VW California campingbil med hängmatta utanför.
Intervjuer

Familjen Gills stora campingäventyr med California Ocean

24 april 2023

Drömmen om det fria livet vaknade till liv för några år sedan för familjen Gill. Tillsammans med sin fru Jennie köpte Örjan campervanen California Ocean från Volkswagen. Sedan dess har en ny era i familjelivet trätt i kraft. En era man får följa på deras YouTube-kanal California of Sweden.

Örjan är en mångfacetterad person med många strängar på sin lyra. Han ägnar en stor del av sin tid åt musik, äventyr och familjen.

- Jag är uppvuxen i Hudiksvall och jobbar som musiker och musikpedagog. Min fru Jennie jobbar inom ekonomi och min son Julian är student med drömmar om att bli en framgångsrik fotbollsspelare. Jennie har två andra barn från ett tidigare förhållande som är nästan vuxna. Marvin är 18 år och Elliot är 21. Sen har vi också Jill, vår älskade hund som följer med oss på alla våra äventyr.

Familjen Gill på fjället

Som musiker och musikpedagog har många av Örjans mål infrias, då han bland annat spelat för kungen och haft miljoner av elever med hjälp av nätets spridning. Som äventyrare och familjefar har ett nytt mål växt till liv, som tack vare campervanen California Ocean, även det kunnat bli verklighet.

- Första gången vi såg California-modellen var på Fårö, vi blev helt hooked. Två år senare var den vår, den första helt nya bilen vi någonsin köpt. Det är en dröm att kunna åka omkring i en sån här bil och göra härliga aktiviteter ute med min egna familj.

California 6.1 är den smidiga campingbilen med smarta lösningar, intelligenta infotainmentsystem och avancerade assistanssystem. Modellen California Ocean ger dig maximala campingfunktioner för upp till fyra personer med mer förvaring, utedusch och ett rejält kök. Den fungerar lika bra i vardagen som på semestern, som ett litet fritidshus på hjul.

Att köpa en Volkswagen California Ocean var en bra kompromiss mellan Jennie och Örjan.

- Jennie ville ha en större husbil och jag ville tälta mer. Dessutom behövde vi två bilar, så idag använder vi bussen både till vardags och äventyr.

Det är en dröm att kunna åka omkring i en sån här bil och göra härliga aktiviteter ute med min egna familj.
Örjan Gill
VW California campingbil med popup tält

Familjen Gills passion för äventyr har tagit dem på många spännande campingresor, allt utifrån deras mysiga basläger – bilen.

- Vi har tagit oss till platser vi aldrig skulle tagit oss till annars, mycket tack vare fyrhjulsdriften som gör att vi kan ställa bilen på vackra svårtillgängliga platser.

Det uppfällbara pop-up taket som gör att det finns två rymliga sängplatser för fyra är en funktion Örjan är imponerad över.

- Allt är så genomtänkt in i minsta detalj, såsom utebordet och utestolarna som förvaras i sidodörren och på insidan av bakluckan när de inte används.

Pop-up tält i VW California

Tack vare campervanen skapas nya minnen som familjen delar med goda skratt.

- Ett kul minne vi har är när vi blev väckta av kossor i en kohage nedanför Galdhöpiggen. Hela vår Norge-trip i somras var en riktig höjdare.

Att bo en familj tillsammans med en hund i en campervan kan för mång tryckas utmanande, men Örjan och hans familj ser inga större svårigheter med det.

- Det fungerar hur bra som helst. Sen är det såklart efter 10 dagar skönt att komma hem för att tvätta och packa om, men ett par dagar därefter är vi redo för en ny tur.

Att inte behöva boka boende eller transport flera veckor innan avresan är helt klart en fördel enligt Örjan.

- Det bästa med vanlife är friheten. Vi åker dit vädret är bra, i färdigpackad bil med allt vi behöver.

Det bästa med vanlife är friheten.
Örjan Gill
Kylling bro i Norge

California of Sweden är namnet på familjens YouTube-kanal. Här publiceras innehåll från deras resor med campervanen, där familjen delar med sig av allt ifrån vackra vyer till fartfyllda aktiviteter ute i naturen.

- Jag har alltid gillat att filma och dokumentera det vi gör för att kunna vissa familjefilmer för släkt och vänner. Dessutom, tänk att kunna sitta på ålderdomshemmet och återuppleva saker man gjorde tidigare i livet.

Med YouTube-kanalen hoppas familjen Gill kunna inspirera andra familjer att åka ut på resor och aktiviteter med en campervan.

- Vi är så glada över att kunna göra detta och kan inte vänta på att fler ska följa med oss på vår YouTube-resa.

Kanotpaddling i en å

Familjen Gills Topp 3 Höjdpunkter från tidigare resor:

Örjan

På fjället i Tänndalen nedanför Svansjön. Det var så vackert att stå där uppe och se en fantastisk solnedgång.

Jennie

Att äntligen kunna ta bilen till hennes morfars gård i Åre. Det är en väldig svårtillgänglig väg som hon aldrig åkt på tidigare utan man har alltid behövt ta sig dit via båt på sommaren eller skoter på vintern.

Julian

Trollväggens Campingplats. En sån cool camping mellan två berg.

Är du också sugen på att åka ut på äventyr? 

Hitta ditt närmsta Camper Center här

Är du också sugen på att åka ut på äventyr? 

Hitta ditt närmsta Camper Center här

VW Camper Centers säljer Caddy California, California och Grand California

Ta kontakt med någon av våra experter på campingmodellerna Caddy California, California och Grand California.

Detta kanske också intresserar dig...

Obegränsad frihet på fyra hjul
California 6.1

Provkörning: California Ocean 6.1 på Nova Scotia 

California i Transportmagasinet

Bästa sättet att lära känna våra bilar är att provköra själv

10 saker du måste veta för en lyckad camping

Detta kanske också intresserar dig...