Konceptbild av nya VW Transporter.

Nya Transporter

  • Världspremiär2024
  • DrivlinorEl / Laddhybrid / Diesel

Gör dig redo för en ny standard
i transportbilssegmentet

Nya Transporter sätter ribban högt och öppnar dörren till en helt ny värld av möjligheter. Med unik Volkswagen-design, märkbart förbättrade egenskaper och full av moderna funktioner, sätter den en ny standard för modern företagsamhet. Upplev högre komfort, större lastkapacitet och mer flexibilitet i den nya generationen Transporter.

Med särskilt fokus på användande och med ett omfattande urval av utrustning och drivlinor anpassar sig nya Transporter perfekt efter dina behov. Oavsett om du använder den i stadstrafik eller tar den på längre resor, finns det alltid ett optimalt alternativ. Välj den som skåpbil i olika storlekar, eller som en flakbil med dubbelhytt. Nya Transporter finns också med flera olika drivlinor för att möta dagens och morgondagens krav. Oavsett om du föredrar diesel, laddhybrid (e-hybrid) eller ren eldrift, kan Transporter svara upp till ditt behov. Bilen är precis vad du som yrkesutövare kan förvänta dig av en Transporter: en pålitlig kollega i ditt arbete.

En transportbil som imponerar

Nya Transporter imponerar både användaren och omgivningen. Designen med det karaktäristiska korta frontpartiet kommer garanterat att dra blickar till sig. Liksom de avancerade LED-matrixstrålkastarna (tillval) som både ger utmärkt sikt när du kör, samtidigt som det ger bilen ett karaktärsfullt utseende. Transporter erbjuder dessutom ännu större lastkapacitet och smart förvaring. Att transportera EU-pallar har aldrig varit enklare, inte minst tack vare den större öppningen till lastutrymmet. Utöver det imponerande utbudet av versioner kan du också få din nya Transporter skräddarsydd med hjälp av om- och påbyggnationer hos våra återförsäljare. Din Transporter, din stil, din framgång.

Konceptbild av nya VW Transporter Skåp.

Större, längre, bredare - lasta mer i nya Transporter

Nya Transporter har uppgraderats och blivit bättre på det mesta jämfört med sin föregångare. Komforten i förarhytten är något som man snabbt lägger märke till och tar man fram måttstocken så uppenbarar sig fler förbättringar. I stadardutförande så är lastutrymmet 61 mm längre. I Transporter med långt axelavstånd är lastlängden nu hela 3 meter och dessutom kan man dra nytta av ytterligare hela 148 mm extra bredd mellan hjulhusen. De större måtten erbjuder inte bara mer plats för last, även du och dina medarbetare kommer uppleva en rymligare känsla i kupén fram.

--:--

Nya Transporter har också höjt ribban när det gäller nyttolast och dragkapacitet. Från upp till 5,8 m³ i versionen med normalt axelavstånd och normalt tak, till maximalt 9 m³ i versionen med högt tak och långt axelavstånd. Det är mer lastutrymme än någonsin tidigare.

Medan nyttolasten har ökat från 1,2 upp till 1,33 ton, har den maximala dynamiska taklasten ökat från 150 till 170 kg. Sist men inte minst har dragkapaciteten ökat från 2,5 till imponerande 2,8 ton. Tack vare den ökade lastkapaciteten kan du inte bara transportera mer utan också vara mer flexibel i dina aktiviteter, oavsett vilken sektor du arbetar inom. Upplev den nya Transporterns fulla kraft live vid dess lansering på IAA TRANSPORTATION 2024 i Hannover.

Teknisk information
Lastvikter och mått

Teknisk information<br> <b>Lastvikter och mått</b>

Lastutrymme

Standard: Upp till 5,8 m³

Långt axelavstånd: 3 meter långt och upp till 9 m³ (med högt tak)

Nyttolast

Upp till 1,33 ton

Dynamisk taklast

Upp till 170 kg

Dragkapacitet

2,8 ton

Standard: Upp till 5,8 m³

Långt axelavstånd: 3 meter långt och upp till 9 m³ (med högt tak)

Interiören i nya VW Transporter.

Tänk stort! Mer utrymme, mer komfort, fler möjligheter

Förarplatsen i nya Transporter är en kombination av cockpit, kontor och vilorum. Håll koll på rutten med Digital cockpit och låt de moderna assistanssystemen förenkla din arbetsdag. Upplev de bekväma, ergonomiska sätena, och de praktiska mobila onlinetjänsterna. Flera förvaringsutrymmen och olika anslutningar håller allt organiserat, alltifrån din smartphone till din lunchlåda. Med en imponerande lastkapacitet på upp till ett ton och ännu större lastvolym, längre lastutrymme och högre lastkapacitet, är nya Transporter redo att möta nästan vilken utmaning som helst. Upptäck en helt ny dimension av transportbil – intelligent, effektiv och rymlig.