Vanlifeliv i ombyggd VW Caddy Maxi med @pegthevan.
Äventyr och resor

Vanlife-inspiration från @pegthevan

Äventyr och resor

Vanlife-inspiration från @pegthevan

Text: Malin Lundberg Aguilera
Foto: Anna Saxén
18 oktober 2022

Att förena ett starkt intresse för inredning och fotografering med en vurm för smarta lösningar och praktiska prylar visade sig vara en rejält vinnande kombo. Det var precis den kombon som Anna Saxén och Tony Bergqvist visade sig ha – och resultatet är ett kärleksfullt vanbygge av en Caddy Maxi 2013 – och Instagramkontot @pegthevan.Opens an external link

”Vi lämnar alltid naturen finare än när vi kom”

Att förena ett starkt intresse för inredning och fotografering med en vurm för smarta lösningar och praktiska prylar visade sig vara en rejält vinnande kombo. Det var precis den kombon som Anna Saxén och Tony Bergqvist visade sig ha – och resultatet är ett kärleksfullt vanbygge av en Caddy Maxi 2013 – och Instagramkontot @pegthevanOpens an external link.

Text Malin Lundberg Aguilera  Foto Anna Saxén

CADDYN INKÖPTES I september 2020 och byggdes om under varje helg fram till slutet av januari 2021. Anna hade följt vanlife-trenden sedan flera år tillbaka – på Youtube, Instagram och andra sociala medier – och när hon väl hade upptäckt livsstilen så fanns det inget stopp.

– Vi gillar verkligen trenden, för oss är det en stuga på hjul där vi kan välja och vraka bland platser och omgivningar. Och det är precis som vi föreställt oss. Rörligt, obundet och total frihet. Personer som har vans är ofta likasinnade och vänliga, ett riktigt fint community.

Men med det ökade vanlifeintresset runt om i vårt fantastiska land, så ökar egen-ansvaret. Något Anna och Tony tycker är oerhört viktigt att påpeka:

– När vi är ute och åker så håller vi alltid efter, lämnar alltid naturen finare än när vi kom. Vi tycker det är viktigt, så att vi kan fortsätta njuta av Sveriges vackra natur.

 

Magiskt och mysigt med ombyggd Caddy Maxi.
Magiskt och mysigt med ombyggd Caddy Maxi. @pegthevan

Annas och Tonys Vanlife-tips längs vägen

Bygget

Läs på, planera, ta hjälp av andra vanlifers, kolla Youtube-tutorials – vi är amatörer kring bygge, men vi fick mycket stöd och hjälp. Man får inte vara för hård och petig, man lär sig längs vägen.

På vägen

När kylan kryper närmare brukar vi faktiskt besöka olika mysiga campingar med bastu. Det brukar vara folktomt på senhösten och det finns inget bättre än grillat en sen höstkväll, bada bastu och avsluta kvällen kring en öppen brasa.

Använd kompassen

Under vår och sommar brukar vi kolla upp ställen att åka till. Ett ställe med kvällssol är nästintill obligatoriskt, så ett tips är att i Google Maps kolla väderstrecken/kompassen på det stället du vill åka till. Då får du ett hum om det är kvällssol, morgonsol eller vad du än föredrar.

Kvalitetssäkra

Skriv ut egna kartor från lantmäteriets hemsidaOpens an external link ifall du är osäker på kvalitet på skogsvägar, om du behöver dubbelkolla om det är privata vägar eller för den del hitta nya spännande platser.

Du kanske också gillar

5 enkla tips: Så väljer du rätt camping-/husbil

10 saker du måste veta för en lyckad camping

Du kanske också gillar