Tidningsarkiv
Transportmagasinet
Volkswagen Magasin

Här har vi samlat alla nummer av Volkswagens kundtidning som finns i digital form. Låt dig inspireras av rafflande äventyr och resereportage, biltester, intervjuer med färgstarka personligheter och faktaartiklar om Volkswagen, teknik och våra bilar.

Samtliga nummer laddas ner som pdf.

Volkswagen Magasin nummer 1 2022

Volkswagen Magasin 1-2022

Nu har omtalade ID. Buzz sett världens ljus, möt hela ID.-familjen här. Viktoria Carstens är dansk mästare i trädklättring. Här testar hon hur Multivan laddhybrid fungerar i arbetet som arborist. Vi träffar Kristin Kaspersen som skrivit boken "Vår mamma Lill-Babs" tillsammans med sina två systrar. Följ med på roadtrip i nära 1000 mil genom Europa med eldrivna ID.4. Och så här ser barnens drömresa med husbil ut. Detta och mycket mer i senaste numret av Volkswagen Magasin!

Volkswagen Magasin nummer 2 2021

Volkswagen Magasin 2-2021

Roadracingstjärnan Malin Kullberg testar transportbilar till tävlingsbanan. Möt nya Multivan, den optimala kombinationen av modern teknik, säker körglädje och flexibla utrymmen. Så hjälper Fleet Connect PostNord att nå sina klimatmål att bli helt fossilfria till 2030. Johan fångade tjuven med Fleet Connect. Så fungerar elbilsladdning i bostadsrätt. Folkafantasten Per-Inge Mattson sprider glädje med sina bilar. Möt tre hantverkare som älskar sina personligt intredda fordon och gissa yrket!

Volkswagen Magasin nummer 1 2021

Volkswagen Magasin 1-2021

Vi låter en av Sveriges mest profilerade kockar, Frida Ronge, checka in i California 6.1 Ocean för att prata hållbart fiske och vikten av att vara i nuet. I detta nummer följer vi också med på övning med hjältarna som aldrig ger upp – Missing People Sweden. Utöver en tur till den svenska batterifabriken Northvolt får du även åka med när vi hårdtestar nya Caddy Cargo i München, med verklighetens alla utmaningar. Klarar den kampen?

Volkswagen Magasin nummer 1 2020

Volkswagen Magasin 1-2020

Första numret av nya Volkswagen Magasin som förenar Volkswagen personbilar och transportbilar i ett och samma magasin.

Vi möter hyllade Miriam Bryant, vi besöker kunden Johan & Nyström som lär oss allt om kaffe, vi pratar massor om laddade ID.3 och presenterar förstås våra nya person- och transportbilar. Vi berättar varför vanlife blir allt vanligare i Sverige och hänger med en surfarfamilj i Sydafrika. Vi har också satt ihop en barnpanel som siar om hur framtidens bilar kommer att se ut. Självklart har vi också gett oss ut på en och annan härlig provtur!

Transportmagasinet nummer 1 2020

Transportmagasinet 1-2020

Här kan du läsa om lanseringen av ABT e-Caddy och hur Vattenfalls fordonschef håller koll på 3 200 fordon. Northvolt närmar sig visionen om en grön hållbar batteritillverkning. Vi besöker fabriksbygget i Skellefteå. Vi sätter också nya California 6.1 på prov i Nova Scotia och kollar in Amaroken som rullat 31 000 mil på 27 månader.
 

Transportmagasinet nummer 3 2019

Transportmagasinet 3-2019

Uppdaterade Transporter och Multivan: Snyggare, smartare, säkrare. Vi provkör T6.1 och e-Transporter. Volkswagen har fått en ny logga och en ny medlem i campingfamiljen. Vi tar ett snack med sjufaldige enduro-världsmästaren Anders Eriksson. Jagar du? Spana in denna Amarok V6 som är optimerad för jägarnas behov. Avslutningsvis tar vi en Caddy 1989 och reser till Berlin, 30 år efter att muren föll.
 

Transportmagasinet nummer 2 2019

Transportmagasinet 2-2019

Vi campar med GRAND California och kikar in i polisens nya hundbil “de luxe”: 300 ombyggda Amarok V6. Möt Patrik Johanssons Volkswagen Caravelle från 2006 som rullat respektabla 72 000 mil med originalmotorn. Häng med på ett annorlunda äventyr med en gasdriven Caddy och långdistanslöpning längs gränsen till Ryssland. Och så är det världspremiär för en ikon: Folkabussen - nu digitaliserad!
 

Transportmagasinet nummer 1 2019

Transportmagasinet 1-2019

Elektrifieringen fortsätter i Volkswagen Transportbilars modellutbud. Närmast på tur är Caddy och Transporter. Multikonstnären Multivan ryckte in under Sveriges största hästfest i Friends Arena och det alpina skidlandslaget berättar om vad som är avgörande för resultatet. Och så går vi i detalj på nya Grand California.
 

Transportmagasinet nummer 3 2018

Transportmagasinet 3-2018

Vi provkör uppdaterade Amarok V6 för första gången på svensk mark. Ingen överraskning kanske, men den är stark... Fullstor och redo för tung last. Nya e-Crafter är nästa generations utsläppsfria leverantör – redan idag. Jorden runt i en veteran: Belgarna Martin och Alison tog sin Folkabuss från 1972 och stack iväg på sitt livs äventyr. Detta och mycket mer i senaste numret av Transportmagasinet.

Vänligen notera att Transportmagasinet 2-2018 inte kommit ut i tryck, utan endast i digital form här på Transportmagasinet Online.
 

Transportmagasinet nummer 1 2018

Transportmagasinet 1-2018

I senaste numret av Transportmagasinet leker vi loss i snön i Norrland med nya fyrhjulsdrivna Volkswagen Crafter 4MOTION. Vi kikar in bakom kulisserna hos Team Transportbilar och testar nya Transporter R Edition. Och så har Amarok fått pris igen! Det och mycket mera hittar du i Transportmagasinet nummer 1.
 

Transportmagasinet nummer 3 2017

Transportmagasinet 3-2017

Spana in California XXL som rymmer både dusch och toalett, häng med när vi tar ut nya Multivan på jakt efter bästa vindsurfingvågen och följ med till Kaffeknappen som kokar 57 miljoner kaffe per år. Det och mycket mera hittar du i Transportmagasinet nr 3.
 

Transportmagasinet nummer 2 2017

Transportmagasinet 2-2017

Vi firar kollegan Caddy som fyller 35 år. Amarok-familjen breddas – och vi sätter klorna i den nya mellanversionen med 204 urstarka hästar. Vi möter Maria Olofsson och pratar om en bilbransch i ständig förändring och hur hon framgångsrikt rattar det 50-åriga familjeföretaget. Och så tar sig redaktörn vatten över huvudet.
 

Transportmagasinet nummer 1 2017

Transportmagasinet 1-2017

Allt om nya storlastaren Crafter, vi provkör på de soliga stränderna i Spanien. Vi går på skallgång med Missing people och åker på äventyr med världens mest kända Sven. Och så tittar vi närmare på hur AdBlue fungerar. Det och mycket mer kan du läsa i senaste numret av Transportmagasinet.
 

Transportmagasinet nummer 3 2016

Transportmagasinet 3-2016

Ur innehållet: Nya Crafter - större, snålare, bättre! En stark sexa - Amarok V6 TDI. Häng med på en postrunda norr om polcirkeln till Sveriges mest avlägsna brevlådor i Postnords nya Caddy. Och så besöker vi Tjernobyl, 30 år senare.
 

Transportmagasinet nummer 2 2016

Transportmagasinet 2-2016

Superlegenden California möter Korsika. Amarok – sjöräddaren i nöden. En polisbuss blir till. Caddy Alltrack redo för äventyr. Intervju med Motörheads Mikkey Dee. Prata med din bil: infotainmentguide.
 

Transportmagasinet nummer 1 2016

Transportmagasinet 1-2016

Vi utmanar Kung Bore i nya Caddy 4Motion. Möt kalfjällets sheriff: Crafter renfinka. Vi hårdtestar e-load up! i 24 timmar. Och så blir det Afrikarally med legenden Iltis.
 

Transportmagasinet nummer 3 2015

Transportmagasinet 3-2015

Bästsäljaren nya Caddy. Vi provkör Multivan. På äventyr i Arizona. Kör säkert och spara pengar med Blue Driving & Safety förarutbildning från Volkswagen Transportbilar.
 

Transportmagasinet nummer 2 2015

Transportmagasinet 2-2015

Provkörning av nya Caddy och smygpremiär för nya Multivan och Transporter. Vi besöker världens största bilfabrik i Wolfsburg. Bentley: bilen för blygsamma.
 

Transportmagasinet nummer 1 2015

Transportmagasinet 1-2015

Tristar, nytt spännande pick up-koncept. Framtidsspaning i Kina. Vi kör e-load up! Ur VW:s familjealbum: Ducati. Vi glider runt med skidlandslaget och så blir det lite kitesurfing.
 

Transportmagasinet nummer 3 2014

Transportmagasinet 3-2014

Möt Giugiaro, en av världens mest kända bilformgivare. Följ med på äventyr i Albanien. Vi provkör el-Caddy. 4faldig 4Motion, allhjulsdrivning för alla. Och så en hel del rally.
 

Transportmagasinet nummer 2 2014

Transportmagasinet 2-2014

Vi provkör storsäljaren Amarok Canyon och besöker Berco i Skellefteå som visar var skåpet ska stå. Ur VW:s släkthistoria: Bugatti. Det dyraste, snabbaste och mest mytomspunna bilmärket i VW-familjen.
 

Transportmagasinet nummer 1 2014

Transportmagasinet 1-2014

Ut i det vilda med Amarok. Crafter till tjänst i Kirunagruvan. Världens snabbaste husbil på bana: en specialbyggd VW California. Och från traktor till supersportbil: vi djupdyker i VW-ägda Lamborghinis historia.
 

Transportmagasinet nummer 3 2013

Transportmagasinet 3-2013

Caddyspecial och bilar som kan mer än att frakta och transportera. Till exempel snacka och massera. Och vad är hemligheten bakom Sveriges mest nöjda kunder? Vi frågar transportbilsteamet på Motorforum i Fagersta. Och så spanar vi in sju generationer av Porsche.
 

Hitta fler artiklar i Transportmagasinet