VW ABT e-Caddy vid laddstation

Miljö- och elbilar

Eldrivna transportbilar

Volkswagen satsar stort för att minska bilarnas klimatpåverkan utan att ge avkall på bekvämlighet och körglädje. Därför prioriteras forskning och utveckling av ny, energieffektiv teknik och miljöanpassade produktionsanläggningar och processer.

Samtidigt görs stora investeringar i hållbar mobilitet. Särskild vikt läggs vid e-mobilitet, digitala tjänster och självkörande bilar.

Våra elbilar

Se och läs mer om elbilarna e-Crafter, ABT e-Transporter och ABT e-Caddy.
 

Volkswagen Transporter från Mathem med solpaneler

Både Volkswagen Transporter och kylanläggningen drivs av el

Kundcase: Mathem

Mathem har inlett ett prov med att distribuera matkassar i en Transporter där både motor och kylaggregat drivs elektriskt. Den ombyggda skåpbilen har ett volymskåp och en lågbyggd bakvagn. Körsträckan är 120 km, vilket är tillräckligt för Mathems behov. Högsta hastighet är 80 km/tim och lastkapaciteten 750 kg. Litiumjonbatterier används både för att driva elmotorn och för aggregatet som används för att hålla temperaturen i lastutrymmet på 1–2 grader Celsius året om. På taket finns dessutom solceller som extra energiförsörjning till kylen. Bilen är byggd på Transporter med mellanstort axelavstånd. Efter ombyggnad är bilen klassad för en totalvikt på 3,5 ton.

Volkswagen MOIA

Eldriven samåkningsbuss från Volkswagen

Projekt: MOIA

Volkswagens egna startupföretag MOIA presenterade nyligen en eldriven passagerarbuss, baserad på e-Crafter, med en smart samåkningstjänst. Resan beställs och betalas genom en app i en smartphone, och användaren får direkt reda på resans pris. Till skillnad från till exempel Uber, där resenären åker ensam i bilen, räknar MOIA-systemet ut och skapar samåkningar för användare med liknande resmål. Elbussen har sex sittplatser och automatiska dörrar för passagerna. De första bussarna rullar ut på Hamburgs gator under 2018.
 

Mer information

Kontakta återförsäljare
Vi finns i hela Sverige

ABT e-Transporter
Northvolt: Framtidens batterifabrik tar form

Framtiden är grön
med e-Transporter

Elektromobil
Elbuss redan 1972

Volkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven

Håll dig uppdaterad
Följ oss på Facebook

Mer information