Volkswagen/Din Bil Sverige blir huvudpartner till Kopparbergs/Göteborg FC

Din Bil Sverige blir Kopparbergs/Göteborg FC:s huvudpartner

Shake Hands – med fotbollen för förändring

Kopparbergs/Göteborg FC blir Sveriges mest laddade fotbollsklubb när Din Bil Sverige med varumärket Volkswagen blir klubbens huvudpartner.

– Klubbens ambitiösa integrationsprojekt Shake Hands är en viktig och avgörande del för vårt engagemang, säger Henric Sundin, regiondirektör på Din Bil Sverige.

Text: Annika Nilsson Foto: Per Montini och Tore Lund

Shake Hands är namnet på ett integrationsprojekt för tjejer som initierades 2014 med syftet att använda fotbollen som ett redskap för att främja integration. Och under åren har Göteborgsklubben Kopparbergs/Göteborg FC genomfört mängder av aktiviteter, bland annat öppna träningar för tjejer på Valhalla IP, bjudit flyktingar på klubbfotboll och matcher med det svenska damlandslaget. Och dessutom arrangerat fotbollsskolor och turneringar, bland annat Shake Hands World Cup där cirka 200 unga tjejer har deltagit.

Klubben har även haft informationsträffar för de egna spelarna och tränarna, och har nära samarbete med flera fotbollsklubbar i utsatta områden.

Shake Hands driver även sedan förra sommaren ett projekt i Rwanda där målet är att ett lag med unga flickor ska få möjlighet att delta i Gothia Cup 2021.

I december 2019 överlämnade Tore Lund, CSR-ansvarig i Kopparbergs/ Göteborg FC, 60 matchdräkter och lika många par skor till tjejer i Rwanda med funktionsvariationer.
I december 2019 överlämnade Tore Lund, CSR-ansvarig i Kopparbergs/ Göteborg FC, 60 matchdräkter och lika många par skor till tjejer i Rwanda med funktionsvariationer. Shake Hands samarbetspartner i Rwanda är Collectif Tubakunde.

– Shake Hands går hand i hand med våra värdegrunder inom Volkswagen-koncernen. Projektet handlar om allt ifrån att integrera nyanlända i det svenska samhället, att skapa sammanhang och gemenskap för någon med en funktionsvariation, till att få tjejer från utsatta länder att hitta en väg till ett mer drägligt liv. I det arbetet vill vi vara en aktiv part, säger Henric Sundin.

Samarbetet går i linje med Volkswagens ambition att utveckla fotbolls-Sverige och har ett fokus på hållbarhets- och omvärldstänk vilket inbegriper satsningen på laddningsbara bilmodeller som e-Golf, e-up! och kommande ID.3 som är klimatneutral till 100 procent.

– Vi är väldigt glada, stolta och hedrade över att få Volkswagen som en stark partner. Samarbetet gör att vi nu får ännu bättre förutsättningar att nå våra sportsliga mål, att utveckla vårt ungdomsarbete och att satsa ännu hårdare på vårt integrationsarbete i Shake Hands, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC.

Klubben har sedan starten 2004 haft stora framgångar i Damallsvenskan, vunnit flera cup-guld och gjort fina insatser i Champions League. Genom att samarbeta med ett stort antal klubbar i regionen får barn och ungdomar möjligheten att komma närmare sina förebilder.

– I klubben har vi i allt vi gör det övergripande målet att främja damfotbollen i Storgöteborg. Att nu ha med Volkswagen på den resan är oerhört viktigt och glädjande, säger Peter Bronsman.

– Jag brinner verkligen för att vara med och utveckla möjligheter för barn och ungdomar att aktivera sig, att utvecklas genom idrott och kamratskap, säger Henric Sundin.

Det treåriga samarbetsavtalet mellan Volkswagen och Kopparbergs/Göteborg FC har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport.

Du kanske också gillar

Hotel California
Vi möter matinspiratören Frida Ronge som bjuder på hållbar fisk

I pandemins spår: Så hjälper de till

Multivan e-Hybrid
Det naturliga valet för arboristen

Syskonen ger en hjälpande hand
Crafter: Fullt skåp till Moldavien

Så bidrar Volkswagen till PostNords klimatmål

Du kanske också gillar