Specialbyggd Amarok framför Tidö Slott i Västerås - i samarbete med Chevalier och jägarkåren

Specialbyggd Amarok

Jägarnas favorit

Vårt samarbete med Chevalier jaktkläder resulterade i en specialanpassad Amarok som gjort stor succé hos jägarkåren.

Ur Transportmagasinet nr 3-2019 | text & foto: Peppe Larsson

DET ÄR EN  kylslagen morgon med lätt snöfall i luften. Hundskallen ekar i skogsbackarna och dovhjortarna springer åt alla håll.

 – Pass upp! Nu kommer hjortarna, säger Robert Jidesjö förväntansfullt.

VI BEFINNER OSS vid Mälaren, utanför Västerås, där Axel Oxenstierna lät uppföra Tidö Slott i början av 1600-talet. Yrkesjägaren Robert Jidesjö har bjudit in oss för att få följa med en jaktdag och se hur jaktvarianten av en Amarok fungerar.

– När jag i våras fick prova denna bil, som Chevalier har tagit fram, så bokade jag direkt en precis likadan som jag nu använder flitigt varenda dag. Storleken, styrkan, fyrhjulsdriften och möjligheten att specialbeställa en skräddarsydd hunddel till flaket gör att den känns optimal för mina behov, säger Robert.


 

"Från krävande fjällterräng till leriga fält."
Specialbyggd VW Amarok med skräddarsydd hundbur för jägare
KÅPA MED UTRYMME för hundar och vapen. Vallakåpan är också utrustad med bland annat fläkt, skjutregel och indikationslampor.
SKOVELHJORTEN LURADE ALLA och smet ut den vägen där bevakning endast bestod av fotografen.
SKOVELHJORTEN LURADE ALLA och smet ut den vägen där bevakning endast bestod av fotografen.

AMAROKEN HAR UNDER året åkt runt bland Chevaliers professionella jägarkår för att genomgå ett riktigt hårt test ute i fält. Från krävande fjällterräng längst upp norr till Skånes leriga fält i söder – har jägarna varit extremt överraskade av bilens egenskaper. Det är väl i och för sig inte så konstigt med tanke på att bilen blev vald till PICK UP OF THE YEAR 2018. Hemligheten är det stora flaket som passar utmärkt för att sätta in en hund eller utrustningsenhet. Chevaliers Amarok har fått sin hunddel av Vallakåpan i Katrineholm.

MORGONENS HJORTAR KOMMER smygande ljudlöst förbi våra ryggar och Robert lyfter bösssan men knallen uteblir.

– Fel djur kom förbi. I dag skjuter vi bara kalvar och någon storskovel om de skulle uppenbara sig. Här ute vid Tidö slott är det väldigt gott om vilt. Älg, kronhjort, dovhjort, vildsvin, mufflonfår med mera, men idag jagar vi bara dovhjort och alla jägares stora dröm är ju att få nedlägga en riktigt stor dovhjort med skovelhorn, säger han.

DAGENS TREVLIGA JAKTLAG, som kommer på besök från Jämtland, har givetvis drömmen att få nedlägga en storskovel. Såtarna avlöser varandra och jägarna får skottchanser på flera unghjortar men chansen på de stora glider ur händerna gång på gång. Robert ser hur en riktigt stor hjort smyger upp på en hög holme mitt ut på fälten. Ingen hjort går ut på andra sidan så han står nog kvar där inne och bara avvaktar vårt nästa drag.

– De är smarta som attan och det är inte för inte som de har lyckats bli så stora, säger Robert.

Mörkret kommer krypande fort så här års och nu är det sista chansen om en storhjort ska falla. Jägarna placeras ut i en stor cirkel runt holmen och Robert säger att det här ska nog gå vägen om bara fotografen kan hjälpa till och täppa till det sista hålet bakom berget. Snabbt gjort så smyger jag runt berget och intar ett pass på en skogsbilväg.

Hundarna släpps, skallen ekar och det börjar rassla till på toppen ovanför mig. Först kommer en hind, sedan en spetshjort och slutligen en magnifik skovelhjort. Jag fick den! Fast med kameran och det var en mäktig upplevelse. Det kändes som att han visste precis hur han skulle smita ur fällan.

ROBERT KOMMER NER från berget i spåren på hjorten.

 – Jag hade på känn att han skulle lura oss, men det är bara att lyfta på kepsen och ta nya tag en annan jaktdag.

 Och vi lyfter även på kepsen för jaktbilarnas jaktbil – Chevaliers Amarok.

Ombyggd Volkswagen Amarok för jägare
Mer om bilen

Volkswagen
Amarok

Mer om bilen

Volkswagen
Amarok

VW Amarok

Nya generationen är här.

En pickup i högsta premiumklass
Upp till 241 hk
3 500 kg dragvikt
Upp till 928 kg lastvikt
Tre utrustningsversioner: Life, Style och Aventura

Du kanske också gillar

Helt nya Amarok - Bättre på alla sätt

Amarok
Livräddare på språng

Specialombyggd Crafter
Vi åker renfinka i samernas tjänst

Specialutrustad Caddy Maxi hjälper Missing People att rädda liv

Caddy Maxi
Förare av både hund och bil

Skåpbilen som är ett rullande snickeri

Du kanske också gillar