En ombyggd ID. Buzz Cargo - Kaffebuzzen med tre personer som pratar
Företag & förare

Kaffebuzzen rycker ut till
Sveriges sumpigaste kaffehörna

Text: Sofia Lundgren
Foto: Rickard Croy
2024-07-11

Kannan är smutsig och igenkalkad, kaffet sumpigt och smakar så illa att en del rakt av slutat dricka det. Gänget på Inac Process i Skutskär behövde verkligen ett besök av vår Kaffebuzz, en specialombyggd ID. Buzz Cargo, i samarbete med Johan & Nyström.

Gott kaffe behövs på alla arbetsplatser, men frågan är om inte vissa behöver det ännu mer än andra. I Inac Process byggbarack inne på pappersverket Stora Enso är ingen dag den andra lik, och man vet aldrig vilka som hinner samlas för en fika och vilka som är på utryckning.

Kaffet är något av ett sorgebarn och anledningen till att just Inac blev utvalda när vi, i en tävling på sociala medier, efterlyste Sveriges sunkigaste kaffehörna. 

– Det är ju smutsigt och sunkigt där, säger Micke som enligt de andra är den som försökt hålla ordning i kaffehörnan, men nu gett upp kampen mot stöket. Han brukar få i sig två koppar om dagen av kaffet:

– Jag har ju blivit van med tiden, men det är väldig skillnad mot kaffet hemma.

Isak har gått ett steg längre – sedan ett par månader tillbaka har han slutat helt med kaffe på jobbet. 

– Man fick inget sug för det längre, konstaterar han.

Se video eller fortsätt läsa mer
--:--

Här behövdes en förändring, i form av ett besök av vår Kaffebuzz, en ID. Buzz Cargo som specialbyggts för att kunna sprida budskapet om riktigt bra kaffe tillsammans med Joel från Johan & Nyström. Besöket började med att Inac-gänget bjöds på lite kaffeskola där de också fick smaka på tre olika rostningar av Johan & Nyströms kaffe. Bourbon, på kraftfulla mörkrostade bönor visade sig vara den som gick hem allra bäst. Så bra att även Inacs kaffeskeptiker och de som inte brukar dricka kaffe på jobbet tog sig både en och två koppar.

Under tiden fick kaffehörnan sig en liten make-over. Bort med sunkiga muggar och igenkalkade budgetbryggare – de fick ge rum för snygga enhetliga muggar på praktiska krokar och en riktig superbryggare, en Moccamaster med dubbla termoskannor.

En ordentlig förbättring enligt gänget, som blev fler när kaffedoften och bullarna lockade. Det enda problemet är väl det som Micke konstaterade:

– Frågan är hur mycket jobb det kommer bli av nu?

En specialbyggd ID. Buzz Cargo som är omvandlad till en rullande kaffebuzz
Förbild från kaffeplatsen hos Inac Process
Före
Efterbild från kaffeplatsen hos Inac Process
Efter
En pappmugg med trycket Kaffe Cargo står framför en turkos Moccamaster kaffemaskin
Tre stycken Moccamaster kaffemaskiner står uppställda i ID. Buzz Cargo
Fakta

Inac Process

Fakta

Inac Process

Inac Process i Gävle installerar och levererar system och apparater till industri- och processanläggningar. Sedan drygt ett halvår är en av deras servicebilar en Volkswagen ID Buzz och ytterligare en är på gång. ID Buzz sväljer all utrustning som behövs, går tyst, lugnt och är miljövänlig samtidigt som det är smidigt att den kan stå och ladda över natten, tycker medarbetarna på Inac Process.

Volkswagen
ID. Buzz Cargo

Nästa generations transportbil visar vägen framåt med 100% eldriven mobilitet för alla typer av företag. En bil som använder varje kubikcentimeter av sitt utrymme för att ge dig mer plats för det ditt arbete kräver.

Detta kanske också intresserar dig...

Succé för ID. Buzz Cargo på Sweden Rock

Klimatpremie – upp till 50 000 kronor på ID. Buzz Cargo

Här byggs ett bättre Sverige – företaget som visar vägen framåt med Volkswagen Transportbilar

Detta kanske också intresserar dig...