition
Alexander Dahlin
PR & Marketing
Volkswagen Transportbilar

Genom åren har många av världens största hårdrocksband spelat på Sweden Rock:  
Iron Maiden, Kiss, Black Sabbath, Guns n' Roses, Rush, Judas Priest, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Accept, Alice Cooper, Soundgarden, Mötley Crüe, Scorpions, ZZ Top, Europe, Motörhead och många fler.

– Vi träffar väldigt många av våra befintliga och potentiella kunder på Sweden Rock Festival. Eftersom festivalbesökarna spenderar många timmar på festivalområdet så har de ofta tid att stanna till och titta på våra bilar och prata med personalen i vår monter. Vi möter kunderna när de är på sitt bästa humör, så det blir väldigt avspänt och trevligt.

Volkswagen Transportbilars monter på Sweden Rock 2023

Vad har ni haft för spännande premiärvisningar på Sweden Rock Festival?

– 2022 kunde vi visa upp ID. Buzz och ID. Buzz Cargo för en av de första gångerna i Sverige. Vi visade också vårt camperprogram med Caddy California, California och Grand California det året. 2023 hade vi Sverigepremiär för helt nya Amarok. 

Vad visar ni i år? 

– I år, 2024, kommer vi visa upp nya långa 7-sitsiga ID. Buzz som vi öppnar för beställning ungefär samtidigt som festivalen går av stapeln. Självklart har vi också med en av de 150 stycken ID. Buzz Cargo Sweden Rock Edition som vi har byggt. Vi visar också bland annat vår Grand California och Amarok igen. Dessutom så kommer vi att använda vår ID. Buzz Cargo som vi har byggt om till en kaffebar i festivalens VIP-område där besökarna kan köpa kaffe. Alla intäkter från ”Kaffebuzzen” kommer oavkortat att gå till Missing People.

Och vilka förväntningar har du på årets mässa?

– Förutom att vi hoppas att Missing People kommer få ett rejält tillskott i sin kassa för att bedriva sin ideella verksamhet så hoppas vi kanske allra mest på fint väder, bra konserter och glada och nöjda festivalbesökare. Då kommer våra monterbesökare att vara som mest positiva till oss på Volkswagen Transportbilar och våra produkter. 

Hur många från VW är det förresten som jobbar totalt, inför och under Sweden Rock?

– Det är förstås en hel del arbete med att planera och genomföra detta event. Det största lasset dras av vår regionchef Anneli Jansson och Din Bil:s marknadskoordinator Petra Zielinski. Sedan har vi en trogen och återkommande monterpersonal som består av i huvudsak bilsäljare från olika återförsäljare runt om i landet. Det känns bra att festivalbesökarna kan prata med erfarna säljare som kan våra produkter.

Festivalbesökare står vid Volkswagen Transportbilars monter på Sweden Rock 2023

Några ord från besökare i Volkswagens monter på Sweden Rock 2023

 • Jörgen Hovrell tillsammans med Peder Json Patli på Sweden Rock

  Jörgen Hovrell

  Försäkringstjänsteman

  – Jag spanar in ID. Buzz. Den är sjukt fin. Den här typen av kit har jag gillat sedan way back in time. Och att ni kan utveckla detta och ta det ett snäpp till. Och dessutom få det så sjukt jävla snyggt. Där jag jobbar, på Länsförsäkringar i Blekinge, har vi köpt in en sån här. Jag längtar efter att provköra den. Man känner fortfarande igen designen, stilen, modellen och vet att det är Volkswagens produkt. Den bygger på en linje som har funnits hur länge som helst och vi känner ändå igen den. Men den har helt ny och modern teknik. Cleant och snyggt! Jag älskar den. 

 • Patrik Forsman på Sweden Rock

  Patrik Forsman

  Äger en hästgård

  – Jag är intresserad av Amarok, har haft en sådan tidigare. Designen är fin. Bilen känns lite större och rejälare än den förra modellen. Jag vill gärna ha en bil som kan dra tungt. Jag har en hästgård och kör hästsläp. Då behövs det en V6:a. Jag gillar den nya designen: sätena och instrumenteringen. Den pickupen jag har idag är inte som en Amarok, en Amarok har mer personbilskänsla i sig. Tekniken är också långt efter i den bil jag har nu. En sån här är mer ett riktigt arbetsfordon i mina ögon. Jag är väldig sugen på den här, men jag måste jämföra med andra pickuper. Jag har varit på Sweden Rock 5, 6 gånger genom åren.

 • Anders Magnusson på Sweden Rock

  Anders Magnusson

  Golvläggare

  – Jag tittar på ID Buzz och skulle kunna tänka mig att ha en sån här, men det beror på priset. Jag har bara sett bilen lite snabbt förut på någon bilfirma och på nätet. Den ser grym ut och är stilren. Men kanske är det en Transporter jag behöver för att kunna lasta lite mer? Men denna skulle kunna funka den också. Jag har varit på Sweden Rock sedan 2016, med uppehåll för pandemiåren.

 • Isak Stexå på Sweden Rock

  Isak Stexå

  Rörsvetsare och backstage Sweden Rock

  – Jag är i första hand ute efter en Amarok. Det är ju en otroligt trevlig bil att köra, den är lugn, tyst och skön. För tillfället har jag tyvärr inte någon Amarok, men jag har kört den. Den senaste bilen har jag inte kört. Transporter har jag däremot kört mycket. Det är den trevligaste skåpbilen, det finns ingen bättre. Det är viktigt för mig med transportbilar. Men jag är sugen på en pickup, för jag cyklar mountainbike. Det är bara att slänga upp cyklarna på flaket. Det finns en viss chans att jag kommer köpa en Amarok. Men om jag vill snåla blir det någon av konkurrenterna. Första året för mig på Sweden Rock var 2013. Sedan har jag varit på varje festival sedan 2016.

 • Thomas Arnberg på Sweden Rock

  Thomas Arnberg

  Anläggningsdykare

  – Det finns ingen bättre bil än Amarok att dra tunga grejer med. En V6:a är skillnad, den bara matar på. I jobbet kör jag tunga båtar, dyksläp och byggsläp. Det känns knappt något att dra tungt med en Amarok. Och det är bra komfort i bilen. Jag tycker inte att den drar så mycket drivmedel i förhållande till den last den tar. Tar du en annan bil är du uppe i nästan två liter milen. Jag har haft en Amarok i firman förut och jag kanske kommer köpa en ny? Amaroken är en grym arbetsbil som ger personbilskänsla. På Sweden Rock har jag varit fem gånger.

 • Anders Jonsén på Sweden Rock

  Anders Jonsén

  VD för en byggfirma

  – ID. Buzz är nyskapande, fräck, cool och vacker. Jag har en byggfirma inom hantverk, renovering, rot-jobb, tillbyggnader, ombyggnationer och finsnickeri. Vi skulle kunna ha den här i jobbet och jag har själv funderat på det. Räckvidden skulle funka bra för oss. Vi rör oss cirka 10 mil fram och tillbaka till byggen i Skåne. Då är det absolut slutsnackat om räckvidd om vi pratar den sträckan. Alternativet diesel är ju inte gratis. Jag skulle vilja köpa tre stycken ID. Buzz, mest för att göra ett statement. Mina anställda tycker att det är jättehäftigt med elbilar, men de är oroliga över var de ska ladda. Ska de fixa laddstationer och vem ska betala det? Och hur fungerar det? Jag har inte kollat upp det överhuvudtaget, men jag förutsätter att man löser alla de problemen eftersom många anställda kör elbilar. Lastmässigt är jag lite orolig. Vi kör Transporter nu, den är snäppet större. där får vi in plywoodskivor, 1200 millimeter på höjden. Men det är alltid svårt att veta innan man har testat i verkligheten. Jag har varit på Sweden Rock i stort sett alla 30 år.

ID. Buzz Cargo
Sweden Rock Edition

Nu lanserar vi en specialversion av ID. Buzz Cargo i begränsad upplaga – Sweden Rock Edition. Vill du också hylla en av Svergies största musikfestivaler? Passa på att beställa en av de 150 numrerade bilarna!

Detta kanske också intresserar dig...

Amarok
Mikkey Dee: Jag är en helt vanlig kille – som spelar jävligt bra trummor

En tillbakablick på VW Bus Festival 2023

Specialutrustad Caddy Maxi hjälper Missing People att rädda liv

Detta kanske också intresserar dig...