Volkswagen Amarok pickup
Volkswagen Amarok pickup
Volkswagen Amarok pickup

Volkswagen
Amarok

Frånpris
324 800kr
Motor
V6
Max. vridmoment
580Nm
Maxlast
687kg
Terränglimousin med V6

Amarok är en pickup med förnämliga terrängegenskaper, fantastisk väghållning och komfort som gör att den imponerar lika mycket på långresor som vid sidan av vägen. De nya V6-motorerna har kraft och vridmoment utöver det vanliga.

Bygg din Amarok
Varför välja Amarok?
01
Tar dig fram överallt

Perfekt pickup för både terräng och landsväg. Välj mellan permanent eller inkopplingsbar fyrhjulsdrift.

02
Stark och smidig med V6

En lättkörd arbetshäst. Välj mellan flera starka och snåla motorer. Motorerna är treliters V6:or med effekterna 204-258 hk. Max vridmoment 580 Nm.

03
Pickup med unika möjligheter

Amarok klarar över 800 kg last vid 45° lutning och har en släpvagnsvikt på upp till 3,5 ton. Du kan lasta en Europall på tvären.

Bredaste flakytan i klassen

Ingen annan pickup erbjuder lika mycket utrymme mellan hjulhusen. Lastbredden på 1,222 mm tillåter att Europapallar lastas på bredden. Lastytan är 2,52 m2 och lastutrymmets sidor är 508 mm höga. Den praktiskt låga lasttröskelhöjden är 780 mm. I öppnat läge kan bakluckan belastas med 200 kg och fungerar som en förlängning av flakytan.

En pickup med personbilskänsla

Inuti kupén får man känslan av att sitta i en lyxig och bekväm personbil. Det är gott om utrymme och från förarplatsen finns flera viktiga funktioner lätt åtkomliga i multifunktionsratten. Vill du ha det extra bekvämt kan du välja läderklädda ergoComfort-säten fram.

Effektiva EU6-motorer

Amarok är en fyrhjulsdriven pickup med kraftfulla V6-motorer med bra prestanda och vridmoment. Välj TDI-motor på 204 hk (150 kW) eller med 258 hk (190 kW). Motorerna har BlueMotion Technology som bland annat innebär start/stopp-system.

Säkerhet och teknik

Amarok innehåller mängder av avancerad teknik, allt för att du ska kunna ta dig fram säkert och bekvämt. Till sitt förfogande erbjuder Amarok flera avancerade säkerhets- och assistanssystem samt många möjligheter till information och underhållning.

Säkerhet i första hand

Det finns flera olika system som ökar säkerheten vid körning. Multikollisionsbromsen gör att bilen bromsar in automatiskt efter en kollision. Bromsassistenten gör att full bromskraft åstadkoms snabbare vid panikbromsning. Andra system som bidrar till säkerheten är den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC), låsningsfria bromsar (ABS), elektronisk differentialspärr (EDS) och antispinnreglering (ASR).
 

Hitta återförsäljare

Sök efter din närmaste återförsäljare här för att begära offert, boka provkörning eller bara prata mer om Amarok.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there