Elvira Lindh på sin skotercross

De kompromisslösa

Vägen mot guld

MÖT ELVIRA LINDH, SVENSK MÄSTARE I SKOTERCROSS.

Vill man nå framgång ska man aldrig ta några genvägar. Det går inte att kompromissa om man vill nå ett bra resultat. Med andra ord handlar det om att aldrig acceptera det näst bästa. Att vägra nöja sig med mindre. Den enda vägen för att uppnå målet är hårt arbete, noggrannhet och omsorg om detaljerna. Oavsett om det handlar om arbetet eller fritidsintresset.

Möt människorna som vägrar att kompromissa. Som vet vad som krävs.

--:--

Grattis till SM-guldet.

Tack, det är otroligt skönt att jag lyckades eftersom det har varit ett av mina stora mål sedan jag började köra skotercross.

Hur får du med dig skotern till tävlingarna?

Jag är lyckligt lottad som har ett sponsorsavtal med Bilmetro vilket gör att jag får disponera en Volkswagen Crafter där skotern får plats. Plus naturligtvis all utrustning och alla verktyg. Den är perfekt i storlek och är även utrustad med en liten kran så att skotern enkelt kan lyftas i och ur skåpet.

Hur mycket åker du?

Resorna sker naturligtvis under vintertid när det är snö. Totalt åker vi uppemot 4000 mil om året. Dels flera gånger i veckan till Mora för att träna och dels till tävlingar vilket ofta blir nordligaste Sverige och norra Finland.

Hur hård är konkurrensen?

Den har ju blivit tuffare de senaste åren så man måste utvecklas för att hänga med. Jag tävlar i damklassen i SM och deltar även i NM och en mängd andra tävlingar. Säsongen pågår vanligtvis mellan november och april beroende på snötillgången.

Vad tror du om framtiden?

Det här har varit min bästa säsong hittills i karriären och det är klart att man måste sikta ännu högre framöver. Min stora dröm är att vinna ett VM-guld.

Den som vill följa mig kan göra det på elviraracing.comOpens an external link, via facebook eller Instagram där jag berättar om vad som händer.

Har du några tips till den som vill börja med skotercross?

Det här är ju en relativt dyr sport men väljer man att börja med en begagnad skoter är det mer överkomligt. För att lyckas handlar det mest om att våga, att inte vara för feg. Jag är övertygad om att det är fler tjejer än jag som skulle älska farten och tycka att det är en fantastisk sport.

 

Elvira Lindh

Elvira Lindh

Ålder: 25

Familj: Sambon Tom som även är min mekaniker och coach

Bor: Borlänge

Bakgrund: Tävlar i skotercross på elitnivå

Intressen: Skotercross. Spelade tidigare fotboll men numera upptar träning och tävling inom skotercross nästan all fritid. Bloggar och har en egen hemsida för att berätta om sig själv.

Bil: Volkswagen Crafter med speciallyft för skotern genom ett sponsorsavtal med Bilmetro.

Mer om bilen

Volkswagen
Crafter

Mer om bilen

Volkswagen
Crafter

Volkswagen Crafter

Den flexibla skåpbil med oändliga möjligheter.

Motoralternativ: Tre olika motorer; TDI 102 hk (enbart framhjulsdrift), TDI 140 hk (framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION) och TDI 177 hk (framhjulsdrift, bakhjulsdrift och 4MOTION).
Versioner: Finns som skåp, flakbil, buss och som chassi för byggnation. Den populära versionen Volymax har upp till ca 19 m3 lastvolym.
Övrigt: Möjlighet att välja till automatlåda, 4MOTION fyrhjulsdrift och flera olika smarta assistanssystem.

Du kanske också gillar

Triss i transporttest med roadracingförare & instagramprofil

Alpina skidlandslaget
Vägen till framgång

Med gasdriven Caddy till Ultralöpningen i Yllesjärvi

e-Crafter
Transportlösning två punkt noll

Din Bil Sverige blir Kopparbergs/Göteborg FC:s huvudpartner

Du kanske också gillar