Eldrivna transportbilar
är framtiden

Framstegen som gjorts när det gäller elektriska motorer och drivsystem de senaste fem åren är betydande. Idag är dessa motorer kraftfulla, batterierna små och laddningstiden så kort att ett skifte till eldrivna fordon nu kan vara lönsamt. Det gäller både om ditt företag har en hel vagnpark eller enbart en enstaka bil.

Bästa kombinationen av
transportbil och elbil

01
Lång räckvidd

Över 150 km vid fulladdat batteri (e-Crafter).

Instrumentpanel i en VW transportbil elbil
Instrumentpanel i en VW transportbil elbil
02
Bibehållet lastutrymme

Batterier under golvet sparar plats.

Vit ABT e-Caddy Skåp
Vit ABT e-Caddy Skåp
03
Brett sortiment av eldrivna transportbilar

e-Crafter, ABT e-Caddy, ABT e-Transporter.
Vi har transportbilen för din verksamhet.

VW Transportbilars elbilar
VW Transportbilars elbilar
Smart placering
av batteri och elsystem

Allt fler företagare tänker framåt och väljer eldrivna alternativ. Oavsett om du väljer e-Crafter, ABT e-Transporter eller ABT e-Caddy är de nya litiumjon-batterierna monterade under golvet för att spara utrymme. På så sätt är fortfarande lastutrymmet lika stort som tidigare.

Illustration av elmotorn i VW e-Crafter elbil lätt lastbil

Motorn
Hög prestanda – låg vikt

Under motorhuven sitter en kompakt och lätt elektrisk motor som nästan är utsläppsfri. Dessa motorer är mycket tysta och behöver inte underhåll i samma utsträckning som traditionella motorer. Från stillastående har de ett konstant och högt vridmoment genom hela fartregistret.

Kraftelektronik i VW e-Crafter elbil lätt lastbil

Kraftelektronik
Från batteri till rörelse

De elektroniska komponenterna är en central del i det elektriska motorsystemet. De är länken till det kraftfulla batteriet och förser systemet med energi.

De nya litiumjon-batterierna monterade under golvet för att spara utrymme.
Bromskraftåtervinning i VW e-Crafter elbil lätt lastbil

Bromsåtervinning
Spara energi när du bromsar

Den friktion som uppstår vid inbromsning kan återvinnas genom att den omvandlas till elektrisk energi. Med hjälp av en generator lagras energin i batteriet och kan användas som drivkälla för det elektriska systemet och vid acceleration.

Allt fler laddningsmöjligheter

Du bestämmer själv var du ska ladda ditt elektriska fordon. Med hjälp av en laddbox kan du ladda elbilen där hemma. Denna box ger en betydligt högre strömstyrka än ett vanligt eluttag och har ett säkerhetssystem som gör att elen stängs av om något problem skulle uppstå. Allt fler företag har börjat investera i laddningsstationer som ett incitament för att medarbetare och kunder ska välja ett eldrivet fordon. Dessutom fortgår utbygganden av det allmänna nätet av laddningsstationer.

... fler företag har börjat investera i laddningsstationer
Snabbladda VW e-Crafter med CCS

Combined Charging System (CCS)
Snabbladda med CCS

Gör att både likström och växelström används för att ladda litiumjon-batteriet. Finns på publika platser och är även installerade på en del företag. CCS snabbladdningssystem ger 40 kW direktel och kan ladda ett 35,8 kWh-batteri till 80% på ca 45 minuter.  

VW load up! laddas med hjälp av laddbox

Laddbox
Ladda hemma eller på jobbet

En lösning för företag och privatpersoner som kan användas för att ladda batteriet medan bilen är parkerad över natten. En 7,2 kW laddbox kan ladda ett batteri med 35,8 kWh på ca 5 timmar.

Vi rekommenderar att du uppdaterar eller byter webbläsare

För att få en bättre upplevelse av vår webbplats kan du använda Chrome eller Firefox..